otwarcie olimpiady w Turynie

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

otwarcie olimpiady w Turynie

Post autor: Kasia G »

Oglądacie/oglądaliście ceremonie otwarcia Olimpiady zimowej w Turynie?
W sekwencji "futurystycznej" znalazło sie miejsce dla baletu i tańca na pointach - tego chyba jeszcze nie było!!!
zdjęcia z otwarcia:
http://turyn.sport.wp.pl/gid,8184440,kat,25637,galeriazdjecie.html
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

tak. balet klasyczny do muzyki techno.
nie podobaly mi sie tylko miny odtworcow.
otwarte buzie pelne zdenerwowania. zadnej radosci. milosci.
ale technice nie mam nic do zarzucenia.
zdaje sie ze to byl wloski balet...
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

hmmm..roberto bolle... :roll: nie zazdroszcze im warunków w jakich "tańczyli" (bo nikt oprocz roberta nie robil nic nadzwyczajnego)za to publiczność im dopisała :D
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

ja patrzyłam na kawałek. Fajnie, ze umieścili tam balet, ale jakoś nie zachwycił mnie ten wystep...
Goosia

Post autor: Goosia »

mnie też nie zachwycił, to było takie nie nowoczesne ani klasyczne...
dziwne :roll: nie znam sie na tyle na balecie zeby stwierdzic czy to było zamierzone (w sensie ze to co oni pokazali to jakis konkretny kierunek w klasycznym) ale nie podobało mi sie :evil:
czekoladka

Post autor: czekoladka »

a ja moglam tylko posluchac w radyju bo telewizor mie sie zepsiul :(
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

tak na marginesie to z zepsutym tv to do mojego taty :D

nawet komentatorzy mowili ze jest to kontrast baletu z muzyka techno.

mnie to osobiscie tez nie za bardzo odpowiadalo... :roll:
sisi

Post autor: sisi »

dla mnie najważniejsze było to ze pomyśleli o tym, zeby znalezc czas dla baletu. Roberto Bolle nie miał w tym układzie możliwosci pokazania swoich umiejetnosci, ale nawet przy tych kilku skoczkach bylo widać ze jest świetny. musimy też wziąć pod uwagę to, ze oni tanczyli na dworze i w mrozie. nie mogli robić zbyt skomplikowanych rzeczy, aby nie nabawić sie jakiejś kontuzji.
Maron

Post autor: Maron »

wiem że za bardzo sie nie znam na balecie ale ja powiem oryginalnie że mi sie podobało!! (wogóle całość mi sie podobała, szczególnie te baletnice w co tańczyły w towarzystwie arystokratów włoskich przed częścią połączenia baletu z techno) a wogóle to nie dziwie sie że balet pojawił się w prezentacji kultury Italii (gdyby Ruskie przygotowali, to pewnie całość by sie opierała na balecie)

moja wizja Zakopane 2006: Polonez, "Sylfidy" (:P), Krakowiak, biesiady górolskie, prezentacje polskich Królów i Hetmanów (:D), "zajęcia szlachty"... ;)
Czajori

Post autor: Czajori »

No coż, zgadzam się z Princess Maron :D Uważam, ze widowisko było ciekawe, a połączenie klasyki z techniaczem co najmniej fortunne.
Roberto Bolle chyba improwizował?
ODPOWIEDZ