www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam talent-program TV

Co wolisz oglądać -You can dance- czy -Mam talent-??
Mam talent
25%
 25%  [ 3 ]
You can dance
75%
 75%  [ 9 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Marcysia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń tańca
  Wysłany: Pon Paź 13, 2008 5:59 pm   Mam talent-program TV

w temacie ,,You can dance- poprostu tańcz" coraz częściej pojawiały się wątki na temat tancerzy z mam talent.Postanowiłam więc założyć temat o tym programi.
rozwinę więc wątek :
co sadzicie o tym 11-latku co najpierw był w YCD, Miał chyba na imię Kamil i tańczył elkectric boogie
:D :) :smile: :o :D
... House ...
... BreakDance ...
... I Cała Reszta ...

(......Hip Hop My Life :* ......)

Alleoya 
Corps de Ballet

Związek z tańcem:
amator
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 7:13 pm   

Sądzę, że w Mam talent za bardzo go zjechali. To, że zaczyna od tego, co jest jego atutem, jest u niego na plus! To, że pani Foremniak wzięła go za zepsutego dzieciaka to inna sprawa. Niech ona spróbuje tak zatańczyć. Przecież oni szukają talentów, a jego (może nadmierna) pewność siebie jest tylko zaletą.

dawniej - rooni

ladybird 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 8:01 pm   

No ale fakt że był trochę chwalipięta :P .. Tak na wejściu : " Jestem dwukrotnym vicemistrzem świata..."

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 8:27 pm   

rooni napisał/a:
To, że pani Foremniak wzięła go za zepsutego dzieciaka to inna sprawa. Niech ona spróbuje tak zatańczyć. .

To nigdy nie jest żaden argument w dyskusjach o ocenianiu czyichś wystepów artystycznych. Juror/widz/krytyk nie musi umiec tak tańczyć (ani wogóle tańczyć) żeby oceniac taniec kogoś innego, jego walory, wartość itd. Musi umieć oceniać, wywazyć ocenę, za i przeciw walory i wady, potencjał... Oczywiscie "Mam talent" to nie jest prawdziwy profesjonalny konkurs jak konkursy taneczne/wokalne czy muzyczne na świecie, to jest rodzaj show telewizyjnego gdzie OSOBOWOŚC - charakter, postawa itd licza sie (niestetty albo - stety) tak samo jak to CO dany delikwent prezentuje.

Agnes 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń/miłośnik
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 8:29 pm   

A co sądzicie o tym zespole, z ostatniego odcinka, co wygrali ileś tam nagród? Mogli na początku tyle nie gadać, bo jak tyle nawymieniali tych nagród to szczerze spodziewałam się po nich czegoś więcej.

Sephia 
Adept Baletu

Wysłany: Pon Paź 13, 2008 9:58 pm   

Ja wiem że Caro są bardzo dobrzy chociaz no mniemanie o sobie tez mają duże, ale w programie pokazali urywki i to akurat wyglądało tak ni jak, ale oni na prawdę są dobrzy a choćby patrzec na ten moment gdzie kręcili fouette, albo to a la seconde było... no ale wogóle jak im to strasznie równo wyszło

EDIT: a tu znalazłam filmiki z nimi
http://pl.youtube.com/watch?v=Ed9k8zz_wx0
http://pl.youtube.com/wat...feature=related - tu chyba wiadomo skąd inspiracje brali
http://pl.youtube.com/watch?v=5aB6AAzcwkQ tu solistka

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 8:22 am   

no, to c pokazali w mam talent jakos odbiega delikatnie od tych filmikow. ja generalnie uwazam, ze mieli beznadziejna muzyke i przez to tez duzo stracili.... no i oczywiscienie musieli zaczynac od osiagniec.... bo jak narazie nikomu to na dobre nie wyszlo. ;P i mnie osobiscie bardziej porwały te urywk jakie puszczali z rozgrzewek niz to co pokazali na scenie...

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 11:22 am   

fakt ze 3 osoby z Caro są finalistami YCD coś znaczy, ale zgadzam się z tym mniemaniem o sobie, no i prawda jest taka że to co odpyskował ten chłopak Kubie było poniżej krytyki, prawda jest taka że co wolno Kubie nie zawsze przystoi innym, no i on skomentował ich występ a oni odpowiedzieli obrażając go personalnie i dla mnie tym tekstem przegrali swój udział

sukces? 100% talentu, 100% pracy

baletqueen 
Adept Baletu

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 11:35 am   

a co sądzicie o Karolu? tym w stroju a la matrix? jak dla mnie to byl najlepszy...

Kiss for Nena:*

Joanna 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
tancerka?
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 12:52 pm   

uwielbiam Karola, dla mnie chłopak jest genialny, niesamowity i w ogóle :)
szkoda, że ma dopiero 11 lat... ;)
ma w sobie coś takiego interesującego w ruchu, taką przebijającą się charyzmę, osobowość - mimo tego, iż taki młody!! czyli po prostu TALENT :)

Torin 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
miłośnik baletu :)
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 2:58 pm   

Joanna napisał/a:
szkoda, że ma dopiero 11 lat...

Hehe doooobre ;)

Torin

monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 4:38 pm   

Tez bardzo polubilam tego Karola;) taki poczciwy, kochany mi się wydał no i skromny, a tańczył tez super, ale jednak strasznie szkoda mi Kamila, zwlaszcza ze to jest dziecko, trzeci raz w telewizji i skad ma wiedziec jak sie zachowac... powiedzial tylko ze cos osiagnal a Kuba go zjechal na calej linii... jeszcze rozumiem mu tak powiedziec, ale nie przepuscic dalej?... program mam talent. czyli szukaja talentu, on z pewnoscia go mial, ale za jedno zdanie nie przeszedl dalej ;/

ladybird 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 7:56 am   

Ale wiecie, niby szkoda że tego Kamila nie przepuścili, ale z drugiej strony to jest program bardziej dla ludzi którzy chcieli by zabłysnąć. Dla takich "nowych" gwiazd. A on już zabłysnął, zebrał te 2 puchary czy tam jeszcze więcej, to wiadomo, że prawdopodobnie by wygrał cały ten program nie dając szans innym wspaniałym ludziom. Zdaje mi się, że to po prostu nie jest program dla mistrzów, tylko dla tych, którzy chcieli by coś więcej osiągnąć, pokazać się, ale nie mieli takiej okazji. A on miał, zdobył te nagrody, i zdaje mi się, że może mu to wystarczyć :)

Pozdrawiam, l.

baletqueen 
Adept Baletu

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 8:05 am   

dobrze mówisz :)

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Czw Paź 16, 2008 12:37 pm   

no macie racje. ale z drugiej strony to gdyby nie udzial w ycd, bo wszyscy wiemy, ze tam pokazal sie najpierw to nikt by o nim nie uslyszal... ciezko wyczyc czego tak naprawde oczekuja ludzi po udziale w takim programie....

tak lekko oftopujac to samo jest w ycd. gimnastyczna ktora byla juz nawet na olimpiadzie, wiele osob ktore wystepowaly juz nawet w stanach... czego szukaja w takim programie? nie warsztatow na broadwayu (chociaz wiadomo, ze to tez jest super i mozna duzo skorzystac) tylko popularnosci. nic jej nie daje tak jak telewizja...

monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Paź 16, 2008 4:07 pm   

dokladnie Lusiak, nawet czytalam wywiad z Arturem (2ycd) i przeciez on tez mial mnostwo tytulow i osiagniec nie tylko na tle polski ale i europy i mowil, ze 5 minut slawy jest znacznie lepsze niz puchary itp...
ale zgadzam sie tez ze warto dac szanse innym, tym z 'mniejszym' talentem :wink:

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Pią Paź 17, 2008 11:26 pm   

A mi się wydaje, że tutaj chodziło jeszcze o trochę inny aspekt sprawy i, jeżeli się nie mylę, to jurorzy wykazali się naprawdę bardzo dużym stopniem odpowiedzialności.
Mam wrażenie, że Kamil jest dzieckiem - delikatnie to ujmując - trochę niedorozwiniętym umysłowo, a przy tym dość rozpieszczonym. Wina leży wyłącznie w postępowaniu jego matki, która kompletnie nie uczy go pokory i dystansu do siebie, a wręcz buduje w chłopcu przeświadczenie o jego wyższości nad innymi ludźmi. Można to wywnioskować chociażby z samego wejścia Kamila na scenę programu "Mam talent!". Pierwsze co zrobił po przedstawieniu się, to wymienił swoje najwyższe tytuły, zdobyte na poszczególnych konkursach tanecznych. I to nie tyle, że on je po prostu wymienił. On się nimi wybitnie chwalił i tylko czekał na zachwyt u odbiorców.
Jest naprawdę świetny w tym, co robi, ale wzbudza irytację swoją pychą. Moim zdaniem jurorzy bardzo dobrze go podsumowali - Gosia Foremniak po całym wywodzie stwierdziła, że pewnie jej nawet nie słuchał (i na takiego też wyglądał -> obchodziło go tylko, czy przejdzie...) a Wojewódzki strzelił w dziesiątkę, wypowiadając zdanie: "ja chciałbym porozmawiać nie tyle z Tobą, co z Twoją Mamą, która chyba nie zdaje sobie sprawy, że wpuszcza w showbiznes młodego Michaela Jacksona". Według mojej opinii taka jest właśnie prawda. Mama Kamila, z początku lekko poirytowana wypowiedzią Kuby, zaraz potem tuliła i głaskała swojego zdolnego synka, który imho jest chyba trochę cofnięty w rozwoju i jedyne czym żyje, to świadomość popularności, którą wciąż się chełpi.
Chyba dość nierozsądnym byłoby wypuszczać jeszcze nie aż tak zauważonego Kamila na scenę ogromnej popularności, na której najprawdopodbniej wykreowałby z siebie kolejną karykaturę człowieka showbiznesu.
Wierzę, że jurorzy podzielają moje zdanie i dlatego nie przepuścili chłopca. Chwała im za to.

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 11:06 am   

nie powiedziałabym, ze jest niedorozwinięty. to mocne słowa. ale poza tym masz świeta racje. :)

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 3:13 pm   

zachowuję się jak zapatrzony w siebie dzieciak który odniósł wielki sukces, klasyfikowanie tego pod chorobę (bo chyba chorobę masz na myśli mówiąc "niedorozwinięty" ) jest mocno nie ma miejscu

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 3:39 pm   

Hmmm... miałam raczej na myśli, że z pewnością ma prolemy związane z psychiką i ogólnym rozwojem. Może 'niedorozwinięty' faktycznie zabrzmiało zbyt dobitnie, aczkolwiek wciąż podtrzymuję, że ma problemy z odbieraniem rzeczywistości w należyty sposób. Nie znam go, więc nie jestem w stanie stwierdzić do jakiego stopnia, ale jego lekka 'ułomność' rzuca się jednak w oczy.
Widziałam go kiedyś na rozmowie w "Dzień dobry TVN" i po każdym pytaniu to jego matka od razu wpychała się, by udzielić odpowiedź, podczas gdy on wyglądał na lekko zdozorientowanego - świadomego jedynie tego, że znajduje się w centrum uwagi i, co też można było wyczytać z jego zachowań, niezwykle z tego zadowolony.
Gdy Gosia Foremniak starała się nawiązać z nim jakąś konwersację, również stał wyglądając na nieświadomego, że ktokolwiek się do niego zwraca.
Faktycznie, może 'niedorozwinięty' jest zbyt mocnym słowem, ale tak do końca zdrowy na umyśle to też z pewnością nie jest. Bozia dała talent, ale pożałowała rozumu. To chyba gorsza sytuacja.

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Sob Paź 18, 2008 4:17 pm   

nie był psychicznie przygotowany na ten sukces, i nie wiem w jakim stopniu czuję się genialnie w takim centrum uwagi a na ile po prostu nie wie jak się zachować a matka nim źle kieruję, ja bym go o nic nie oskarżała, kobieta po prostu poczuła 5 minut sławy to z niej korzysta a chłopak jest tylko narzędziem

SYJKA 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczeń, miłośnik
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 4:17 pm   

Oj zgadzam się...

Nena, MissAloha, JustDance dziękuję;) I buziak dla Was;*

monika 
Corps de Ballet

Wysłany: Pon Paź 20, 2008 7:20 pm   

Matko nie wiem jak mozcie tak pisac.
Niedorozwiniety? No zbyt mocne słowo, to pewne, ale jest cos w tym, jak ogladalam jak się pozniej wypowiadal, to mowil tylko 'ciesze sie' itp, jakby nie umial bardziej rozwinietego zdania wypowiedziec, wydaje mi sie ze po prostu zaniedbal nauke i jest intelektualnie bardzo zacofany.
Co do tego co pisala Kasia:)) to nie macie pojecia jaki on jest i nie sadze zeby po jednej wypowiedzi mozna bylo go oceniac i uzyawc az takich mocnych i pewnych wyrazen, jak to ze sie chelpi, wywyzsza i jest pyszny. Osobiscie nie mowie ze tak nie jest, wrecz przeciwnie jest to bardzo mozliwe, ale zeby pisac takie osady na podstawie jednej wypowiedzi, kompletnie go nie znajac i nic o nim nie wiedzac?... Wg mnie jest w tym ogromna wina matki ktora jest zakochana w cudownym synku, jaki on sam jest nie wiem i dlatego tez nie pisze tu tylko tego co mi sie wydaje, najlpierw lepiej troche pomyslec i sie zastanowic zanim sie zacznie klepac w klawiature.

ChristianeDaae 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Paź 23, 2008 6:14 pm   

I tu się nie zgodzę! On się po prostu nie potrafi jeszcze odnaleźć w telewizji, ale na co dzień naprawdę jest skromny i nieśmiały, zdobyłam numer jego mamy i zadzwoniłam z siorami bo nie wierzyłysmy ze to jego. odezwała sie jego mama, ale go podała. Rozmawiało sie z nim naprawdę na poziomie, zdaje mi sie ze był nieśmały ale na pewno nie pewny siebie. W YCD na castingu był skromny. W mam talent pochwalil sie i go zjechali. I dzieciak ma prawo się pogubić...Ale i tak uważam że jest the best:D:D:D

baletqueen 
Adept Baletu

Wysłany: Czw Paź 23, 2008 8:49 pm   

Christine ja wiele jestem wstanie zrozumieć, ale żeby aż dzwonić do jego matki to lekka przesada...

Odpowiedz do tematu