www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
prix de lausanne 2008
Autor Wiadomość
Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 3:16 pm   

Kostium mógłby być bardziej wcięty pod szyją, wydłużałoby to jej ładną szyję ;-)

Olimpia 
Koryfej

Związek z tańcem:
tancerz, choreograf
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 4:37 pm   

Masz racje, ale i tak jest sliczny :)

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 7:42 pm   

Dziękuję :oops:
Chociaż nie wiem co bym zrobiła bez p.Wiesi, która podpowiedziała kilka rzeczy ;)

elen90 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 6:42 pm   

Irmina wypadła w lozannie bardzo dobrze, bez względu na to jak wyszła na zdjęciach! Została zauważona, dostała stypendium, a przede wszystkim fakt, że dostała się na ten konkurs jako jedna z nielicznych z całego świata, świadczy o jej wielkim talencie. Wiem to najlepiej, chodzę z nią do klasy:)

Basia
Adept Baletu

Związek z tańcem:
znowu tańcząca
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 7:06 am   

A jak wypadł konkurs Prix de Lausanne 2009??? Chyba przegapiliśmy :-(

Najbliższa powtórka: mezzo, 19 marzec godz. 10.00!!! Można też obejrzeć cały filmik w necie na stronie: www.prixdelausanne.org w zakładce: media :-)

Agasiek 
Koryfej

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 10:52 pm   

Irmina Kopaczynska - Gamzatti

Irmina - Bach suite

Nasza reprezentantka jest na youtube :D
Lepiej późno niż wcale :p

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 8:08 am   

Dopytam Was, bo nie jestem pewna: I.K. dostała się do finału Konkursu, ale nie dostała stypendium ? tak? nie za bardzo rozumiem zasady nagradzania.
Jak sie czyta na oficjalnej stronie nazwiska zwycięzców, to wychodzi, że stypendystów tam nie podają (a przynajmniej jednego nie podali z 2002 roku, ktory stypendysta byl) Czyli stypendyści to nie zwycięzcy?

A skoro powrócił temat Irminy Kopaczynskiej, to tak jak wszystkim bardzo mi sie podobala w obu fragmantach i mocno trzymam kciuki, zeby osiagnela jak najwiecej jako tancerka, Przy okzaji załączam artykul o I.K. , napisany tuz po konkursie w Gdańsku:

http://www.gazetalubuska....WIAT16/41676549

PS wyglada na to, ze poznanska szkola baletowa ma wielu znakomitych uczniów :)
A czy Jacek Tyski i Michał Kopiński tez sie uczyli w Poznanskiej Sb? Lata nagrod z konkursu z Losanny by sie zgadzaly.

Agasiek 
Koryfej

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 12:27 pm   

Nie z tego co wiem to uczniowie innej szkoły.

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 1:29 pm   

a no przeciez ; teraz dopiero sobie skojarzylam, ze Jacek Tyski z II mca Prix de Lausanne to Jacek Tyski - solista TW ON i ten Jacek Tyski byl po Warszawskiej SB :) .
Czyli jednak niektorzy laureaci zostaja z nami w Polsce :)

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 3:13 pm   

Jacek Tyski http://www.ctw.art.pl/Wladze_Fundacji.html
długo tańczył za granicą zanim "powrócił" do kraju i rozpoczął pracę w TW-ON :) Więc nawet jesli nie zostaja - to wracają

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 5:28 pm   

tak to jest pocieszające, (mimo ze troszke w Polsce jakos jest w cieniu).
Ale zeby nie bylo za slodko, to drugi z wymienionych Michael Kopinski to teraz chyba tanczy w Birmingham Royal Ballet's

ps. wiem ze Kasia G dzis gromi za offtopy :wink: ale po obejrzeniu powyszego linku fundacji muszę, bo umrę: co za jakaś mania wsród tancerzy rodem z Polski żeby zapuszczac brode :twisted: :twisted: :twisted: w dodatku zawsze w tym samym ksztalcie). Okropnie mnie to wkurza. To już którys z kolei (min po W.Dudku czy I soliscie łódzkim PRatajewskim). Te brody zupełnie mi psują wygląd ich ładnych twarzy.

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 8:47 am   

kontynuując offtop o brodach - w pewnym momencie panowie tancerze najwyraxniej chcą się odciąc od wizerunku "młodzieńca-tancerza" i zapuszczaja brody ;) A na serio to dotyczy tylko tancerzy którzy nie tańcza ról amatów i mogą sobie na to pozwolic (albo przechodza stricte do repertuaru współczesnego) - co do kształtu to chyba po prostu taki zarost jest teraz modny (mnie osobiście się podoba). Wracajac do bohatera offtopu to Jacek Tyski zawsze goli rzeczona brode jesli ma wyjśc na scene w roli tego wymagającej (Benwolio w Romeo i Julii, Kurt Weill) - co za poswięcenie dla sztuki ;)
koniec offtopu

Odpowiedz do tematu