You can dance - po prostu tańcz! |
Autor |
Wiadomość |
Domi
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 11:13 pm
|
|
|
super że wygrała Wiola!!! Naprawdę była świetna, no i jeszcze uważam, że super się zachowała mówiąc o tym, że zafunduje Broadway Marcinowi, bo to mój drugi ulubiony tancerz.m.
No i rzeczywiście poziom tego odcinka mnie rozczarował. Choreografia Piotra Jagielskiego była fatalna. Solówki chłopców średnie, dopiero ostatnie dwie Wioli i Gabrysia na poziomie finałowym. |
_________________ The dance says what words cannot |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 11:43 pm
|
|
|
Ja też się cieszę, że wygrała dziewczyna.
Generalnie dla tego, że już mi się znudzili faceci wygrywający.
A jako, że w tej edycji z nikim się nie zżyłem jakoś za bardzo to kibicowałem bardziej według uważania
Brawo Wiola tak czy tak !!
Torin |
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!! |
|
|
|
|
 |
Sephia
Adept Baletu

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 10:46 am
|
|
|
Wiola to akurat jedyna osoba finałowej trójki która zasługiwała na wygraną według mnie, ale też to że wygra to od paru odcinków było jak dla mnie oczywiste a juz w ostatnim odcinku to całkiowicie oczywiste |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

Związek z tańcem: uczennica/miłośnik
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 11:13 am
|
|
|
Bardzo się cieszę! Wygrał taniec... dziewczyna!
Tym bardzej, że od castingów trzymałam za nią kciuki.
Ona po prostu załugiwała na zwycięstwo.
I podobają mi się nowe zasady, większe szanse dla dziewczyny.
Solówka Wioli bardzo mi się podobała, a także Marcina, on w każdej solówce pokazywał coś innego. I te jego solówki są takie autorskie, takie jego, nie podobne do innych. |
_________________ http://mimi-dance-555.bloog.pl
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu." Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 2:16 pm
|
|
|
o co chodzi z tą zmianą zasad? |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
kasia12
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz, miłośnik
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 3:38 pm
|
|
|
Najpierw Marcin z Gabrysiem musieli walczyć ze sobą, o to, który będzie walczył z Wiolą |
|
|
|
|
 |
sandi
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczennica
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 3:59 pm
|
|
|
Też się cieszę, że wygrała Wiola, bo zasługiwała na to. Ale moim numerem dwa był zdecydowanie Marcin, nie Gabryś.
Ale nowe zasady mi się nie podobają. Mam wrażenie jakby TVN za wszelką cenę promował Wiolę i chciał koniecznie żeby ona wygrała. Zauważcie, że przy takiej formule programu osoby tej samej płci, które są w finale mają minimalne szanse na wygraną. Osoby które je popierają musiały by wysłać dwa razy więcej smsów. To ewidentna faworyzacja w tym wypadku Wioli Tak robić nie powinni.
I niech nie mówią, że taka formuła jest za granicą. W USA jest tak, że w finale jest czwórka, głosuje się na wszystkich od samego początku, tylko po prostu odpadają po kolei. I to moim zdaniem jest sprawiedliwe. Mam nadzieję, że w następnej edycji zmienią wygląd finału. |
_________________ "Jedyną rzeczą, której nikt mi nie może zabrać jest taniec" <3 |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 4:09 pm
|
|
|
no tak, nowe zasady faktycznie nie są do końca sprawiedliwe - wtedy dziewczyna a priori ma szansę tylko na miejsce 1 lub 2, a nie jak chłopaki - potencjalna szansa na wszystkie trzy miejsca, czyli wtedy dla nich szansa na zdobycie pierwszego miejsca nie jest fifty-fifty jak w przypadku Wioli, tylko znacznie mniejsza, (i ta roznica wcale nie jest tak minimalna, jak pisze sandi). |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 5:05 pm
|
|
|
Faktycznie zmniejsza to zupełnie szanse chłopaków...
Ale wiecie, to, że świetnie tańczące dziewczyny wciąż nie wygrywały...
Może nie zrobią tego na stałę, tylko, żeby przełamać coś u telewidzów...
I don't know... |
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu." Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
Olkson
Nowicjusz

Związek z tańcem: uczennica (:
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 5:54 pm
|
|
|
Wracając do Wioli to suuuuper,że wygrała. Wreszcie dzieczyna |
_________________ "....czas zatrzymuje się jedynie w marzeniach...."
Nena:* |
|
|
|
|
 |
aankaa_baletnica=)
Solista Baletu

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 8:44 pm
|
|
|
Też się bardzo cieszę, że Wiola wygrała. Wreszcie mim zdaniem wygrała ta osoba, która powinna no i dziewczyna Od początku za nią byłam. |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 10:12 pm
|
|
|
Zmiana reguł miała pewnie wyrównać szanse dziewczyny występującej.
Nie ukrywajmy - większość oglądających stanowią dziewczyny, a te raczej (podkreślam raczej cobyście mnie nie zjadły) glosują na chłopaków
Wiec to może był sposób na zrównoważenie tej różnicy
Torin |
|
|
|
|
 |
fijoletowa
Adept Baletu

Związek z tańcem: kompletna amatorka;)
|
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 8:31 pm
|
|
|
generalnie mi się nie wydaje, co by tu chodziło o promowanie Wioli. raczej wyłudzaniu większej ilości pieniędzy. a swoją drogą brawa dla niej. musiała przecież przygotową 4 duety i jeszcze solówkę. ona w ogóle spała przez ten tydzień? (no chyba że 3 i ten z marcinem to był taki sam duet, co nie zmienia faktu że to dużo) |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 8:44 pm
|
|
|
a nie przypadkiem trzy duety [jeden z Gabrysiem, jeden z Marcinem i jeden z finalistą] i solówkę? [chłopaki przygotowywali dwa duety i dwie solówki] |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
|
|
|
|
 |
Siunia
Adept Baletu

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 3:16 pm
|
|
|
A dlaczego ta Włodzia (czy jakoś tak), która była na eliminacjach jest znana i cała Polska ją kocha |
_________________ Wampirzyca prosto z Brukseli
"Taniec jest jedną z najdoskonalszych form kontaktu z nieskończoną inteligencją" Paulo Coelho |
|
|
|
|
 |
Maron
Pierwszy Solista
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 5:40 pm
|
|
|
Władzia... hmm... myślę że zrobiła się sławna ze względu na oryginalny urok osobisty i sposób życia/wypowiadania się...
moim zdaniem ma swój urok ta dziewczyna, ale z drugiej strony zrobiono z niej jakby takie lekkie pośmiewisko... |
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja |
|
|
|
|
 |
Domi
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 6:15 pm
|
|
|
według mnie jest popularna, gdyż jest oryginalną postacią, do tego ma odwagę, przyszła na casting zupełnie nie umiejąc tańczyć no i zachowuję się w specyficzny sposób, stała się po prostu kultową postacią. |
_________________ The dance says what words cannot |
|
|
|
|
 |
fijoletowa
Adept Baletu

Związek z tańcem: kompletna amatorka;)
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 11:24 pm
|
|
|
a propos 3 czy 4, chodziło mi o to, że musiała ćwiczyć ten finałowy duet i z jednym i z drugim, tylko jeden z nich nie był prezentowany. i się zastanawiałam, czy taki sam taniec zatańczyłaby z marcinem- myśle że tak. |
|
|
|
|
 |
Torin
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 5:10 pm
|
|
|
A ja pragnę ino zauważyć - że zapowiedzieli czwarta edycje
A to oznacza, że oglądalność trzeciej nie była taka licha jak można by sądzić ....
Zobaczymy jak wyjdzie - w/g mnie kapkę za mała przerwa pomiędzy edycjami, ale cóż szpece z telewizji pewnie wiedzą co robią !!!
Torin |
|
|
|
|
 |
Natashy
Corps de Ballet

|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 5:57 pm
|
|
|
No według mnie też, ale już i tak się nie mogę doczekać
Tak samo mówiliśmy przed III edycją, a jednak jak widać oglądalnoś nie spadła zbytnio... |
|
|
|
|
 |
|