Swoja drogą Denise Bielman to musi byc fajna babka nie jest najmlodsza juz a nadal daje poisy na łyzwach i podobno jest instruktorką aerobiku teraz jeszcze towarzyski, no no
Jednak z calym szacunkiem to zawodową tanerką tańca towazryskiego to ona jednak nie jest.
Denise Biellmann nie jest holenderką tylko szwajcarką...
a ona w ogóle startuje? o_O pierwsze słysze ooo to dla niej obejrzę!
Biellman nadal startuje w gronie zawodowców oczywiscie, wdziałam w ubiegłym roku w jakiejś tv jej niesamowicie dynamiczny pokaz, babka ma ok 40 /nie wypominając oczywiście wieku kobiecie/ a nadal wykonuje swój słynny piruet /z trzymaniem nogi do tyłu/
Związek z tańcem: amator, miłośnik
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 10:44 pm
Jest tak jak myślałam, myśleliśmy...normalnie europejski kicz. Zwykle dopadam i dogłębnie analizuje i oglądam wszystko co pojawi się w mediach w związku z jakimkolwiek rodzajem tańca, ale tego "show" nie wytrzymałam. Jestem przyzwyczajona do show na innym poziomie ( w związku z tt to choćby turnieje międzynarodowe profesjonalistów itd). Fakt jest taki, że może i p. Kasia nie odstaje od reszty i ma talent, ale i tak jej nie polubię (nawet za rumbę) i kibicować nie będę. Niech sobie inne nastolatki próbują ją naśladować na swoich "tańcach". Szkoda tamtej Eurowizji.... na dodatek obecna została nazwana pierwszą w historii Eurowizją tańca...krew mnie zalewa przy całym szacunku dla wszystkich występujących.
Teraz jak oglądałam jak tańczą to też myśle, że to tylko na pokaz. Poziom występujących był niski bo nieraz widziałam jak potrafią nie którzy zawodowi tancerze tańczyć. Powiedziabym nawet, ze ci co tancza nie zawodowo maja nieraz wiekszy poziom
Smutne to wszystko jakieś. Formuła jest nie spójna, jak porównywać zawodowców z amatorami? Tu nie chodzi kto jest najlepszym/najciekawszym tancerzem tylko kto jest NAJWIĘKSZYM SZOŁMANEM.
Jestem zniesmaczona tym konkursem
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 11:27 pm
Polska na czwartym miejscu!!!! Gratulacje
A tak swoją drogą to dużo było par takich jak polska gwiazda+zawodowiec. Także nie taż źle że pojechała Kasia z Marcinem... Chociaż pierwsze 3 miejsca mają zawodowcy. Ale Polska jest pierwszą parą nie w pełni zawodową Nie mogę powiedzieć jak oceniam poziom, bo się na tańcu towarzyskim kompletnie nie znam.
Smutne to, że cały czas mówili, że to pierwszy konkurs eurowizji tanecznej... O tej z baletem nikt nie pamięta... W ogóle czy baletowa eurowizja była transmitowana i jakkolwiek było to w mediach nagłośnione? Bo jakoś nie pamiętam i zastanawiam się czy to ja, czy po prostu nie była...
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 1:07 am
No, biedni. Też mi ich szkoda Nawet gdyby mieli ostatnie miejsce, ale jakiekolwiek punkty to byłoby przyjemniej... Na ich miejscu chybabym się załamała
Biellman nadal startuje w gronie zawodowców oczywiscie, wdziałam w ubiegłym roku w jakiejś tv jej niesamowicie dynamiczny pokaz, babka ma ok 40 /nie wypominając oczywiście wieku kobiecie/ a nadal wykonuje swój słynny piruet /z trzymaniem nogi do tyłu/
to że startuje w gronie zawodowców to ja też wiem tyle że nie wiedziałam że startuje w Eurowizji... proste...
Kasi i Marcinowi serdecznie gratuluję - 4 miejsce jest bardzo dobre, Cichopka bardzo fajnie wypadła [schudła i bardzo dobrze, wygląda lepiej ^^] to że jest pierwszą w rankingu uczestniczących parą nieprofesjonalną to dobrze o tym świadczy myślałam że wypadną źle. a wyszło wręcz przeciwnie
cieszę się z drugiej strony że wygrali zawodowcy [chociaż stawiałam na Ukrainę znacznie bardziej mi się podobała niż Finlandia]
a szkoda że Szwajcaria dostała zero punktów bo im kibicowałam. podobało mi się ich pasodoble...
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja
Ostatnio przeczytałam informację dotyczacą rezygancji z kontynuowania eurowizji dla młodych tancerzy czyli konkursu który odbywał sie co dwa lata wymiennie z konkursem dla młodych muzyków. Konkursy te powołane 1985 nigdy nie były zbyt popularne w BBC która jak to zostało nazwane spychała je do najciemniejszego konta swego programu. W 2001 kiedy to własnie konkurs dla tancerzy odbywał sie w Londynie czyli był organizowany przez BBC nie transmitowano go na żywo, a 2005 z trzymiesiecznym opóznieniem. w tym roku Stowarzyszenie europejskich telewizji,( ale jak widać BBC w tej organizacji ma chyba decydujący głos) postanowiło je zastąpić nowym konkursem tanecznym.
I jak Wam się podobał wczorajszy występ Kasi i Marcina?
Mi nie zbyt, nie podoba mi się jej taniec ze względu na aparycję tej kobiety..
Nie skupiam się na tym co robi nogami, tylko na jej grubych udach i pośladkach
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości.
Związek z tańcem: nałogowiec
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 1:39 pm
Rany Cheryl! a mnie ona sie bardzo podoba, własnie przez jej aparycje w tańcu wyglada świetnie. bardzo mi sie podobał ich występ, chociaż w drugim numerze wygladało troche jakby nie była pewna hmmmm podłogi? jakby była śliska czy coś takiego.
_________________ "Gdy się miało szczęscie, które się nie trafia:
czyjes ciało i ziemię całą,
a zostanie tylko fotografia,
to-to jest bardzo mało."
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska
Mi sie podobało jak tańczyła bo jak na nią to widać, że musiała dużo ćwiczyć. Jak tańczyła w tańcu z gwiazdami to wspomniała, że nigdy wcześniej nie miała do czynienia za bardzo z tańcem.Jakoś nie zwróciłam uwagi na jej aparycje bo też nie ona jedyna miała trochę ciała
Nie lubię Kasi Cichopek, i jej nie polubię, nie podoba mi się jak tańczy, to wszystko. Ale chyba rzeczywiście dobrze, że ją wysłano na ten konkurs - w końcu to było jedno wielkie show (uderzająco podobne do TzG ) .
Strasznie się zdziwiłam, że byli na IV miejscu, byłam pewna że będą mieli 0 punktów. Szwajcaria była od nich dużo lepsza, moim zdaniem.
I jak Wam się podobał wczorajszy występ Kasi i Marcina?
Nie skupiam się na tym co robi nogami, tylko na jej grubych udach i pośladkach
Cheryl, no na miłość boską... ręce opadają jak cię słucham..
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja
Związek z tańcem: oby wieczny!
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 5:31 pm
Cytat:
czasami TANCERZE tańczą gorzej niż amatorzy
podaj mi chociaż jeden przykład, coppelio.
Cytat:
Powiedziabym nawet, ze ci co tancza nie zawodowo maja nieraz wiekszy poziom
Eeee... błagam, jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj.
Cytat:
czy baletowa eurowizja była transmitowana i jakkolwiek było to w mediach nagłośnione
była, ale już nawet nie pamiętam,czy to przypadkiem nie mezzo transmitowało.
Cytat:
o niee... kasia właśnie cudownie wyglądała i naprawdę ogromny plus dla fryzjera oraz projektanta stroju.. w ogóle taka była kobieca i zmysłowa... CUDKO!
za to były dwa kraje, które reprezentowały jakieś anorektyczki chyba... NA TE TO JA DOPIERO PATRZEĆ NIE MOGŁAM. masakra.
Cheryl droga, w tańcu towarzyskim chuderlaki to tylko do standardu się nadają-> w łacinie nie mają szans.
Cytat:
wygladało troche jakby nie była pewna hmmmm podłogi?
bo kasia ogólnie tańczy tak, jakby nie była pewna podłogi... problem z osadzeniem w parkiecie... a to bardzo ważne w tt...
Cytat:
(uderzająco podobne do TzG )
nie zauważyłam.
A teraz moja opinia xD
UNITED KINGDOM:
może i wcale by nie byli tacy źli, ale ja po prostu nie mogłam się skupić na tańcu tej dziewczyny, gdy widziałam jej anorektycznie chuderlawe nogi BRRRR.
GERMANY:
Takie typowe show... widać, że dziewczyna nie jest zawodową tancerką, więc układ na właściwie przechodzony, może z jakimiś tam elementami akrobacyjnymi... to on się jednak bardziej wysila niż ona... heh.
SZWAJCARIA:
mieli świetną muzykę, ale nie podobali mi się. ta dziewczyna... w pasodoble przyjęła pozycję na żółwia i miała taką strasznie wysuniętą głowę do przodu, a w swingu... co by tu rzec. denis ma strasznie szarpane ruchy w tańcu i ciągle tylko popisuje się rozciągnięciem.
nic więcej
POLAND:
Uważam, że pod względem wizualnym Kasia wypadła bez żadnych zastrzeżeń. Naprawdę. Natomiast jeżeli chodzi o taniec, to była taka trochę... nieporadna, rozmiękczona...
Ale gratuluję 4 miejsca!
PORTUGAL:
Niezłe show, ale taniec na dosyć kiepskim poziomie. W jive'ie mieli naprawdę świetne stroje =DD O! Ich tango było całkiem, całkiem ^^
nieee... ja nie moge pisac w takich warunkach. jak juz bede na swoim kompie to dam cos lepszego xD
Kasiu może się nie znam tak jak ty ale też umiem ocenić jak tańczyli Coppelia też dobrze mówi bo ja np. mam koleżanke co trenuje towarzyski amatorsko, ale jest na prawde w tym dobra i mogłaby konkurować z zawodowcami i na pewno jest więcej takich osób