Eurowizja 2005
Widziałam dziś Karpuhinę i Wylota podczas koncertu Warszawskiej OSB (wystąpili gościnnie). No, duże brawo - Michał W. miał pare problemów w wariacji, ale jest bardzo dobrym partnerem, a Elena - naprawde ma wszelkie warunki, umiejętności i mozliwości żeby zabłysnąć na Eurowizji. Ma i kondycje i wytrzymałość, i piekne port de bras i skacze i kręci, i sprężysta i kiedy trzeba delikatna, na poincie stoi niesamowicie.
A propos: czy zwróciliście uwagę że Elena Karpuhina stoi jakby nie na czubku pointy, ale jakby prawie na "wierzchu" pointy, jakby "dalej" niz czubek? Czy ona ma tak wygiete podbicie? Ciekawa jestem Waszych obserwacji, bo ja miałam tylko dzis okazję żeby się temu przyjrzeć, i wprawiło mnie to w zdumienie.
nawet na zdjęciu na tej stronie dobrze to widać:
http://www.republika.pl/szkolabaletowa/menubar/XIVOKT/konkurs.html
(trzeba kliknąc w "uczestnicy", potem w "Ogólnokształcąca szkoła baletowa w Gdańsku", a potem na jej nazwisko)
A propos: czy zwróciliście uwagę że Elena Karpuhina stoi jakby nie na czubku pointy, ale jakby prawie na "wierzchu" pointy, jakby "dalej" niz czubek? Czy ona ma tak wygiete podbicie? Ciekawa jestem Waszych obserwacji, bo ja miałam tylko dzis okazję żeby się temu przyjrzeć, i wprawiło mnie to w zdumienie.
nawet na zdjęciu na tej stronie dobrze to widać:
http://www.republika.pl/szkolabaletowa/menubar/XIVOKT/konkurs.html
(trzeba kliknąc w "uczestnicy", potem w "Ogólnokształcąca szkoła baletowa w Gdańsku", a potem na jej nazwisko)
Tak, od razu to zauważyłam na Gali w Szczecinie. Ciężko przez to się skupić na jej tańcu, bo ciągle patrzy się na to niesamowite, a zarazem aż dziwne podbicie. Ciekawa jestem, czy to jest wyćwiczone lub nabyte, czy może to tak specyficzna budowa stopy. Oczywiście momentami podbicie karpuhiny wygląda przepięknie, ale czasami, kiedy stanie "dalej" - wygląda conajmniej dziwnie.
Słyszałam, jak pani Głowacka, przewodnicząca jury, mówiła, że Elena ma wręcz niebezpieczne podbicie i może mieć przez to problemy w przyszłości.
Tyle z plotek:)
Słyszałam, jak pani Głowacka, przewodnicząca jury, mówiła, że Elena ma wręcz niebezpieczne podbicie i może mieć przez to problemy w przyszłości.
Tyle z plotek:)