Śmieszne sytuacje poza sceną...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Podczas ukłonów w ,,Kocie w butach" spadła mi z głowy korona (naszczęście niecała, dzięki silnej wsuwce :P) Potem miałam ją gdzieś na boku koło ucha. Wszystkie inne ukłony wykonywałam z głową w górze. Modny król.
Paula

Post autor: Paula »

Drodzy to są "śmieszne sytuacje ze sceny" i to trochę inny topic :)
Jeśli chodzi o naszą kochaną Julcię to warto dodac żeowa igła była wbita do całej szpulki białej nici co wyglądało...tak jakoś smiesznie :P
I nie dano mi wyciągnąć tej igły jak w "Shreku" :(
:)
Change

Post autor: Change »

Ostatnio zdarzyla mi sie sytuacja, ktora bardziej mnie zniesmaczyla jak rozesmiala:

Na pewnym przyjeciu wigilyjnym, gdzie bylam srodkiem zainteresowania przez "dziwacznie wykrecone stopy i strasznie proste plecy", rozmowa zeszla na tematy szkolne(lubie matematyke :wink: ). W tym momencie Pan X ironicznie rzucil:
- Ale w balecie to matematyka sie nie przydaje. Tam sie liczy tylko to czterech.
:evil:

Bardzo prosze- mowcie tylko to co wiecie na pewno.
Nena

Post autor: Nena »

Co za tekst :? Ja bym się ostro wkurzyła :?
sisi

Post autor: sisi »

[quote:ff77909a31="tutu"] Tam sie liczy tylko to czterech.[/quote:ff77909a31]

Jak już ten pan X jest taki dokładny, to zwykle liczy sie do 8....

Żałosne :?
Czajori

Post autor: Czajori »

Dzisiaj moja koleżanka z pracy sprawiła mi miłą niespodziankę, gd powiedziała, że jestem pierwszą znaną jej tancerką, która nie jest chuda jak szkielet. Naprawdę mi było miło, szczególnie, że ważę 43 kilo i zawsze zdaje mi się, że wszyscy na mój widok myślą "Boże, jaka chuda!" :)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

o rany, 43 to bardzo mało :) az sobie pomyslalam, ze musisz byc bardzo chuda. choc Cie nie widziałam :)
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:4b19532266="tutu"] W tym momencie Pan X ironicznie rzucil:
- Ale w balecie to matematyka sie nie przydaje. Tam sie liczy tylko to czterech..[/quote:4b19532266]

Znam pewną osobę, która dość czesto powtarza, że 'taniec klasyczny to jak matematyka wyższa' :)
I jakby się nad tym dłużej zastanowić, to nie sposób odmówic jej racji...
just_me

Post autor: just_me »

Bardzo mądrze powiedziane...
Goosia

Post autor: Goosia »

czesto spotykam się z określeniem, że tancerze klasycznego mają umysł ścisły :P:P bywa to przyjmowane z ironicznym śmiechem przez baletowych laików -ale ja widze w tym element prawdy :roll:
ODPOWIEDZ