Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
małgo...

Post autor: małgo... »

no wlaśnie czy ktoś może mi powiedzieć które wkładki sa fajniejsze te grishko czy sanshy[chodzi mi o sylikonowe]???.....chce sie w takie zaopatrzyc i to jak najszybciej.....może ktoś mam do sprzedania takie wkładki???
Goosia

Post autor: Goosia »

tańczyłam kiedyś w pointach z silikonowymi wkładkami, ale nie mam pojecia czy to były akurat te wkładki i musze przyznać ze dla mnie wygodniejsze są jednak takie pół na pół silikon obszyty materiałem:)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

ja bym radzila nie czekac, tylko odrazu zainwestowac w swoje stopy.
jesli wciaz bedziesz tak chodzic, obtarcie palcow jest nieuniknione, a wierz mi, ze to bardzo boli i przeszkadza.. no i jak ty sie z takimi stopami pokazesz?
na poczatku moze nie bolec, ale z czasem bedzie gorzej.
naprawde, nie zdawaj sie na sama wate.
gonia

Post autor: gonia »

ehhh... przekonałaś mnie... 8)
a co uważacie o wkładkach z grishko? nie chodzi mi o te silikonowe, tylko te "zwykłe" :

"Wkładki tradycyjne - art. nr 0550
Tradycyjnie wykonane wkładki do point,
z najwyższej klasy materiału zapewniają komfort i ochronę palców.
Materiał: Syntetyk + Bawełna
Rozmiar: S, M, L
Cena brutto: 15.00 zł

Wkładki modyfikowalne - art. 03601
Specjalnie zaprojektowane wkładki do point dla tancerek pragnących idealnie dopasować pointę do kształtu stopy. Dodatkowo zapewniają komfort i ochronę palców. Świetne rozwiązanie dla początkujących.
Cena brutto: 11.00 zł "

(ze sklepu Elite)

Z czego są te wkładki "modyfikowane"? wie ktoś? bo w katalogu nie pisze. . .
sisi

Post autor: sisi »

modyfikowa[u:a7b08b06db][b:a7b08b06db]l[/b:a7b08b06db][/u:a7b08b06db]ne!! to znaczy ze mozna je lepiej dopasować do kształtu stopy. myslę, ze takie wkładki to na tyle niewielki wydatek, ze warto w nie zainwestować, nawet jeśli dopiero zaczynasz przygodę z pointami. zobaczysz, będzie 100 razy wygodniej!
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

a jeśli chodzi o te za 15 złotych-mialam je kiedys i nie polecam,bo zwyczajnie nie mieszcza sie do point :? a jak juz wcisniesz to potwornie gniotą :roll: jak juz to sprobuj te za 11 (w ktorych tez nie dokonca wiem o co chodzi bo maja kosmiczny ksztalt :roll: )a w ogole to za taka cene warto sie zaopatrzyc w silikony (jeśli masz intensywniejsze "pointowanie" w perspektywie czy tez po prostu dla wlasnej wygody :wink: )
sisi

Post autor: sisi »

a jeśli nie chcesz ryzykować nieznanych wkładek to polecam zwykłe z akcesu za 7zł - mam i żyję ;) cudowne to one nie są, ale jeśli ktoś lubi "czuć podłogę" a jednocześnnie nie umrzeć z bólu to są w sam raz. tylko trzeba uważać przy kupowaniu, bo czasem są krzywe... np. ja mam jedną większą od drugiej :?
foka

Post autor: foka »

Motylkowe wkładki Grishko

Tu jest lepsze zdjęcie.
http://www.grishko.ru/default.asp?mode=image&id=1117
Z jednej strony pokryte satyną - taką jak na pointach z drugiej lateksowa gąbka. Wkładkę umieszcza się w poincie tak aby satynową stroną przylegała do wierzchu stopy. Piramidkę z kilku warstw zagina się w czubku pointy tak aby była warstwą satynową skierowana do palców - tworzy w ten sposób amortyzującą warstwę na czubku i dobrze umieszczona pozwala równomiernie rozkładać nacisk na palce.

[color=darkred:29ac6650c3]Przypominam o konieczności edytowania postów! - s[/color:29ac6650c3]
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

A ja mam z naszego Gdanskiego sklepu baletowego :) troche kosztowaly bo ok.29 zl. ale oplacal sie ten zakup. Sa po prostu swietne :)
sfra

Post autor: sfra »

Słuzą temu, by zapewnić jako taki komfort w staniu na poincie. Nie wiem, czy próbowałaś "na sucho" (tj. bez wkładek) cokolwiek zrobić... -> makabra :twisted:
ODPOWIEDZ