przeprost kolan

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:768b189a67=".:Odylia:."]http://www.barny-th.de/thiais06/thiais06_5470.jpg ała :shock:[/quote:768b189a67]

Czy mógłby ktoś wkleić to zdjecie gdzie indziej? Nie chodzi mi w ogóle strona barnego, i to od dłuższego czasu (tak więc i wszystkie zdjęcia stamtąd).
just_me

Post autor: just_me »

Proszę: http://img446.imageshack.us/img446/5383/gimnastyczka4qb.jpg
Ale tylko jedno mogę powiedzieć - boli mnie na sam widok.
Joanna

Faktycznie taki przeprost... Szczerze to takie duże przeprosty kojarzą mi się z kurzymi nózkami, nie wiem czemu ;)
Ale wydaje mi się, że do takiego efektu trzeba było jednak nieźle się ponaciągać,bo trudno mi sobie wyobrazić naturalne tak duże przeprosty, bo to już patologia.
just_me

Post autor: just_me »

Też tak sądzę. Posiadanie takich nóg poprzez uwarunkowanie genetyczne chyba mogłoby być niebezpieczne...
Nena

Post autor: Nena »

Och, jak dla mnie to już przesada... Ja bym to chowała na jej miejscu ;)

Czy ona w przyszłości nie będzie miała... no nie wiem... koślawców? ;)

EDIT: Ja mam niewielki przeprost... Taki ledwo-ledwo, ale mi się podoba :)
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

Ja mam dość duży przeprost ale czuję się z tym dobrze chociaż czasami jest ciężko. Podobno teraz przeprosty są bardzo "modne"
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Dla mnie takie przeprosty jak ma ta dziewczyna na zdjęciu to juz jest wielka przesada i to juz nie wygląda ładnie tylko... troche obleśnie... i jeszcze tak strasznie wygięty kregosłup... ułł... Napewno musiała sie napracowac, zeby sobie takie wyrobic... ale tez musiała miec od urodzenia przeprosty, bo chyba z normalnej nogi nie mozna sobie takiej przeprostowatej zrobic...

Ja chciałabym miec przeprosty, ale takie niewielkie...
Joanna

[quote:8994e16dfa="Nena"]Och, jak dla mnie to już przesada... Ja bym to chowała na jej miejscu ;)[/quote:8994e16dfa]

W ga przeprosty są bardzo cenione. Czasami też na filmikach z treningów np. widać, jak trenergi naciągają zawodniczkom przeprosty, po prostu odginając na siłę nogę w przeciwną stronę - wygląda to strasznie :o

Ale cóż, taki sport i taka estetyka, zreszta balet też nie jest naturalny.
Nena

Post autor: Nena »

Balet nie jest naturalny do granic dobrego smaku moim zdaniem... W gimnastyce prawie wszystko jest przesadzone. Ale żeby naciągać przeprosty do czegoś takiego...? Mogłabym mieć duże przeprosty, ale choć w pewnym stopniu naturalne. Takie naciąganie do granic możliwości to przesada.*

* moim skromnym zdaniem ;)
klara

Post autor: klara »

w gimnastyce jak i zarowno w balecie sa dziewczyny, ktore wlasnie maja takie naturalne przeprosty, nie jest powiedziane odrazu ze sa one robione na sile-rozciagane, napewno w balecie takie przeprosty bardzo by przeszkadzaly
ODPOWIEDZ