Dobra muzyka do ćwiczeń

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

[quote:55620c0bcd="sisi"]generalnie przepadam za jazzem we wszystkich jego odmianach :) to może nie jest typowe, ale coś w sobie ma[/quote:55620c0bcd]

właśnie to, że nie jest typowe :)
a jazz kocham wręcz 8)

a no i jeszcze znakomita do ćwiczeń jest formacja Touch&Go
Czajori

Post autor: Czajori »

Zgadzam się !! Fantastyczna!! Dodam do tego płyty, które trafiają się czasem z gazetką pt. "Elle", zwane "Muzyką miejsc".
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

do muzyki z Bandyty tańczyłam na obozie baletowym układ..... Ale to chyba nie ta sama....Ten układ był z nowoczesnego.....
A muzyka to taka złowieszcza.... narastająca......
sfra

Post autor: sfra »

Muzyka baletowa. Cwiczyć przy takim "Jeziorku" lub "Romeo" to czysta przyjemność. Do tgeo dochodzą jeszcze Grieg i MOzart.
Paula

Post autor: Paula »

No my też ćwiczymy przy Czajkowskim barre au sol. Ostatnio np. przy "Dziadku"
Czajori

No, ja włączam sobie muzykę poważną jak ćwiczę klasykę, a chillouty i tym podobne, jak się rozciągam. To chyba jasne :wink:
sfra

Post autor: sfra »

A ja sobie ostatnio zdałem sprawę na zajęciach, ze barre au sol mamy przy muzyce z "Esmeraldy".
tancereczka19

Post autor: tancereczka19 »

Ja mam w domu płytkę z całą lekcją klasyki, drążek, mazury muzyka do skoków. Bardzo fajna płyta tylo już troche mi się znudziła, bo ile można do tej samej muzyki.. Aktualnie poszukuję jakiejś nowej, nie wiecie gdzie mogłabym taką nabyć??
Jeśli chodzi o rozgrzewkę to raczej zależy to od mojego nastroju.
Raz włączę sobie Możdżera raz hip hop (to już tak skrajnie :).
Ale na ogól jak się rozciągam, a robie to zwykle na końcu mojej domowej "lekcji" kiedy już jestem nieźle zmachana, to puszczam coś żywego, żeby nie usnąć :wink:
Paula

Post autor: Paula »

W Polsce raczej nie ma takich płyt. (Świeża ostatnia informacja :P - chociaż nie koniecznie na 100 % :P bo sama nie szukałam). Wiem za to że podobno taka naprawdę dobra muzyka do ćwiczeń jest w Londynie... trochę daleko :P
Czajori

Ej, naprawdę tylko w Londynie? Przeciez jak człowiek się uprze, to może sam skombinować sobie fajną płytkę do ćwiczeń, emigracja jest w tym przypadku zbędna. :P
ODPOWIEDZ