www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
"Taniec zmysłów"
Autor Wiadomość
gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 8:45 pm   

Nefretete napisał/a:
a mnie się w całym tym filmie najbardziej podobała ta mała dziewczynka przy drążku - bardzo pocieszna była! co do strojów głównej bohaterki to wydały mi się dość dziwne, a momentami wręcz mało funkcjonalne.

mnie też ta mała rozczuliła :D te miny :lol: :lol:
a co do strojów- wręcz wydaje mi się, że były za bardzo na pokaz. i nie zawsze praktyczne.

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 11:47 pm   

Mnie się film bardzo podobał.
Ta mała która robiła takie miny naprawde była śmieszna, a stroje dziwne... wydaje mi się, że naprawde bardzo mało osób chodzi w takich na zajęcia...

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 12:13 am   

dlaczego uważacie, iż w takich strojach nie przyszło by się na zajęcia, że są na pokaz?

Nefretete
Solista Baletu

Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 12:25 am   

mało kto chyba odważyłby sie chodzic w tak obcisłych i eksponujacych wdzieki strojach, nie żeby ona nie miała co eksponować, ale mimo wszystko nie spotkałam sie z czymś takim... ale najbardziej rozbroił mnie ten różówy golf i fakt że przed i po zajęciach i próbach chodziła w tym samym.

raisa
Solista Baletu

Związek z tańcem:
Uczeń OSB
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 10:01 am   

Tak...troche było to mało praktyczne ale dobrze wyglądało...
Ja jednak oznajmiam że jestem szczęśliwą właściwielką płyty z muzyką z flimu! Przesłuchałam wiele razy całą płyte i jest naprawde świetna...!

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 1:23 pm   

Nefretete napisał/a:
mało kto chyba odważyłby sie chodzic w tak obcisłych i eksponujacych wdzieki strojach,

Nefretete, nie rozumiem?
Jakie to są dla ciebie "tak obcisłe" stroje?
Przeciesz te kostiumy były normalne.

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 1:25 pm   

cóż... ja raz wracałam w body (tlyko na nie założyłam spódniczkę) przez całe miasto, więc... chyba można nosić takie stroje... poza tym dla mnie nie były za obcisłe. najbradziej mi się podobał ten strój kiedy wymyślała własny (chyba solowy?) układ, bo tyler się obraził a jej partnerowi jednak kostka zaszwankowała...

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 2:57 pm   

Ja nie uważam, że te stroje były za obcisłe czy jakieś niepraktyczne... Nawet nie o to chodzi... Chodzi o to, że po prostu zazwyczaj na próby ubiera się bardziej "przyziemne" ciuchy...

Joanna 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
tancerka?
Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 3:04 pm   

Nefretete napisał/a:
mało kto chyba odważyłby sie chodzic w tak obcisłych i eksponujacych wdzieki strojach,

Sądząc po zdjęciach - filmu nie widziałam - one nie były jakoś specjalnie 'eksponujące' i 'obcisłe', w tym względzie były jak najbardziej normalne. Rzucała się w oczy jedynie ich niespotykana wręcz zgodność z aktualnymi trendami w modzie: wszystko dobrane pod kolor, styl, długość rajstop idealnie odmierzona, a do tego jeszcze pasowało to wszystko do butów (notabene wyglądających mi na Capezio? ;) ). Bardziej jak na sesję do Vogue niż salę baletową.

Nie były imho jakoś specjalnie 'eksponujące', bo w takie ubrania akurat ludzie się ubierają, jeśli jest im wygodnie. Tyle tylko, że raczej nikt nie ubiera naraz pełnej kolekcji Capezio łącznie z dopasowanymi dodatkami.

Nefretete
Solista Baletu

Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 11:36 pm   

hhmm, być może sie nie znam, niemniej jednak nigdy na nikim nie widziałam takich strojów w praktyce. Tzn zeby ktos mial na sobie tylko rajstopy i kostium czy spodenki (nie mówie o uczennicach szkół baletowych). Zazwyczaj jednak ludzie (zarówno amatorzy jak i zawodowcy) nakładają coś na to: spodnie, koszulki itp. A na dodatek wszystko powyciągane i sprane, ale to juz inna bajka :)

Joanna 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
tancerka?
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 12:15 am   

Nefretete napisał/a:
hhmm, być może sie nie znam, niemniej jednak nigdy na nikim nie widziałam takich strojów w praktyce. Tzn zeby ktos mial na sobie tylko rajstopy i kostium czy spodenki (nie mówie o uczennicach szkół baletowych). Zazwyczaj jednak ludzie (zarówno amatorzy jak i zawodowcy) nakładają coś na to: spodnie, koszulki itp. A na dodatek wszystko powyciągane i sprane, ale to juz inna bajka :)

A ja taki zestaw jak najbardziej widzialam, co ciekawe np. ciemne rajstopy zakladane na body, albo jakas tuniczka, a juz normalnym zestawem jest body (albo bluzka na ramiaczkach), rajstopy i krociutkie spodenki. Wcale niekoniecznie takie baaardzo powyciagane :)
W krotkich spodenkach (bez rajstop) tez widzialam...
Czesto jest to tez zestaw (ktory sama rowniez praktykuje ;) ) body lub koszulka + spodnie, ktore sie wlasciwie zwykle podwija.
Poza tym wiadomo, ze na poczatku lekcji ma sie na sobie wiecej warstw, a potem sie je zdejmuje.

Tyle ze malo kto wyglada w tym jak z okladki Harper's Bazaar ;)

Nusia
Adept Baletu

Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:23 pm   

Byłam, widziałam i mi się podobało. Poszłam na film, żeby napatrzeć się na taniec i nie zawiodłam się :) Fabuła mogła by być lepsza (czyt. oryginalniejsza) ale za to fajnie tańczyli i co najważniejsze dłuuugo. Bardzo również podobała mi się muzyka, aż trudno było na fotelu wysiedzieć, zwłaszcza podczas sceny finałowej i imprez :D
Co do ciuchów, to nie były takie złe-w zasadzie tylko Nora tak szalała z ubiorem, reszta tancerzy wyglądała prawie normalnie. Ale ten gruby golf mnie zaskoczył - uch, jak można w czymś takim ćwiczyć...? (po nerach wieje, a w szyje drapie)

staace 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
uczennica, tancerka
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 6:14 pm   

Wspaniały film i co najważniejsze baaaaaaaardzo duuuuuzo tańca!!!
Bardzo mi się podobało jak tańczyli. To jeden z tych filmów który jest wart zobaczenia.
Jeżeli ktoś jeszcze tego nie zrobił to POLECAM!!!

Agacior13 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Tancerka,Uczennica
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 8:54 pm   

Step up.. hmm . bardzo mi się podobał . choć jezei chodzi o sam film to wolę dirty dancing ale rodzaj tanca w sep up podoba mi isę bardie rózwiez polecam ;*

Basia
Adept Baletu

Związek z tańcem:
znowu tańcząca
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 6:00 pm   

Podczas gdy w osobnym wątku trwa dyskusja na temat mającego pojawić się w kinach filmu z Cichopek (ew. Miko) i Damięckim, tu zapowiedż filmu "Step up 2 the Streets"!! Premiera polska przewidywana jest na 14 lutego 2008, a zatem miła niespodzianka dla zakochanych (oczywiście w tańcu :-) )
http://www.apple.com/trai...html?size=small

http://film.onet.pl/zwias...67,1,filmy.html

Nemo 
Adept Baletu

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 6:08 pm   

A jakie zajęcia taneczne polecilibyście osobom, które chcą tańczyć "tak jak w Step up"? Ja nie widziałam filmu, a po urywkach ciężko mi się zorientować. Tam jest chyba wszystko: klasyka, jazz, hip hop, współczesny...

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 6:14 pm   

Też już słyszałam o Step up2, ale wydaje mi się, że 14.02.2008 jest światowa premiera, nie polska.
No i wygląda na to, że film nie będzie kontynuacją... a szkoda bo myślę, że to byłoby lepsze rozwiązanie...

nathaliye 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 6:22 pm   

ja właśnie nie lubię takiego nazywanie czegoś co kontynuacja nie jest jak np Dirty Dancing 2, wygląda też na to że będzie głownie hip hopowy

sukces? 100% talentu, 100% pracy

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 6:32 pm   

Tak, ja też nie lubię jak się mówi, że jest kontynuacja, a nie jest. Ale ogólnie jak film nazywa się xxx2 to powinien być o tym samym co xxx i bohaterowie powinni być ci sami (nie zawsze aktorzy, bo nie zawsze to możliwe). Np. tak jest z w rytmie hip hopu.

Fleuve 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 7:41 pm   

I z tego co w zwiastunie widać, to praktycznie cały film oparty będzie na hh. Szkoda, że niewiele baletu.

lusiak 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tanczerz-uczeń
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 7:56 pm   

w sumie w jedynce baletu tez raczej malo bylo :P alczkolwiek zeczywiscie mogliby to bardziej urozmaicic....hh jest fajny, ale bez przesady :P .

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 8:37 pm   

ten "zwiastun" to już od baardzo daawna na youtubie jest...

Fleuve 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 11:00 pm   

Ja dopiero teraz dowiedziałam się, że wychodzi SU2.
Za to bardzo wcześnie zauważyłam wieści o Center Stage 2 :D

Fleuve 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 11:25 pm   

Center Stage 2 po inglisz i po polisz .
Jest w ogóle temat o Center Stage? Bo chyba tutaj to tylko o Step up... Żeby nie było, że ja offtop, czy coś... :oops:

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 11:38 pm   

no właśnie, chyba nie ma xd

zbrodnia, bo to kultowy film już w świecie tanecznym...

Odpowiedz do tematu Dodaj do serwisow: Bookmark and Share