|
www.balet.pl
forum miłośników tańca
|
,,Dance magazine'' |
Autor |
Wiadomość |
inaenka
Koryfej

Związek z tańcem: bliski
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 3:19 pm
|
|
|
Czy te czasopisma występują tylko w Anglii? Czy może są dostępne też w Irlandii, Włoszech?
|
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką." |
|
|
|
|
 |
aokins
Nowicjusz
Związek z tańcem: uczeń i nauczyciel:)
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 3:35 pm
|
|
|
Przyznaję, że nie znam się na polityce tych magazynów, ale bardzo dziwi mnie fakt braku ich stron internetowych .
Jeśli chodzi o Danser to na górze okładki są podane różne państwa,w których się jeszcze ukazują: Belgia, Hiszpania, Kanada, Grecja i pare innych, muszę je jeszcze odszyfrować. Liczę cały czas na english anyway ... |
_________________ Taniec jest moją jedyną prawdziwą wolnością... |
|
|
|
|
 |
Joanna Bednarczyk
Corps de Ballet

Związek z tańcem: historyk, krytyk
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 4:11 pm
|
|
|
aokins napisał/a: |
Jeśli chodzi o Danser to na górze okładki są podane różne państwa,w których się jeszcze ukazują: Belgia, Hiszpania, Kanada, Grecja i pare innych, muszę je jeszcze odszyfrować. |
Antyle i Reunion - zamorskie departamenty Francji
ale to są podane jedynie różne ceny, raczej stopka redakcyjna odsłania wszystkie tajemnice
trudno liczyć że francuski magazyn Danser ukaże się nagle po angielsku, a nawet jak jest dostępny w Grecji to nie znaczy że ma wersję grecką . Prosciej sięgnąc po istniejące już po angielsku np. Dance europe, Ballet 2000 trzyjęzyczny może tez się spodobają |
_________________ Nic nie powinno ukazywać ciała, tylko ono samo
O.Wilde |
|
|
|
|
 |
Kasia G
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: krytyk
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 5:36 pm
|
|
|
chyba już gdzieś podawałam ten link ale co tam jeszcze raz: http://www.trubadur.pl/Biul_36/Spragniony.html
tu jest omówienie kilku róznych tytułów czasopism baletowych w Europie |
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec |
|
|
|
|
 |
aokins
Nowicjusz
Związek z tańcem: uczeń i nauczyciel:)
|
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 8:22 pm
|
|
|
Joanna Bednarczyk napisał/a: | aokins napisał/a: |
Jeśli chodzi o Danser to na górze okładki są podane różne państwa,w których się jeszcze ukazują: Belgia, Hiszpania, Kanada, Grecja i pare innych, muszę je jeszcze odszyfrować. |
Antyle i Reunion - zamorskie departamenty Francji
ale to są podane jedynie różne ceny, raczej stopka redakcyjna odsłania wszystkie tajemnice
trudno liczyć że francuski magazyn Danser ukaże się nagle po angielsku, a nawet jak jest dostępny w Grecji to nie znaczy że ma wersję grecką . Prosciej sięgnąc po istniejące już po angielsku np. Dance europe, Ballet 2000 trzyjęzyczny może tez się spodobają |
Dzięki wszystkim za linki no i za to wytłumaczenie . No cóż, narazie musi mi to wystarczyć (ale to narazie . Pewnie nie tylko mi brakuje fachowych artykułów o tańcu, czytałam, że coś tam ma nawet polskiego ogólnego powstawać, ale jakoś uzależniłam się od korzystania z międzynarodowych czasopism. Wydaje mi się wtedy, że mam szersze patrzenie na sprawę...
Pozostaje mi szkolenie mojego francuskiego
Ale i tak polecam te gazety ze względu na piękne zdjęcia! |
_________________ Taniec jest moją jedyną prawdziwą wolnością... |
|
|
|
|
 |
|
|