przeprost kolan

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Maron

Post autor: Maron »

i rysy mięśni ładnie wyglądają :D
Goosia

Post autor: Goosia »

[quote:6320a4ac00="aankaa_baletnica=)"]w ogóle po co taki aparat??[/quote:6320a4ac00]

bo jak ktos ma przeprosty nie takie "sportowe" tylko od urodzenia bardzo duże to podczas chodzenia wybija kolano do tylu (jeszcze przeprost powiekszając) no i wtedy zaczynają sie tworzyć zwyrodnienia i moze dojsć do uszkodzenia wiezadeł.... Pozatym przeprosty sa niegroźnie tylko u osób o mocnych mieśniach (wszyscy sportowcy) bo wtedy mieśnie podstrzymują staw i nie dochodzi do uszkodzeń :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Dziękuje Goosiu. A tobie Baletnicoo nie podobają sie przeprosty??
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:1883429e6b="Baletnicaa"]Ale przeciez zawszemi sie wydawalo, ze przeprost przeszkadza :/[/quote:1883429e6b]

owszem przeszkadza np. we wspominanym już przeze mnie prawidłowym staniu w pozycjach. ale gdyby w balecie chodziło o praktyczność i wygodę, to nastąpiłby armageddon, jak mniemam... przeprost kolana w połączeniu z wygiętym podbiciem (które jak wiemy w dużej ilości przypadków praktyczne nie jest) dają wrażenie czysto e s t e t y c z n e.

ale wiecie... złej baletnicy i tak dalej... :wink:
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Moja kolezanka ma naturalne przeprosty i nie jest baletnica. Jak na wf robimy sklony to jej nogi wygladaja tragicznie, jakby mialy sie przelamc na pol. Jeszcze nidy nie widzialam tak wielkich przeprostow, to juz wyglada brzydko. Kilka razy musiala miec robione operacje na kolana ale nic to nie pomoglo.
Monia

Post autor: Monia »

Myślę, że żadnej z nas nie chodzi o aż tak strasznie wielkie przeprosty! Współczuję tej dziewczynie...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

polec jej ten aparat ortopedyczny. niech przynajmniej zapyta o niego lekarza...
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Też tej dziewczynie współczuję.
Mnie sie bardzo podobaja przeprosty, ale takie małe, albo średnie... duże niekoniecznie ładnie wygladaja, chociaż u nas w klasie baletowej jest jedna dziewczyna, która ma duże, ale jakos u niej to nie razi...
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:04eb06d0f9="drCoppelius"]Ale co w tym obrzydliwego? przeciez ona nie ma jakiś dużych przeprostów :roll:[/quote:04eb06d0f9]

oj, chyba jednak ma i to spore :wink:
http://i1.tinypic.com/mjxs8g.jpg

edit: widzę że spodnie, ale mimo wszystko sie jej noga wygina bardziej niż "trochę" :wink: :wink:
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

nieprawda...
tutaj tylko spodnie sie tak uformowaly...
ODPOWIEDZ