jesteśmy źli

Sprawy formalne Forum
sfra

jesteśmy źli

Post autor: sfra »

Kochani, czy my jesteśmy aż tacy źli.
Wypruwamy sobie flaki by to forum jakoś wyglądało, dodajemy nowe rzeczy, dbamy o porządek, a tu ciągle coś nie pasuje...
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Czt mowisz o watku o moderatorach w Regulaminie? Ja nie wiem, czemu gonia ciagle to drazy. Niby napisala, ze jej ta funkcja nie interesuje, a jednak mam wrazenie, ze chyba tak. A moze jakies urazy czy zazdrosc. Nie wiem - trzeba raz na zawsze uswiadomic wszytskim, ze nie ma takiej szansy, by forum, chocby nawet trwalo 100 lat, bedzie zmieniac moderatorow co kilka miesiecyw imie jakiej tam sprawiedliwosci.
sfra

Tak , wlasnie mi o to chodzi.
Wydaje mi się, ze dobrą drogą został wybrany zespól moderujacy, gdyż ma być w miarę zgrany (a taki chyba jest - decyzje zapadają niemal jednogłośnie)...
Ech, czasem mi się wydaje, że ludzie nie umieją docenić tego, ze są na takim a nie innym miejscu.
Julcia

Post autor: Julcia »

Może to jest związane z tym, że ja zostałam moderatorką, a przecież są osoby z większym doświadczeniem (tzn. z większą ilością postów) ... :?

Ja już nic nie wiem ... I tak źle i tak niedobrze.
forum.balet.pl

Post autor: forum.balet.pl »

Owym "gościem" okazała się dr. Coppelius (sprawdziłem po IP).
Ariodante

Czy az tak niewiele osob wie o naszej broni IP? ;-)

tego wlasnie nienawidze - kreciej roboty. beda nas teraz podkopywac, bo sie obrazily na caly swiat!
sfra

Jak moja babcia mawia : "hurt im w detal"
Ważne bysmy utrzymali to forum BALETOWE w jak najepszym stanie. :wink:
Kasia G

Post autor: Kasia G »

tak jest - drogie koleżeństwo - nie dajmy sie, za dużo nas kosztuje czasu nerwów i zaangażowania zrobienie czegos z tego forum więc "hurt im w detal"! :lol:
Nefretete

Post autor: Nefretete »

ech, nigdy nie dogodzimy wszystkim. ja to najchetniej bym tym zbuntowanym wykrzyczała w monitor, ze nikt ich nie trzyma na siłę i że mogą załozyć sobie własne forum i z wlasnymi moderatorami. Oczwyiscie tego nie zrobię - spokojna głowa.

A tak w ogóle to przepraszam, ze ostatnio nie spisuje się za dobrze, ale mam urwanie głowy (jutro wystepuję - proszę trzymać kciuki).

uważam, że zespół mamy naprawdę fajowy :D i tak trzymać! O!

P.S. Przepraszam, że tak z innej beczki - ale co to jest to IP i jak działa?? (wiem, sierotka ze mnie ;) )
Ariodante

Trzymamy kciuki, Nefretete!

Co do IP, ja tez nie jestem zbyc oswiecona i chetnie posluchalabym o dobrodziejstwach tej opcji. Nie wiem, czy moderatorzy maja dostep do IP, czy widza je wylacznie adminowie, wiem tylko, ze przy kazdym poscie widze ikonke IP (obok CYTUJ, ZMIEN, USUN w prawym gornym rogu) - jesli nan klikne, pokaze sie adres numeryczny, z ktorego napisano dany post. Jesli ten adres wczesniej byl uzywany do pisania regularnych postow przez zarejestrowanego uzytkownika, zobaczysz nick tego uzytkownika. W tym wypadku byl to adres dr Coppelius, chociaz post w Regulaminie napisala jako niezarejestrowany "gosc". Kazdy komputer ma taki adres, a ci z nas, ktorzy pisza z jednego miejsca, czyli glownie z domu, maja praktycznie wszystkie wpisy przypisane temu jednemu IP. .
Zdarza sie, ze z jednego IP pisze wielu uzytkownikow: dotyczy to np. komputerow publicznych, np. w kafejkach lub szkolach. Jesli sie odwiedzacie po przyjacielsku i piszecie podczas takich odwiedzin post, lista IP tez to wyswietli: po prostu bedzie widac, ze z danego adresu IP, z ktorego glownie pisze uzuytkownik X, napisal kilka postow uzytkownik Y.

Mozna np. zablokowac konkretny IP, jesli sie okaze, ze uzytkownik jest niesforny - wtedy nie bedzie mogl wejsc na forum ze swojego domowego komputera (tzn. chyba bedzie mogl czytac, ale nie pisac).

na pewno sa jeszcze jakies inne funkcje IP, ale nie wszystko jest dla mnie jasne, a nie bardzo mam ochote to rozgryzac, wiec jesli ktos zechce nas oswiecic, prosimy!
ODPOWIEDZ