Eurowizja 2005

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Sylvie_Guillem

Post autor: Sylvie_Guillem »

W tym roku konkurs odbędzie się w Warszawie w Teatrze Wielkim. Niestety na stonach TW nie ma żadnych informacji - nawet o tym, że w ogóle się odbędzie (przynajmniej ja nie znalazłam). Jakieś informacje można znaleść na zagranicznych stronach (jak znajdę chwilę czasu to coś wrzucę).

No to wrzucam: [url=http://www.ebu.ch/en/television/special_events/eurovision_young_dancers.php]The Eurovision Young Dancers 2005[/url]
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no to ja się wszystkiego dowiem, co to za porządki, zeby TW nie chciał się pochwalić taką imprezą!!!
Kasia G

Na razie wiem tyle że finał i koncert finałowy odbędą się 23 i 24 czerwca w Teatrze Wielkim (prawdopodobnie wstęp za biletami), wcześniejsze etapy zdaje się, ze w szkole baletowej im. Turczynowicza
Kasia G

Info organizatora (TVP)

"Po raz pierwszy w historii Konkursów wprowadzone zostaną Master Classes, które poprzedzą Konkurs. Od 19 do 22 czerwca w warszawskiej Szkole Baletowej prowadzić je będą: Irek Muchamiedow, Chistopher Bruce i Viviana Durante. Pozwolą one uczestnikom Konkursu na poszerzenie swoich umiejętności w kontakcie z wielkimi mistrzami tańca, a naszym widzom dadzą możliwość obserwacji pracy nad tańcem w godzinnym specjalnym filmie dokumentalnym

Sławni artyści i osobowości świata tańca uświetniają Konkursy swoją obecnością w Jury. W obecnym Jury zasiądą : Brigitte Lefevre, Jorma Uotinen, Krzysztof Pastor, Gigi Caciuleanu, Irek Mukhamedov i Emil Wesołowski."
Tranquility

eurowizja

Post autor: Tranquility »

kto może wziąć udział ??
Kasia G

Niestety tylko "konkursanci". To są Master Classes dla biorących udział w konkursie, podobnie jak np. w Lozannie
Tranquility

eurowizja 2005

Post autor: Tranquility »

wytłumacz to KAsiu bo nie rozumiem :)

tzn. bedzie jakaś audycja / przesłyuchanie ??
Kasia G

To są zajęcia wyłącznie dla uczestników konkursu-reperezentantów tych 14 państw, które biora udział. To swoisty bonus dla tych, co dostali sie do konkursu-nawet jak nie wygraja mają w życiorysie i doswiadczeniu darmowe master class u takich sław
Gość

Post autor: Gość »

Kasiu, nie masz może jakis nowych informacji na temat Eurowizji??
ODPOWIEDZ