Wszystkie ,,za,, i wszystkie ,,przeciw''''...?
[quote:ca18375c24="Princess Maron"]właśnie też tak sądzę że tutejsi moderatorzy i administratorzy wzbudzają lekką grozę wśród użytkowników...[/quote:ca18375c24]
Ale to przecież nie o to chodzi!...
I nikt - żaden mod ani admin [size=9:ca18375c24](pozwalam sie wypowiedzieć w imieniu innych, mam nadzieję, że słusznie ;))[/size:ca18375c24] - nie ma tego na celu.
Ja to widzę nie w podejściu modów, ale DO modów (i adm. rzecz jasna też). See the difference?
Posta mozesz sobie skopiować sama (nie ma to jak stare, dobre ctrl c ctrl v 8) ), a tamtego usunąć.
Ale to przecież nie o to chodzi!...
I nikt - żaden mod ani admin [size=9:ca18375c24](pozwalam sie wypowiedzieć w imieniu innych, mam nadzieję, że słusznie ;))[/size:ca18375c24] - nie ma tego na celu.
Ja to widzę nie w podejściu modów, ale DO modów (i adm. rzecz jasna też). See the difference?
Posta mozesz sobie skopiować sama (nie ma to jak stare, dobre ctrl c ctrl v 8) ), a tamtego usunąć.
No cóż- nie chcę się powtarzać, więc zgodzę się z aankąą_baletnicą=) (nie wiem, czy dobrze odmieniłam nick przez przyoadki). Wystarczy spojżeć na rekordy. Na 469 osób zalogowanych rekord to 29. To gdzie podzoało się to 440 innych użytkowników? I tym stwierdzeniem nie chciałam nikogo urazić. Forum ma mały kryzys- trzeba przestać po kłótni z jedną osobą kasować konto i rezygnować z funkcji moderatora (dzięki temu straciliśmy już kilka osób). Trzeba być milszym. The end
[quote:79674ae0de="aankaa_baletnica=)"]Powróccie to swojego stylu rząsdzenia forum sprzed Świąt Bożego Narodzenia[/quote:79674ae0de]
Gdyby Moderatorzy nie zareagowali przed Świętami, to ja nawet nie chcę myśleć o tym co by się tu teraz działo. Zamiast mieć do Nich pretensje, niech najpierw parę osób zastanowi się nad swoim zachowaniem, ponieważ ten zaostrzony rygor nie wziął się znikąd! I tyle mam do powiedzenia w tej kwestii...
Gdyby Moderatorzy nie zareagowali przed Świętami, to ja nawet nie chcę myśleć o tym co by się tu teraz działo. Zamiast mieć do Nich pretensje, niech najpierw parę osób zastanowi się nad swoim zachowaniem, ponieważ ten zaostrzony rygor nie wziął się znikąd! I tyle mam do powiedzenia w tej kwestii...
Co do liczb, ktore podajesz goniu, tak jest niestety na kazdym forum, ze liczba uzytkownikow czynnych stanowi niewielki procent wszystkich zarejestrowanych. A juz spotkania w tym samym czasie na lamach forum to kwestia przypadku, wiec trudno tu mowic o tym, by w jakis sposob oidzwiercidlalo to sytuacje samego forum. Np. tak ogromne forum jak Ballettalk, z ponad 1500 czlonkami, podaje w swych statystykach, ze zgromadzilo jednorazowo w tym samym czasie zaledwie 67 osob, czyli jakies 4,5 procenta ogolu. U nas jest to 29 osob na 470 czlonkow (a np. podobne rozmiarami forum francuskie passionballet, z 506 czlonkami, zebralo na raz 32 osoby) , czyli ok. 6%, a wiec mozna powiedziec, ze u nas jest lepiej, gdyby oczywiscie o to chodzilo. A przeciez tu nie chodzi o liczby, tylko o to, jak Forum funkcjonuje i jak postrzegane jest przez uzytkownikow. Przyjmujemy do wiadomosci wasze krytyki, sami widzicie, ze poza wyjtkowymi sytuacjami, zawsze sie jakos dogadujemy, tak jak w normalnym zyciu. A trudno jest uniknac problemow w tak duzym gronie osob, ktore w dodatku nie znaja sie dobrze.
Nigdy nie bedzie tak, ze wszyscy beda idealnie zadowoleni z dzialania forum, ale naparwde staramy sie, by tak bylo. A to, ze byc moze czasami robimy wrazenie przedszkolanek czy nauczycielek podstawowki (czasem bardzo surowych ;-) ), jak sugerowala Joanna, wynikac moze z roznic wieku i doswiadczenia, a takze tego, ze jednak moderatorzy sa po to, by panowac nad porzadkiem na forum, a to zawsze pachnie "belfrem" ;-).
Nigdy nie bedzie tak, ze wszyscy beda idealnie zadowoleni z dzialania forum, ale naparwde staramy sie, by tak bylo. A to, ze byc moze czasami robimy wrazenie przedszkolanek czy nauczycielek podstawowki (czasem bardzo surowych ;-) ), jak sugerowala Joanna, wynikac moze z roznic wieku i doswiadczenia, a takze tego, ze jednak moderatorzy sa po to, by panowac nad porzadkiem na forum, a to zawsze pachnie "belfrem" ;-).
[quote:bd4db8e55b="Ariodante"]jednak moderatorzy sa po to, by panowac nad porzadkiem na forum, a to zawsze pachnie "belfrem" ;-).[/quote:bd4db8e55b]
I to NAPARAWDĘ nic zabawnego MUSIEĆ czytac wszystkie posty, zastanawiac sie co wyrzucić, co zostawić, jak to wszystko uprządkować, albo do 3 w nocy czyścic wątek z 20 niepotrezbnych postow - ale podjęliśmy sie tego i robimy to, aby na forum można sie było jako tako pruszac i orientować - dla stałych uzytkowników to proste ale nowi piszą do modertorów PMy z prośbą o rade, albo bardzo się gubia... Podkreslam - admin i mod to tacy sami uzytkownicy forum jak inni tylko podjeli się dobrowolnie pełnic pewne funkcje dla ogólnego dobra - a Wasze uwagi weźmiemy sobie do serca - obiecuję :)
I to NAPARAWDĘ nic zabawnego MUSIEĆ czytac wszystkie posty, zastanawiac sie co wyrzucić, co zostawić, jak to wszystko uprządkować, albo do 3 w nocy czyścic wątek z 20 niepotrezbnych postow - ale podjęliśmy sie tego i robimy to, aby na forum można sie było jako tako pruszac i orientować - dla stałych uzytkowników to proste ale nowi piszą do modertorów PMy z prośbą o rade, albo bardzo się gubia... Podkreslam - admin i mod to tacy sami uzytkownicy forum jak inni tylko podjeli się dobrowolnie pełnic pewne funkcje dla ogólnego dobra - a Wasze uwagi weźmiemy sobie do serca - obiecuję :)
czy mam rozumiec ze ten rygor wprowadzony zostal przeze mnie i marte? marta zrezygnowala z forum wiec nie ma juz tego co bylo, poza tym nawet gdyby wrocila to i tak przeciez nie zaczne z nia nagle chatowac. jak tu weszlam to to bylo chyba pierwsze forum na ktore sie zapisalam. czyli nie bardzo wiedzialam o co chodzi. myslalam ze wlasnie takie rozmowy jakie z marta prowadzilam. ale potem wytlumaczono mi co i jak i staram sie wciaz popraiwac.
a tak szczerze mowiac, to zgadzam sie, mogloby byc troche wiecej luzu.
a tak szczerze mowiac, to zgadzam sie, mogloby byc troche wiecej luzu.
-
Tranquility
co rozumiesz przez "więcej luzu"?
to zeby można było robić kilometrowe offtopy? to żeby można było pisać posty typu "Tak", "Nie", "..." itp...
większość osób tego tutaj nie chce... forum ma być miejscem wymiany ciekawych informachi nt. BALETU a nie jedną wielką pogadalnią... pogadalnia miała być dodatkiem do forum, a nie jego centrum...
apropo czarnej listy i jednej z wcześniejszych wypowiedzi użytkownika ankaa_baletnicaa
[quote:f3e99b479d]Czy myslicie, ze to zadziała??[/quote:f3e99b479d]
tak, zadziała ankaa... bo jeżeli ktoś nie będzie potrafił zaakceptować zasad forum i ogólnie przyjętych norm dyskusji to - niestety - będzie musiał się z tym miejscem pożegnać...
a to, że narazie jest na czarnej liście jedna osoba nic wcale nie oznacza... bo niebawem będzie więcej...
to zeby można było robić kilometrowe offtopy? to żeby można było pisać posty typu "Tak", "Nie", "..." itp...
większość osób tego tutaj nie chce... forum ma być miejscem wymiany ciekawych informachi nt. BALETU a nie jedną wielką pogadalnią... pogadalnia miała być dodatkiem do forum, a nie jego centrum...
apropo czarnej listy i jednej z wcześniejszych wypowiedzi użytkownika ankaa_baletnicaa
[quote:f3e99b479d]Czy myslicie, ze to zadziała??[/quote:f3e99b479d]
tak, zadziała ankaa... bo jeżeli ktoś nie będzie potrafił zaakceptować zasad forum i ogólnie przyjętych norm dyskusji to - niestety - będzie musiał się z tym miejscem pożegnać...
a to, że narazie jest na czarnej liście jedna osoba nic wcale nie oznacza... bo niebawem będzie więcej...
-
Tranquility