Sprawy bieżące

Sprawy formalne Forum
sfra

Post autor: sfra »

Sprawa wazna:
Zdecydujmy ile osób może dać komuś kartkę. Moja propozycja:

- 2 adminów i 1 mod
- 1 admin i 3 mod
- 6 mod

Co o tym sądzicie? Skróci to cza soczekiwania na decyzje i usprawni system - tak mi sie wydaje ...
Joanna

Post autor: Joanna »

Ja sobie pomyślałam, że może sprawdziłoby się coś takiego, co można czasami spotkać na innych forach - taki dział KOSZ. I przenosilibyśmy wtedy wszystkie takie posty czy tematy, które nic nie wnoszą i zasługują na skasowanie, a po jakimś czasie kasowali. Chodzi też o to, że wtedy użytkownicy widzą, które i jakiego rodzaju posty są źle widziane, bo np. są puste czy obraźliwe. Bo jak się tak kasuje na bieżąco, to się tego tak nie odczuwa. A tak to byłoby pokazanie, że taki i taki post zasługuje na skasowanie, bo z tego co zdążyłam się już zorientować, przeczytać regulamin, a go zrozumieć, to dwie różne sprawy. :roll: Kto wie, może by się sprawdziło?

Jeśli chodzi o użytkownika Karol - nie jestem pewna, czy to nie jest dziewczyna? Wydaje mi się, że kiedyś coś pisał/a w rodz. żeńskim. Ale też zwróciłam uwagę na jego/jej posty :?
Czajori

Post autor: Czajori »

Wydaje mi się, że Kosz byłby trochę uciążliwy. W tej chwili możemy kasować "złe posty" na poczekaniu, szczególnie, jeśli naipsane zostały przez aktywnych i obeznanych użytkowników (którzy najlepiej powinni wiedzieć, że nie nalezy takich postów pisać), i myslę, że tak powinno zostać. Nowym użytkownikom postepującym niezgodnie z regulaminem wstawaimy do postów uwagi, na które, jak sądzę, zwracają uwagę :D. Zauważcie, ze większy problem sprawiają nam niepotrzebne posty niektórych użytkowniczek, które doskonale znają regulamin forum, a ich błędy wynikają tylko i wyłącznie z "forumowego gadulstwa" :) Im nie są potrzebne wzory złych postów.

EDIT: tak, karol to dziewczyna - pisze w rodzaju żeńskim.
Joanna

A jest mozliwosc automatycznego korygowania rozmaru avataru?
Imho te sugerowane sa troche male, np, moj jest troche wiekszy chyba 130 pikseli wysokosci, ale glowy nie dam), a raczej nie jest za duzy.
Joanna

To prawda, zdarzaja sie za szerokie badz za duze, i jest to faktycznie meczace.
Dlatego zastanawiam sie, czy da sie tu wlaczyc funkcje automatycznego zmniejszania avatarow? Np. ustalic ile pikseli szer. i wys., i jak ktos wprowadzi wiekszy, to sie samo zeskaluje...

Dodam tylko, ze imho wymiary podane (wlasciwie sugerowane :roll: ) w profilu (80x80 piks.) sa troche male, bo jak widac niektore avatary sa troche wieksze i tez wygladaja dobrze.
Czajori

Post autor: Czajori »

Jeżeli jest możliwość automatycznego ustawiania szerokości avatarów, to powinniśmy z niej skorzystać.
Paula

Post autor: Paula »

Sprawdziłam w ustawieniach w panelu. Ustawione mamy maksymalną wielkość emblematu na 6144 B przy tym 80 na 80 pikseli.
Paula

Post autor: Paula »

Jak sądzicie czy mogę taki apel zamieścić w postaci ogłoszenia w pogadalni?

[quote:bd4ec2cc80]W związku z falą tematów w pogadalni niezwiązanych z baletem ani inną dzidziną sztuki pragniemy poinformować że będą takowe od teraz blokowane i po pewnym czasie usuwane BEZ UPRZEDZENIA.
Przypominam że pogadalnie jest miejscem na [b:bd4ec2cc80]"Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów, wymianę numerów GG itp."[/b:bd4ec2cc80].
Nie będą tolerowane tematy dot. tematów osobistych ani takie które nie mają kompletnie związku z żadną dziedziną sztuki tj. np. rodzina, światopogląd itp. Można zakładać tematy dot. np. dnia matki, ojca, świąt ale takie tematy będą przechowywane jedynie przez jakiś czas po czym będą usuwanie (tzw. jednodniówki).
Tematy powstałe do tej pory zostaną zachowane jednakże te nowopowstałe będą jak już wyzej wspomniałam usuwane.

Dziękuję za uwagę i życzę miłego korzystanie z forum!

Moderatorzy i administratorzy forum balet.pl[/quote:bd4ec2cc80]
sisi

Post autor: sisi »

napisałam. oto odpowiedź:

"W takim razie dziękuje za zwrócenie mi uwagi i żegnam na jakiś czas, ponieważ dla mnie forum znaczy dzielenie sie swoim zdaniem, swoimi emocjami... A nie pedantycznym porządkiem, gdzie są tylko sensowne i poważne odpowiedzi, zadnego okazania uczuć!!!!!!!!!!!
Wrócę, jak troche sie zmieni, a jak się nie zmieni, to trudno, bedę miała kartki. Przykro mi."

no cóż... odpisałam jej na to (powstrzymywałam się przed "to nie wracaj" ;) ) i zobaczymy jaka będzie reakcja.
Joanna

A mozesz wkleic dokladnie to, co ona napisala i co Ty do niej? Tak jest chyba bardziej w porzadku, niz tylko streszczanie czyjejs (badz swojej) wypowiedzi.
ODPOWIEDZ