kursy instruktorskie
kursy instruktorskie
Hej! czy ktos z was jest na jakims kursie instruktorskim tanca wspolczesnego? bo ja tak, juz na 2gim roku i mam poczucie ze trace czas i pieniadze i wacham sie czy nie zrezygnowac( juz bardzo duzo ludzi odeszlo z kursu z powodu slabego poziomu)...czy macie podobne zdanie?
na jednych z warsztatow spotkałam 2 dziewczyny, które były w połowie takiego kursu... niby były zadowolone, ale ja nie wiem kto je wpuścił na ten kurs, bo wprawdzie nie były złe, ale nie az tak dobre zeby uczyć...
jednej z nich musiałam pokazywać jak się robi poprawny swing(!)
ale nie sugerujcie się tym, bo moze to tylko przypadek
jednej z nich musiałam pokazywać jak się robi poprawny swing(!)
ale nie sugerujcie się tym, bo moze to tylko przypadek
To nie przypadek, tak wlasnie sie dzieje, bo ludzie ktorym zalezy na tym zeby czegos sie nauczyc uciekaja stamtad bo w tym czasie i za te pieniadze mozna zyskac o wiele wiecej na warsztatach...i na kursach zostaja tzw.
'' ludzie z ulicy'' :) bo dobrzy nie chca sie tam marnowac, ale z drugiej strony to jest jedyny papier jaki mozna uzyskac w tym kraju...
'' ludzie z ulicy'' :) bo dobrzy nie chca sie tam marnowac, ale z drugiej strony to jest jedyny papier jaki mozna uzyskac w tym kraju...
A gdzie odbywaja sie takie kursy instruktorskie? :shock: Czy sa jakies egzaminy wstepne? No i z czego i u kogo zdaje sie przedmioty w czasie trwania tego studium? Green, pisalas, ze to kurs dla instruktorow tanca wspolczesnego, czy zatem ludzie, ktorzy biora w tym udzial maja (niektorzy przynajmniej) jakies doswiadczenia w prowadzeniu swoich zespolow? Podaj prosze jakies informacje na ten temat. Z gory dziekuje.
Nie wiem o innych kursach, ale w warszawie odbywaja sie w mazowieckim centrum kultury i sztuki, wiem ze sa tez w krakowie, lodzi, kaliszu. Jest rozmowa wstepna i trzeba tez tam cos zatanczyc, ale ogolnie latwa. Czesc ludzi ma doswiadczenie w prowadzeniu zespolow i grup, ale wiekszosc to tacy ktorzy do tej pory tanczyli, a teraz chca poszerzyc umiejetnosci, zeby samemu cos prowadzic.Przedmiotow jest bardzo duzo ( moim zdaniem polowa jest bezuzyteczna)i kazdy zalicza sie kiedy sie konczy(tj.po ukonczeniu odpowiedniej liczby godzin), a przedmioty, ktore sa 2letnie(np. wspolczesny, jazz, klasyka)pod koniec roku. Wiekszosc zajec oprocz techniki uczy tez metodyki nauczania tego stylu.
-
Tranquility
-
baletmistrz z krakowa
-
Tranquility