www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Końcoworoczny koncert Szkoły Baletowej w Krakowie
Autor Wiadomość
Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 12:36 pm   

No cóż, dobrnęłam z czytaniem do końca tematu i mogę w końcu napisać coś od siebie.
Pomimo tego, że wypowiadam się jako osoba towarzysząca na próbach i występująca na koncercie mam nadzieję że moja opinia będzie w miarę obiektywna.
A więc uważam że dużo osób ma rację- być może technika nie jest cudowna, są duże braki w niej, może nie wszyscy mają ten wszędzie pożądany wyraz artystyczny...
...ale moim zdaniem włożyli w to dużo serca, dużo swojego czasu i sił, jednak stworzyć chociażby taką miniaturę baletu jak tegoroczna Paquita nie jest prosto. Uważam że dziewczyny się niesamowicie postarały, ponieważ było niespodziewanie równo:) Oczywiście nie w każdych momentach, ale niegdyś bywało gorzej... :lol:
Wiem, że dużo osób ciężko pracowało na te koncerty, starali się, przygotowywali... Naprawdę doceniam to! I również podobały mi się stroje, w tym roku były przepiękne.
Zawsze można powiedzieć że "mogło być lepiej" bo owszem, mogło ale moim zdaniem nie było źle:)
Naprawdę miło mi się oglądało dziewczyny z za kulis, chociaż widziałam tylko urywki- większość czasu spędzałam w garderobie poświęcając się w pełni makijażowi Odylii:)
A wszystkim którym podobały się moje wariacje dziękuje serdecznie, nie byłam pewna czy ucieszą Wasze oko :wink:

Bo przecież...mogło być lepiej :wink:

Mairead
Nowicjusz

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 3:34 pm   

Carmenn napisał/a:

Szkoda, że cię to nie zaciekawiło, bo nawet na mnie jako osobie tańczącej w tym pierwszym układzie, ćwiczącej to od dawna i w kółko słuchającej tej muzyki zrobiło to spore wrażenie :wink:

Odniosłam wrażenie, że układy przygotowane jako praca dyplomowa były ciekawsze od nauczycielskich :)

Za Paquitę - brawa z długością. O ile wiem, nigdy nie udało się "irlandczykom" zrobić solidnej, wielominutowej etiudy tanecznej, więc było to miłe zaskoczenie.

Natomiast co do zaciekawienia - chodziło raczej o to, że idąc na koncert galowy szkoły baletowej spodziewałam się fruwania pod sufit, niesamowitych ewolucji i takich tam...... pewnie to kwestia spodziewania się.

Ale zachęcam (ależ to brzmi ;) !) do wysiłku. Pracy. Zęby w set, jak to się u nas mówi, krew-pot-i-łzy, no i za rok będzie piękniej :)
Z przyjemnością przyjdę popatrzyć.

Pozdrawiam

Carmenn 
Nowicjusz

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 3:53 pm   

Dzięki za zachętę, rzeczywiście, po wakacjach (a nawet w trakcie - na warsztatach) trzeba skończyć rozmyślanie o tym co było i jak było i wziąść się z powrotem do roboty z wzmożoną energią... :wink:

just_me 
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 11:41 pm   

Mairead napisał/a:
Natomiast co do zaciekawienia - chodziło raczej o to, że idąc na koncert galowy szkoły baletowej spodziewałam się fruwania pod sufit, niesamowitych ewolucji i takich tam...... pewnie to kwestia spodziewania się.

Ano.

Fajnie było, a będzie jeszcze fajniej.
Bajaderka - robienie makijażu do Łabędzia będzie mi się śniło po nocach :D 'Ja nie zdążę!' 'Dominika, masz jeszcze półtorej godziny' :D

honey1589
Nowicjusz

Wysłany: Sro Cze 20, 2007 8:09 pm   ..

Można się było domyślać, że na dopiero forum powiecie, co sądzicie o naszych występach. Dlaczego nie powidzialyście tego od razu kiedy się spotkałyśmy? Uwielbiam ludzką obłudę.

śnieżka_balerina 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 8:32 pm   

hmmm... honey, po to jest forum

honey1589
Nowicjusz

Wysłany: Sro Cze 20, 2007 8:44 pm   

Mówisz, że po to jest forum żeby nawciskać komuś jak sie nie ma odwagi mu tego powiedzieć na żywo? Przynajmniej dowiedziałam się czegoś nowego..

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:15 pm   

Nie wiem nawet kim jesteś... Nie znam tak wielu osób z Łąkowej... Miałam lecieć do was do szatni i obwieszczać wam co myślę o występie?? A może stać przy wejściu i każdemu kogo kojarzę ze sceny mówić co myślę?? Sorry, ale nie rozumie twojego rozumowania...

honey1589
Nowicjusz

Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:25 pm   

Z tej strony Izabelka:) Witam serdecznie koleżanki!

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 10:25 pm   

A witaj :D
Ciebie akurat znam :D Jakbym cię spotkała to kiedy zapytałabyś się jak nam sie podobało to powiedziałybyśmy. Nie należę do osób, które ukrywają własne zdanie i poglądy... Nie widziałyśmy się po koncercie... Zresztą zauważ, że o każdym występie wszyscy wypowiadają się tutaj. O Gali Akademii, o naszym występie, też wszyscy pisali publicznie.

honey1589
Nowicjusz

Wysłany: Czw Cze 21, 2007 8:05 am   

No ale właśnie w tym rzecz, że my się widziałyśmy po koncercie! ;p I dlatego tak sie zbulwersowałam, bo od osoby, która najbardziej nas tutajskrytykowała usłyszałam, że było bardzo fajnie. Bynajmniej nie mam na myśli każdego :wink: Zresztą nie ma sensu tego drążyć. Pozdrawiam!

Jan S.
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 12:38 pm   FOTKI z Gali

....witam...moze nie napisze na temat, gdyz nie chce sie wypowiadac na temat techniki tanca....jestem tylko fotografem, ktoory robil zdjecia na tej Gali (z Tomasza i Lakowej rowniez)..wiem, ze "diabel siedzi w szczegolach" lecz niesprawiedliwym jest ocenianie wystepu za detale...ze swej strony moge tylko powiedziec, ze bylo to bardzo piekne przezycie ogladac Was i mooc robic Wam zdjecia...Brawo za taniec i Wasza prace..(obserwowalem was roowniez zza kulis).. Pozdrawiam serdecznie wszystkie tancerki biorace udzial w Gali...jeszcze raz dziekuje....zostawilbym tu pare zdjec z tych Gali, lecz niestety nie umiem tu wklejac fotek...zainteresowanych (Bajaderka ! ! !) prosze o prywatnego maila to przesle zdjecia z wystepow...do maila dolaczyc swoja fotke, abym wiedzial o kogo chodzi..
...pozdrawiam...janek. (dancephoto@chello.at lub artphoto@neostrada.pl)

just_me 
Corps de Ballet

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 9:44 pm   

Honey napisała to, czego ja się obawiałam. Właśnie tak było. Podczas koncertów i zaraz po nich rozmawiałyśmy ze sporą ilością dziewczyn (nie wiem, czy Was, może..), od których usłyszałyśmy mnóstwo dobrych słów. No cóż - wolałabym usłyszeć 'prawdę' na żywo, a nie na Forum. Ale ok! Było, minęło, koniec tematu. Baletnice z Łąkowej - całuję :*

magda170c
Adept Baletu

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 11:46 am   

Byłam na waszym występie razem z koleżanką i według nas- wypadł świetnie. Układy były dopracowane i ogólnie wszyscy wypadliście na prawdę dobrze. Od następnego roku zapisuję się z koleżanką do waszej szkoły i szczerze boję się jak sobie poradzimy. Ja raczej zapiszę się do 6 lub 7 klasy. Występ był zrobiony na naprawdę wysokim poziomie (chodzi mi nie tylko o choreografię, ale i o wykonanie). Dyplomantkom gratuluję - wam także bardzo dobrze poszło, widać,ze włożyłyście na prawdę dużo pracy w własne wariacje i układy dla klas. Szczególnie spodobała się nam Paqita w waszym wykonaniu, prawdę mowiąc przeżyłam lekki szok- według mnie to najlepszy układ jaki powstał w "murach tej szkoły" :o Choreografia świetna (za co przesyłam wielki ukłon w stronę pani profesor) Wasze wykonanie też świetne. Bajaderki Czarny łabędż też mi się podobał ( bardzo technicznie go zatańczyłaś i ogólnie podobałaś mi się w roli czarnego łabędzia)

Columbina 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
nauczyciel baletu
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 2:04 pm   

Dziękujemy Magdo i zapraszamy w nasze skromne progi :wink:
Ehh... może się spotkamy. Będę Was odwiedzać po tym dyplomie :P

Odpowiedz do tematu Dodaj do serwisow: Bookmark and Share