Cwiczenia na pilce szwajcarskiej

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Tranquility

Post autor: Tranquility »

ja do tej pory takie piłki widywałem w gabinetach rehablilitacyjnych itp. no ale teraz to widzę jakieś nowe zastosowania... fajnie... może kiedyś będzie okazja poćwiczyć... :) na pewno byłoby to coś fajnego, nowego i, kto wie, może bardzo przydatnego i pomocnego w tańcu... :)
Gość

Post autor: Gość »

Trafiłam właśnie na stronę z ćwiczeniami na piłce, więc wrzucam [url=http://www.sdw.pl/arch.php?archid=k001&page=1]link[/url]
genia

Post autor: genia »

ja tez mam te pilke jest naprawde super!! polecam wszystkim co prawda nie wiem gdzie mozna ja kupic[mysle ze mozna w sklepie sportowym] ale jest przydatna
sfra

Post autor: sfra »

Ostatnio znalazłem piłkę w supermarkecie i od razu kupiłem (cena 15 zł!) jestem z niej bardzo zadowolony. Uwielbiam na niej siedzieć lub leżeć , o ćwiczeniach juz nawet nie wspomnę. Rewelacja! :P
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

Ja również polecam :) jak ją widze to od razu mam ochote sie nią "pobawic" w przeciwienstwie do innych przyrzadow sluzacych wyrabianiu pieknej sylwetki :wink:
Joanna

Post autor: Joanna »

tak od dłuższego czasu już nosze się z zamiarem kupna takiej piłki (jak byłam mała, miałam podobną), i się własnie zastanawiam, gdzie mozna ja dostać... Bo w internecie na polskich stronach nic nie mogę znaleźć. Chyba bedzie się trzeba osobiście przejść do Decathlonu albo czegoś takiego ;)
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Znalazlam oryginalne pilki Thera-band tutaj:

http://www.sporty.pl/index.php?s=wyniki&k=dzialy&id=48&pocz=60&kon=20&wszystkie=1&pocz2=20

Ceny co prawda dosc wysokie, ale placi sie za firme. Jesli ktos bedzie chcial sobie pilke kupic, pamietajcie o dopasowaniu rozmiaru do wlasnego wzrostu!
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Swietna wirtualna gimnastyka na pilce szwajcarskiej ;-):

http://www.planetdan.net/pics/misc/georgie.htm

Nalezy poruszac mysza po ekranie, zeby cwiczacy za nia podazal. Byc moze nie bedzie dzialac na samym poczatku, ale po chwili powinno zaczac. Mozna cwiczacego takze zostawic samemu sobie, tyle ze nabije sobie siniakow i guzow, ale to i tak od dawna mu sie nalezy ;-)....
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

ja uwielbiam tą piłkę, mam ją w domu. super!
asias

Post autor: asias »

Te piłki są świetne :lol: Od niedawna mam taką (55 cm ;) ) i jestem nia zachwycona, co prawda rzadko wykonuje na niej jakies cwiczenia. Przewaznie po prostu sobie siedze/leze na niej i w najróżniejszy sposob łapie rownowage :D

A w ogóle to kiedys na forum gimnastycznym napisałam prosbe o jakies cwiczenia z taka pilka, bo pomyslalam ze moze cos beda tam wiedziec ;) A ktos mi odpowiedzial jakos tak: "my nie jestesmy downy, żeby z takimi piłkami ćwiczyc" :roll: A więc witam w gronie downow 8) :P
ODPOWIEDZ