www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam talent-program TV

Co wolisz oglądać -You can dance- czy -Mam talent-??
Mam talent
25%
 25%  [ 3 ]
You can dance
75%
 75%  [ 9 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 3:02 pm   

:shock: oj dobra chciala zadzwonic to zadzwonila, JEJ sprawa :roll:
a co sadzicie o polfinale?... ja powiem szczerze ze jestem w miare zadowolona, bo chcialam zeby przeszedl snake :D strasznie sympatyczny mi sie wydaje i oryginalny :wink:

Basia
Adept Baletu

Związek z tańcem:
znowu tańcząca
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 4:05 pm   

Co Wy na to: http://kominek.blox.pl/20...MAM-TALENT.html

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Pią Paź 24, 2008 9:32 pm   

A ja właśnie najbardziej lubiłam snake'a i tego małego chłopca. Szkoda, że odpadł i jeszcze tak emocje go wzięły że sie rozpłakał. Fajnie też jak mówili mu, że odpada ale i tak dla nich ma talent

baletqueen 
Adept Baletu

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 9:38 am   

ja wolalam karola od snake'a i zaluje ze karol nie przeszedl dalej :((

Kiss for Nena:*

Father 
Solista Baletu

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 10:48 am   

Basia napisał/a:

Psychopata. Gdyby nawet to ja wcale nie chcę tego ogladać a on wmawia, że tego chcemy. :evil:

śnieżka_balerina 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 11:16 pm   

i jak po drugim programie na żywo??
ja jestem strasznie, ale to strasznie wkurzona że przeszła ta gimnastyczka... Lubiałam tych co stepowali i STRASZNIE pana z czochrakiem:D Strasznie mi go było żal po tym nieudanym występie, widać że było mu smutno,pozatym jest cudownym człowiekiem

Niedługo w programie zostaną sami piosenkarze, bo juz w następnym odcinku jest kolejnych dwu...

A tak wogóle to zupełnie nie kojarze tego gościa z filmiku... Któż to?

baletqueen 
Adept Baletu

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 9:25 am   

ja lubilam stepujacych kolesi i zaluje ze nie przeszli ale ciesze sie ze nasty ladies odpadly, bo dzialaly mi na nerwy...

Kiss for Nena:*

ladybird 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 12:26 pm   

śnieżka_balerina napisał/a:
ja jestem strasznie, ale to strasznie wkurzona że przeszła ta gimnastyczka

Mnie ona bardzo denerwuje. Taka dziwna jest.

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 2:18 pm   

przedewszystkim to dziecko.... nie uważam, żeby to było miejsce dla dzieci... to samo sądze o Klaudi Kulawik (czy jak tam miała na nazwisko. xD).

Columbina 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
nauczyciel baletu
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 4:03 pm   

Father napisał/a:
Basia napisał/a:

Psychopata. Gdyby nawet to ja wcale nie chcę tego ogladać a on wmawia, że tego chcemy. :evil:

A tak w ogóle to nie wiadomo o co mu do końca chodzi. Ja szczerze mówiąc nie pamiętałam na początku, że ktoś taki jak on był kiedyś w Big Brotherze...
A gdyby serio chciał sobie coś zrobić to myślę, że zrobił by to na oczach publiczności Mam Talent. Niby jak wrzuci to na neta skoro ma go nie być?
Powinien się leczyć i tyle, bo nikt nie powiedział, że go nienawidzi.
A śmierć w telewizji widzi się w co drugim filmie...

lusiak napisał/a:
przedewszystkim to dziecko.... nie uważam, żeby to było miejsce dla dzieci... to samo sądze o Klaudi Kulawik (czy jak tam miała na nazwisko. xD).

Tak, Klaudia ma na nazwisko Kulawik.
Czemu od razu skreślasz te dzieci? Bo słusznie je tak nazwałaś. To dzieci. Ale nie uważam, że to złe miejsce. Jeśli chcą to niech biorą udział w Mam Talent. W końcu po to powstał ten program, prawda?
Tak jak You Can Dance jest dla ludzi tańczących, tak Mam Talent jest dla ludzi, którzy go posiadają. Dzieci to nie ludzie? Twórcy programu zgodzili się na ich udział, więc to jest ich indywidualna sprawa...

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Paź 26, 2008 4:17 pm   

producenci wyrazili zgodę na udział dzieci wiec sprawa czy dane dziecko się do tego nadaje czy nie należy do rodzica, akurat o Klaudię Kulawik byłabym spokojna, widać że jest bardzo skromna a mama jej na siłę przed szereg nie wystawia

sukces? 100% talentu, 100% pracy

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 4:18 pm   

nie skreślam dzieci tylko dlatego, że są dziećmi.... niewątpliwie mają talent. ale uważam, ze taki komercyjny program telewizyjny nie jest najodpowiedniejszym sposobem rozwijania tego talentu. jak sie popatrzy na ta Gimnastyczke (nie pamietam jak sie nazywa) to ona tak patrzy jakby nie bardzo wiedziała o co chodzi... ale prawda, że to ich indywidualna sprawa.... a raczej ich rodziców...

Soprana 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
amator, miłośnik
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 11:06 pm   

w programach w telewizji ( mam talent, ycd...) widzimy odpowiednio wybrane przez montażystów i producentów skrawki wypowiedzi, castingów, dość krótkie występy na żywo, więc dlaczego niektórzy z was oceniają występujących tak krzywdząco? uczepiliście się tych dzieci, nawet nie rodziców, a dzieci...niedorozwinięty, wkurzający, zarozumiały, patrzy głupio, nie potrafi sklecić zdania. To przecież nie są dojrzałe osoby, średnia wieku 10-12 lat (Klaudia, Kamil, Karol, gimnastyczka). Nikt z nas w ich wieku lepiej by się nie odnalazł przed kamerą. Nie chcę nikogo osądzać, ale wydaje mi się, że tego typu programy nie są dobre dla samych dzieci. Owszem fajnie się ich wszystkich ogląda i podziwia, ale jak one to przeżywają to osobna kwestia. Rodzice powinni uważać z wysyłaniem dzieci na takie imprezy. Wiadomo, że producenci dopuszczają udział dzieci- łatwo można zrobić fajną szopkę wokół jakiegoś słodkiego małolata. Muszę się jeszcze odnieść do Kamila, który został tu mocno skrytykowany. Prawda jest taka, że my możemy tylko podejrzewać dlaczego tak się zachowuje. czy to wina rozpieszczenia czy po tym całym zamieszaniu z tytułami mistrzowskimi, a potem z ycd i tvn-em trochę DZIECKU nie odbiło. Może zwyczajnie jak to chłopaczek chce się popisać, pokazać, dobrze wypaść. I wcale nie musi być zacofany intelektualnie, może wypowiadanie się do kamery go onieśmiela? Nie wiadomo jaka jest faktyczna sytuacja. Może wy macie rację. Mam tylko nadzieje, że to świadomość o własnym wybitnym talencie jaką już teraz ma nie doprowadzi go do klęski w przyszłości.
i nie wierzyłabym w to całe jury, te egzaltacje i dramatyczne werdykty (są pewnie ustalone z góry). i pewnie wygra ktoś śpiewający, żeby dało się z niego zrobić "dobry towar na sprzedaż" :?

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Pon Paź 27, 2008 8:02 pm   

Mnie osobiście bardzo wkurzyło to, że Kamil przeszedł do II etapu. Chłopak wszedł i już na wstępnie zaczął gadać o tym co już osiągnął i to co już ma... Wojewódzki dobrze mu powiedział, że ma odstawić półkę z pucharami na bok i oczarować jury oraz widownię.
Nie da się ukryć, że mia talent, ale bez przesady! On już osiągnął swoje, w swoim światku tanecznym jest na pewno znany, a to jest program dla ludzi, którzy mają talent ale nie mają gdzie go pokazać.
Nie sądzę, żeby była to wina dziecka to jest tylko i wyłącznie tak samo jak w programie Super Niania wina rodziców.
Najbardziej wkur#%^$#o mnie to przywitanie matki z synem. To mniej więcej tak jak każda z uczennic szkoły baletowej witała się ze swoją mamą pięknym baletowym ukłonem. To jest chore!
Poza tym absolutnie przyznaję jury w tym momencie rację.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Czw Lis 06, 2008 7:23 pm   

Father napisał/a:
Basia napisał/a:

ale o co chodzi? o_O nie włącza mi się w ogóle strona...

monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Sob Lis 08, 2008 3:51 pm   

uczestnik tego programu jakis brzuchomowca ktory nie przeszedl dalej, do polfinalu zrobil sobie porzegnalny filmik i zapowiadal ze kiedy bedzie final chyba, on sie zabije i pusci to w obieg internetu, i ze to wszystko przez program mam talent i ogolnie tvn

Siunia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 4:29 pm   

Ta gimnastyczka (zdaje mi się, że Magda) faktycznie jest taka jakby niemrawa, ale Klaudia Kulawik mnie osobiście oczarowała wykonaniem Niemena. List do matki też zaśpiewała super, myślę, że w przyszłości ma szansę coś osiagnąć (na kastingu wspominała, że chciałaby zostać piosenkarką). Natomiast Kamil odrobinę przegiął tym chwaleniem się. Na mnie zrobił wrażenie takiego zakochanego w sobie dzieciaka.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Lis 09, 2008 3:32 pm   

aaa mówicie o tym typie z Big Brothera :P

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 10:12 pm   

psychopata. gdzieś w internecie jest filmik jak mówi, że popełni samobójstwo, ale boje się takich rzeczy oglądać. ale widać, że swoim zachowaniem błaga o pomoc. a tvn pewnie nic nie zrobił oprócz kasowania filmików z youtube.

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pon Lis 10, 2008 6:39 pm   

i tak oto tefałen spowodowałby już drugą śmierć o_O

fijoletowa 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
kompletna amatorka;)
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 12:26 am   

a pierwsza to jaka bo nie łapie?

Nati 
Koryfej

Związek z tańcem:
czynny! SB+OEB
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 8:36 am   

wg mnie bezesens. Odbierać sobie życie przez jakąś głupotę!
Wydaje mi się, ze poprostu chce zwrócić na siebie uwagę. A tak swoją drogą to szkoda ze nie przeszedł... A co do ostatniego odcinka, to cieszę się, że ta Klaudia nie przeszła. Głosisko ma-fakt, ale naprawdę już dość jest tych śpiewających i ktoś musiał odpaść! A ten co facet co śpiewał, to był od niej tym rAzem duzo lepszy. I podbił serca widzów jak i moje swoją dojrzałością i w ogole. POza tym nie przypada mi do gustu Paula Lenda...
Dlatego chwalę taniec...

przyjaciolka 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń,miłośnik i in.
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 12:15 pm   

ja trzymam kciuki,oczywiście za Ewkę Lewandowską :) jest genialna,porusza serca.
strasznie mi żal Piotra z Czocherem - byli fenomenalni!
ten Ziółko się teraz nie popisał a przeszedł..ech,la vie...

zgadzam się z Wami,że pewnie wygra kroś śpiewający,bo to jest bardziej podchwytywane,łatwiejsze do oceny niż np.żonglerka butelkowa barmanów czy gimnastyka...
*I LOVE DANCE*

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 11:52 pm   

fijoletowa napisał/a:
a pierwsza to jaka bo nie łapie?

kiedyś był taki program "all you need is love" [generalnie piosenka Beatlesów leciało w tle], zresztą ten program Hubert Urbański prowadził <lol2> i tam chodziło o to że jakoś mieli tam na celu godzić skłócone byłe pary... i przyszedł koleś do programu, do studia który strasznie płakał, bo tak chciał wrócić do ukochanej, no ale nic nie wyszło - ona nie chciała... jeszcze bardziej był załamany tym wszystkim, tymbardziej że jego koledzy się nabijali z niego że tak ryczał i śpiewali ciągle tą piosenkę z programu... no aż w końcu ten popełnił samobójstwo.
w sumie była też taka sytuacja, że taki Irek również z którejśtam edycji Big Brothera omal nie popełnił samobójstwa a to związane było także i z programem i całą "tefałenowską mafią".

monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Lis 18, 2008 3:08 pm   

hahaha, dobre ;) mozna sie usmiac
szkoda mi takich ludzi, ale to chyba nie TVN powoduje ich śmierć??? Ten chłopak co płakał nie przez tvn popełnił przeciez samobojstwo, tak samo jak i ten jakis Irek co chcial sie zabic - sam sie pchal do telewizji...
co do mam talent;] mnie Ewa irytuje troche, jej pierwszy wystep byl niesamowity, pewnie tez przez piekna piosenke, drugi - mialam wrazenie ze bierze wszystkich 'na uczucia' a i duzo gorzej zaspiewala...
moi faworyci - wszyscy ktorzy robia cos nietypowego, to nie idol ani ycd wiec mam nadzieje ze zaden z tancerzy lub wokalistow nie wygra :)

Odpowiedz do tematu