www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tancerze - serial taneczny
Autor Wiadomość
Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:54 pm   

Siuniu teraz to mnie rozwaliłaś :lol: :roll: droga koleżanko, wiem że Tancerze są produkcji TVP, ale jakbyś uważniej czytała moje posty to byś wiedziała o tym że TVN też chce nakręcić swój serial o tancerzach i o czym ja w ogóle mówię - więc czytaj uważniej posty, a potem się wypowiadaj i komukolwiek zwracaj uwagę :roll:

btw, napisałam przecież że:
Cytat:
tefałen chce bodaj zrobić serial o tancerzach, składający się z samych tancerzy. nawet castingi były [albo będą].

i mój post ostatni był odnośnie nowego serialu TVN, że moim zdaniem dobrym i przede wszystkim innowacyjnym rozwiązaniem byłoby nakręcenie coś w stylu The Hills czy Laguna Beach, tylko że o tancerzach hh i b-boyach...

danceFORever - coś mi się obiło o uszy że była kiedyś taka produkcja o nazwie "Tancerze" na MTV :D ale nie bardzo pamiętam o czym to było xD mogłabyś przytoczyć trochę więcej informacji? :D

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 10:27 am   

To chyba to było
http://taniec-teledyskowy...5763,index.html

Jeśli off top'owo jeszcze tak mogę to na mtv leci teraz taki program "Najlepsi tancerze Ameryki" gdzie biją sie ze sobą poprzez taniec grupy taneczne.
(bardzo fajny program)

okruszek dla schroniska
http://www.theanimalrescu...Give/home.faces

Siunia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 12:22 pm   

O kurcze, Princess, przepraszam :oops: Ostatnio jakaś skołowana jestem. Znowu zaczynam działać według zasady "najpierw robię, potem myślę". Przeparszam!

To się więcej nie powtórzy. ;)

"Taniec jest jedną z najdoskonalszych form kontaktu z nieskończoną inteligencją" Paulo Coelho

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 4:46 pm   

spoko ;) masz u księżniczki wybaczone xP

Sephia, nawet założyłam o tym temat, ale wszyscy go olali...

Cytat:
- Blake McGrath

:shock:
Boże co ja robiłam i gdzie byłam że ja tego nie oglądałam?! XDDD

Nasuada 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 7:55 pm   

Princess Maron napisał/a:
Boże co ja robiłam i gdzie byłam że ja tego nie oglądałam?! XDDD

dokładnie o tym samym pomyślałam :sad:

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 3:42 pm   

żałujcie, żałujcie bo to był bardzo fajny program :P ale może jeszcze kiedys będą powtórki :) ogladało sie to bez porównania lepiej niż naszych ''Tancerzy", który to serial jest po prostu komiczny. Rozgrzewki mnie po prostu rozbrajają, no ale nie ma się co czepiać... I jeszcze te mega kolorowe stroje :D

Nasuada 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:25 pm   

danceFORever napisał/a:
ogladało sie to bez porównania lepiej niż naszych ''Tancerzy

w takim razie czy uważasz, że mamy potencjał aktorsko-taneczny, żeby podobna produkcja powstała u nas :? i czy grali tam również profesjonalni aktorzy :?:

danceFORever 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:41 pm   

dlatego właśnie takie idee uważam za niemożliwe do zrealizowania przynajmniej w najblizszym czasie ;)
wydaje mi się, ze wśród tancerzy tam grajacych nie było profesjonalnych aktorów, było to właśnie na zasadzie ''Laguna Beach'' czy wszystkich tych podobnych seriali ''dokumentalnych'' na MTV... Była to produkcja przedstawiająca przede wszystkim zycie amerykańskiego tancerza, czyli przesłuchania, treningi itp. Nie było to takie sztuczne czy przerysowane jak u nas. Ale co Ameryka, to Ameryka :) Nie chcę też z góry zakładać, że dokładnie tak jak w ''tych lepszych'' ''Tancerzach'' wygląda zycie codzienne tańczącej osoby (profesjonalisty) w USA ,bo nie poznałam tego na własnej skórze, ale podejrzewam, że na tej zasadzie...

Nasuada 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 7:56 pm   

Powiem krótko, czarna rozpacz :evil: , nie dość, ż upchnięto w serialu Cichopek to przeczytałam, że dołączy do niej Mroczek :x i Płoszajski :x , to będzie nie do oglądania,
cieszyłam się na ten serial :) , a teraz czekam na produkcję TVN, tam na pewno nie będzie Mroczków, Płoszajskich i innych cichopkopodobnych wynalazków :P

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 8:12 pm   

Morczki... o ku***...
to ja już tego nie będę oglądać...

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 9:43 pm   

Obejrzałam jeden odcinek. Na siłę. Cały czas powstrzymywałam palec drgający na pilocie i usilnie zmierzający ku cyferkom skrywającym inne programy.
Ż e n a d a.
Jeśli ludzie mają mieć teraz takie wyobrażenie o życiu codziennym tancerzy, to już się boję mnóstwa męczących i irytujących rozmów ulicznych ze 'znawcami'.
Poziom tańca zerowy.
Istny pogrom.

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 6:56 pm   

w ostatnim odcinku to mnie cholernie drażnił ten występ w supermarkecie. układ nieciekawy, tańczą nierówno (nawet montaż nie pomógł), a widownia szaleje.
no ale, jak dla mnie nawet parę fajnych układów było.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 8:15 pm   

mi sie podobał układ ten chyba z drugiego czy którego odcinka, co tańczyła go Glinka z Kamilem na zajęciach...

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 8:35 am   

A mi ten z muchą. :)
Tak czy inaczej serial zaczyna mnie przerażać - żeby po trzech odcinkach tak nieuchronnie zbliżać się do przysłowiowego "skoku przez rekina"? (czyli momentu, w którym fabuła robi się totalnie absurdalna, żeby na siłę przyciągnąć widzów - skutek jest zazwyczaj odwrotny :P )
Układ w supermarkecie był koszmarny.
Relacja "nauczyciel - uczeń" przedstawiona jest koszmarnie nierealnie. Pedagodzy (zwłaszcza Roma i Alicja) są jakieś sztucznie nabzdyczone. Może mają obrazować stereotyp surowego nauczyciela tańca, ale u tych postaci ta surowość jest karykaturalna.

Nasuada 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 7:25 pm   

Czajori napisał/a:
Relacja "nauczyciel - uczeń" przedstawiona jest koszmarnie nierealnie. Pedagodzy (zwłaszcza Roma i Alicja) są jakieś sztucznie nabzdyczone. Może mają obrazować stereotyp surowego nauczyciela tańca, ale u tych postaci ta surowość jest karykaturalna.

Zgadzam się z tą opinią, jest to o tyle dziwne, że obydwie aktorki uczyły się tańca i w relacjach telewizyjnych nierzadko było widać, że dobrze sie przy tym bawiły, więc wiedzą, że taki trening nie jest wyłącznie drylem wojskowym, że bywa wesoło i na luzie, czyżby więc zawinił reżyser :?

Sagittaire 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:46 am   

Przyznam szczerze, że choć z zasady nie oglądam TV, to wygospodarowałam sobie czas, żeby zobaczyć odcinek 1 i 3. Uważem że to był czas stracony i więcej już nie zamierzam go tracić na ten film.
Miało b yć dużo tańca, a jest go średnio. Głównie jednak męczy mnie to wszystko co w tym filmie tańcem nie jest. Akcja toczy się, bez polotu. Z zasady jak widzę film z tańcem, to nawet jeśli sam film jest średni, to jakoś się to wszysto zespala i jest OK, ale ten film zrobiony jest wybitnie nieudolnie.
Ciekawa byłam Waszych opinii, bo skoro uczycie się w szkołach baletowych, to macie lepsze rozeznanie niż ja, ale widzę, że Wy też jesteście tym filmem trochę zawiedzeni.

Coffeina11 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:07 am   

beznadziejny jest ten serial.
po pierwsze sama obsada jest (dla mnie przynajmniej) irytująca, taka sztuczna, po drugie choreografia wcale mi się nie podoba, a po trzecie sam pomysł nakręcenie takiego tanecznego serialu jest dobry, ale zrealizowany został beznadziejnie przez polską produkcję. jakoś mi się nic nie podoba, ani montaż, ani sceny taneczne..
widziałam tylko pierwszy odcinek, ale z tego co piszecie, to nie będę oglądać następnych.

Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 1:35 pm   

A co powiecie o samej grze aktorskiej?

Totalna katastrofa;( Chorobliwa sztuczność i jakby... wrażenie kompletnego nie radzenia sobie z rolą (w ich oczach można wyczytać 'help! help!').
That's terrible...

W sumie to właśnie ta nieudolna gra tak koszmarnie zniechęca do kontynuowania oglądania serialu.
Bo gdyby aktorzy dobrze oddawali odgrywane role, może liczyłabym na rozwinięcie fabuły i zobaczyłabym parę kolejnych odcinków. Ale kiedy za nic w świecie nie możesz wczuć się w rolę postaci, bo po prostu nieprzerwanie czujesz ich fałsz [aktorski], to nawet przy najlepszym scenariuszu nie uruchomisz odpowiedniego odbioru.
Nie wspominając o poziomie tańca. Ale ja oglądałam jeden odcinek. Z tego co mówicie, zdarzały się lepsze układy. Nie wiem na ile, jednak przy ogóle szwanków w tym badziewiu średnio mnie to interesuje.

Liczę, że nie zdobędzie oglądalności i jak najszybciej zejdzie z ekranu. Taniec z gwiazdami jestem w stanie zaakceptować, tego NIE.

ugh.

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 2:28 pm   

Kasia :)) napisał/a:
Liczę, że nie zdobędzie oglądalności i jak najszybciej zejdzie z ekranu.

możesz sie przeliczyć bo z tego co wiem u zwykłych śmiertelników nie związanych z tańcem ten serial cieszy sie jako takim powodzeniem

sukces? 100% talentu, 100% pracy

Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 4:13 pm   

Mam nadzieję, że to tylko taka "słomiana" fascynacja, którą kilka-dobra-naście odcinków przewieje.

Chociaż ostatecznie "Moda na sukces" trzyma oglądalność, więc...

Nieee, lepiej o tym w ogóle nie myśleć.

Gosia066 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Miłośnik baletu
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 5:02 pm   

Oglądałam wszystkie odcinki i też o tym serialu nie mam najlepszego zdania,ale w końcu jest to pierwszy polski serial taneczny,a początki nigdy nie są rewelacyjne w końcu lepsze to niż niż jakieś nudne telenowele.

Ayaka
Corps de Ballet

Wysłany: Pią Maj 01, 2009 5:04 pm   

W końcu i ja zabiorę głos w tej dyskusji.
Oglądam i ... cieszę się że taki film powstał. Tak, wiem ... jest nie taki jak byśmy sobie chcieli.
Zgadzam aktorsko słabo, scenariuszowo też nie koniecznie, sceny taneczne nie powalają. Też chciałabym by film pokazywał prawdziwe życie tancerzy. By pokazał prawdziwy albo choć bardziej realny świat tańca w Polsce. Nie pokazuje, jest "słitaśną" bajeczką o tym jak to być może wyobraża sobie szkołę tańca scenarzysta, reżyser, producent itp. Ale jest!!!
Jest film pierwszy polski o tematyce tanecznej, który pokazuje że taniec w ogóle w Polsce istnieje.
I dlatego cieszę się że jest, ba mało tego ja to doceniam.
Może dlatego że, cały czas mam w pamięci całkiem nieodległe czasy kiedy to taniec był dla jakiś "obłąkanych" i gejów w rajstopach.
Sorry ale musiałam to napisać.

Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:12 pm   

Heh, paradoksalnie do tego co piszesz, ja uważam że faceci w tym serialu też nie są wybitnie męscy. No tacy jacyś dziwnie nieralni.
A serial jest obrzydliwie, powierzchownie, jednostronnie komercyjny.
BO taniec.
A tańca tam ziroł. I rzeczywistości tanecznej mniej niż ziroł.
I jeżeli ludzie mają mieć TAKIE wyobrażenie tańca, to ja już wolę być obłąkana.

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 9:36 am   

Hmm cóż - chyba czas w takim razie udać się juz od razu i zawczasu do jakiegoś psychiatry ;)
Ale ja też uważam bardziej jak Ayaka, niz Ty.
Lepiej cós takiego niż tancerze ped.. yyy geje :)

Torin

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Maj 02, 2009 9:39 am   

lepiej żeby ludzie nie widzieli żadnej różnicy między klasyka a współczesnym, a co ważniejsze nie rozróżniali nowoczesnego od współczesnego, jak szukasz wysoko rozwiniętego tańca i wielce dramatycznej gry aktorskiej to idź do teatru a nie zawsze doszukuj się tego w telewizji, to jest rozrywka, pokazuje namiastkę szkół tańca jakie istnieją na świcie, nie wiem jakiego się byście spodziewali serialu który miałby pokazywać życie tancerzy w Polsce bo jak wiadomo to życie wcale nie jest łatwe, seriale właśnie po to powstają żeby pokazać w jakimś stopniu wyidealizowany świat a nie to co masz za oknem bo inaczej po co się powtarzać, rozumiem że jak znikną reality taneczne, wszystkie polskie seriale i polski film o tematyce tanecznej to wreszcie wszyscy będą zadowoleni bo nikt nie śmie pokazać zafałszowanego obrazu tańca czy to w Polsce czy na świecie, lepiej żeby wszyscy zapomnieli ze w ogolę coś takiego istnieje

sukces? 100% talentu, 100% pracy

Odpowiedz do tematu