Jak baletnice robia koczki? ( o fryzjerstwie baletowym...)

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

kok jest wygodny ale mnie np jak mam za dlugo koka to potem boli glowa... :?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja koka spinam szpilkami i siateczka, uwielbiam w nim chodzic, wogóle mi nie przeszkadza. To moja ulubiona fryzurka, zawsze kojarzy mi sie z baletem :D
Gość

Post autor: Gość »

U nas raczej opier** osoby, które po balecie zostaja w koczkach - głownie dlatego, że swego czasu musiałyśmy obowiazkowo przez cały dzień w nich paradowac.
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

zaraz Gościu.... nie rozumie.... teraz wam sie dostaje jak chodzice po zajęciach w koczka, a dawniej wam tak kazali....?? wiec skąd nagle taka zmiana zdania?
Monia

Post autor: Monia »

Ja nie wiem może znudziło im się? :wink: a co do koczków to jak nie miałam siateczki to nie lubiłam ich, a na balet robiłam takiego "plątańca" z jednej gumki :D
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[quote:19a5342c67="Kasia :))"]kok jest wygodny ale mnie np jak mam za dlugo koka to potem boli glowa... :?[/quote:19a5342c67]

Tez czasami boli mnie od niego glowa, mysle ze to dlatego ze za mocno go lapiesz, spinasz lub dlatego ze robisz go za wysko lub za nisko. Musisz posprawdzac w jakim ulozeniu twojej glowie ta fryzura odpowiada.
Gość

Post autor: Gość »

Zle mnie zrozumiałyście - my same (a nie nauczyciele) zwalczamy koczki
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

aha, już rozmumię.
mnie nie boli głowa od koczka.... nigdy...
just_me

Post autor: just_me »

A ja w życiu nie miałam na głowie siateczki, o której mówicie... Hm... Wolę wiązać tylko frotką :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

acha,ja lubie chodzić w koczku, nigdy mnie głowa nie boli od niego, ale włosy sie łamią i niszczą, dlatego niektórzy tak bardzo nie lubia koczków...
ODPOWIEDZ