szkoły i studia -gdzie się uczycie i jakie macie plany?

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
patrychaa21

Post autor: patrychaa21 »

Jak narazie to uczęszczam do 1 klasy liceum ogólnoształconcego o profilu humanistycznym,a w przyszłości chciałabym zostać prawnikiem,ale czy sie uda to czas pokaze.Z baletem to raczej swojej przyszłości nie wiąże bo za późno sie za to zabrałam,ale gdyby sie okazało ze mam jakiś dar w tej dzieidzinie to nie pogardze...a narazie tańcze dla własnej przyjemności :D
uleczka

Post autor: uleczka »

Hmmmm fajnie tak sie dowiedziec conieco o innych
JA chodze do I LO klasa biol-chem:D:D a potem chce zostac chirurgiem ortopedą...bo to ciekawy zawód, często związany z tancerzami, sportowcami itp
Joanna

Post autor: Joanna »

uleczka, jestem pełna podziwu, medycyna to szalenie ciekawa sprawa, ale jednocześnie ciężki kawałek chleba :)
życzę powodzenia
an3czk4

Post autor: an3czk4 »

Ja skończyłam I stopień na skrzypcach i zrobiłam 3 lata II stopnia na altówce, skończyłam LO,a teraz zrobiłam sobie rok przerwy, poświęcam się całkowicie dla tańca, w przyszłym roku chcę zdawać na psychologie i może studium: animator kultury:)
mirrorball

Post autor: mirrorball »

[quote:8d0265afa2="Joanna"]Ja się właśnie zastanawiam, czy nie zdawać w tym roku do Wrocławia, chociaż pewnie i taki odpadnę przy piosence, no i nie wiem, czy to jest faktycznie to, co bym chciała :roll: ;)[/quote:8d0265afa2]
jesli to nie jest żadna tajemnica, możesz zdradzić Joanno, czym sie teraz zajmujesz? Bo masz taką rozległą wiedzę, ze byłam przekonana, ze co najmniej z pieć fakultetów już za Tobą.. ;)

o mnie?:
uczę się w II klasie LO: profil humanistyczno-medialny (do dziennikarstwa mnie nie ciągnie ;) )
po LO: widzę trzy drogi: praca w państwowym zespole pieśni i tańca; AT lub lingwistyka stosowana/romanistyka/hungarystyka UW. chociaż animacja kultury też sie swego czsu tłukła po głowie.

pozdrawiam
m.
sfra

Post autor: sfra »

[quote:22720bbe5e="Joanna"]sfra, do PWST gdzie zdajesz, Kraków czy Wrocław?
: ;)[/quote:22720bbe5e]

I tu i tam... Tez się boję. I też nie wiem czy to to...
Joanna

Post autor: Joanna »

[quote:10d460baf3="sfra"]I tu i tam... Tez się boję. I też nie wiem czy to to...[/quote:10d460baf3]

Ja się teraz zastanawiam tylko nad Wrocławiem, bo tam jest specjalizacja pantomimiczno-ruchowa, a właściwie tylko taka by mnie interesowała. Tylko mam pewne opory czy w ogóle tam zdawać, bo w sumie za rok mam dyplom u siebie w szkole, i też mi na nim zależy... A jeśli się np. dostanę do Wrocka ( :D ) i mnie po roku wywalą, to w sumie nieciekawie :twisted:

...Ponoć ograniczenie wieku jest tylko na AT, a na innych uczelniach nie, to może ja wypłynę dopiero na starość? :wink:

[quote:10d460baf3="mirrorball"]jesli to nie jest żadna tajemnica, możesz zdradzić Joanno, czym sie teraz zajmujesz? Bo masz taką rozległą wiedzę, ze byłam przekonana, ze co najmniej z pieć fakultetów już za Tobą.. [/quote:10d460baf3]

Hah, nawet jeszcze jednego nie mam, i ta wiedza też jakaś taka wcale specjalna nie jest ;)

To nie jest jakaś wielka tajemnica, kilka osób tutaj wie, gdzie sie uczę, a jako że na tym forum zrobiło się ostatnio tak niemalże 'rodzinnie', to moge chyba powiedzieć szerzej ;) W tej chwili jestem w szkole aktorskiej p. Machulskich, na drugim roku. 8)
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

Sfra,Joanno -znacie oczywiście wymagania egzaminacyjne-sito niemilosierne,bo na rok przyjmuja 16 osob...sama chcialam ale wlasnie egzamin mnie przerazil :shock: p.s. mój tatuś uczy na wrocławskim wydziale lalkarskim wiec jakby ktores z Was potrzebowalo auktualnych informacji to służę :)
ODPOWIEDZ