Eurowizja 2005

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

wszystko co wiem jest tu:
http://www.teatrwielki.pl/tekst.php?id=1013
Gość

Post autor: Gość »

Ze dwa dni temu zagladałam na strony TW i jeszcze nic nie było.
Dziękuję Kasiu.
emcia

Post autor: emcia »

powinna być transmisja w TVP, poszukajcie na www.tvp.pl ja na razie nic nie znalazłam:(
sfra

Post autor: sfra »

podobno 24 VImam być transmisja, nie wiem o której godzinie :-(
snowflake

Post autor: snowflake »

http://tvp.pl/View?Cat=1576&id=212862
z tego, co jest tu napisane wynika, ze gala bedzie transmitowana na zywo.
Dominik

Post autor: Dominik »

mam nadzieje ze bedzie transmitowana bo chce zobaczyc Karpuchine ktora zajmie mjejsce na [podium bo ona jest swietna :) :) :) :) :) :) :) :) :) trzymam za ciebie kciuki 3majcie sie
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Widziałam dziś Karpuhinę i Wylota podczas koncertu Warszawskiej OSB (wystąpili gościnnie). No, duże brawo - Michał W. miał pare problemów w wariacji, ale jest bardzo dobrym partnerem, a Elena - naprawde ma wszelkie warunki, umiejętności i mozliwości żeby zabłysnąć na Eurowizji. Ma i kondycje i wytrzymałość, i piekne port de bras i skacze i kręci, i sprężysta i kiedy trzeba delikatna, na poincie stoi niesamowicie.
A propos: czy zwróciliście uwagę że Elena Karpuhina stoi jakby nie na czubku pointy, ale jakby prawie na "wierzchu" pointy, jakby "dalej" niz czubek? Czy ona ma tak wygiete podbicie? Ciekawa jestem Waszych obserwacji, bo ja miałam tylko dzis okazję żeby się temu przyjrzeć, i wprawiło mnie to w zdumienie.

nawet na zdjęciu na tej stronie dobrze to widać:
http://www.republika.pl/szkolabaletowa/menubar/XIVOKT/konkurs.html
(trzeba kliknąc w "uczestnicy", potem w "Ogólnokształcąca szkoła baletowa w Gdańsku", a potem na jej nazwisko)
Alicja

Post autor: Alicja »

Tak, od razu to zauważyłam na Gali w Szczecinie. Ciężko przez to się skupić na jej tańcu, bo ciągle patrzy się na to niesamowite, a zarazem aż dziwne podbicie. Ciekawa jestem, czy to jest wyćwiczone lub nabyte, czy może to tak specyficzna budowa stopy. Oczywiście momentami podbicie karpuhiny wygląda przepięknie, ale czasami, kiedy stanie "dalej" - wygląda conajmniej dziwnie.
Słyszałam, jak pani Głowacka, przewodnicząca jury, mówiła, że Elena ma wręcz niebezpieczne podbicie i może mieć przez to problemy w przyszłości.
Tyle z plotek:)
Ariodante

Post autor: Ariodante »

Rzeczywiscie niesamowite! Cos podobnego widzialam u Alessandry Ferri z ABT (na DVD "Giselle" i "Romeo i Julii" z La Scali) i tez caly czas odwracalo moja uwage od tanca.

I.
sisi

Post autor: sisi »

faktycznie! na zdjeciu widac to bardzo dobrze. ale to nie tylko jej specyfika, na zdjeciu Rominy Kolodziej widac to samo.
ODPOWIEDZ