Taśmy elastyczne

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
tenebra

Post autor: tenebra »

a jak z tym szaliczkiem attitiude robisz? gdzie go "zaczepiasz" bo nie mogr sobie wyobrazic gdzie by tu najlepiej bylo...
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

no... mi sie wydaje ze chyba zaczepiasz o stope lub kolano i ciagniesz ;)
tenebra

Post autor: tenebra »

"zaczpic" to jest wygodniej o stope ale lepej czuc chyba o kolano, zreszta teraz nie za bardzo powiem bo tylko tak "prowizorycznie" sprawdzalam sobie
Monia

Post autor: Monia »

"Zakładasz" szalik na kostkę i ciągniesz nogę przez ramię :wink:
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

zaczepiasz o stope i ciagniesz na maxa jak najdalej sie da, i tak nie tylko ne attitude, mozne przeciez arabesque i developpe
Roch

Post autor: Roch »

jak nie mialem gumy, to tez uzywalem szalika, teraz gdy ja mam, to moge ja tylkoz achwalac, gdyz pomaga mi nie wypadac z podupadajacej formy .
STRETCHING GUMA I LOVE YOU!
gonia

alternatywa - guma do skakania?

Post autor: gonia »

A można do rozciągania używać takiej gumy do skakania (była taka moda w zeszłych latach)? Tylko ją tak poskładać...
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

właśnie, to moze być dobry pomysł, bo taką gume spotyka się często w sklepach lub nawet kioskach;) Warto spróbować, ja niestety już jej nie mam, ale kiedys miałam (przerwala sie), wystarczyłoby ją poskładac:)
sfra

Post autor: sfra »

wydaje mi się, ze guma do skakania, nie jets odpowiednia do rozciągania, gdyż jeżeli djamy an to ćwiczymy turecki aktywny, to wąska guma wepnie się nam w ciało i.. bedzie to troche bolało...
fgumy do rozciągania lub fitness są szerokie i nie wżynają się w skórę :-)

poza tym guma do fitnessu (taka najprostsza i niemarkowa) kosztuje jakies 10 zł.
.:tutu:.

bezpieczna dla słabo rozciągniętych?

Post autor: .:tutu:. »

Zakladajac ze osoba nie potrafi zrobic szpagatu tureckiego ani fransuskiego to co daje mu guma?? Przecie ona silnie naciaga co moze spowodowac naderwanie tych sciegien...? Wyobrazacie sobie ze bierzesz noge w gora a Ci nagle guma tak ciegnie ze nie mozesz wrocic do poprzedniej pozycji?
ODPOWIEDZ