Wysłany: Czw Cze 07, 2007 11:39 pm Gala Baletowa Krakowskiej Akademii Tańca
Serdecznie zapraszamy na galę baletową Krakowskiej Akademii Tańca.
Występy jak co roku w Teatrze Ludowym w Nowej Hucie.
18 i 19 czerwca godz.18-ta
Bilety w cenie 30 zl.dostępne w Akademii lub kasie teatru przed spektaklem.
Możliwa rezerwacja pod tel.0124296283 po godz.15-tej.
Niestety nie wiem czy są jeszcze bilety,być może są na poniedzialek bo we wtorek mamy rozdanie świadectw po spektaklu i dlatego może już nie być
Postaram się dowiedzieć w poniedzialek.
Czasami tak jest,że wcześniej rezerują osoby z Akademi a póżniej rezygnują i te bilety można kupić przed spektaklem.
Dam znać w poniedzialek jak wygląda sytuacja
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 9:59 pm
Ogólnie spoko Modern bardzo fajnie, układy najstarszych były najlepsze (ale to dość normalne, że najstarsze najlepiej tańczą) i ten wasz Balerinko. Jeszcze taki do którego choreografię układała Sabina P. bardzo fajny, małe dziewczyny, a ładnie tańczą Nie podobał mi się taki... nie wiem jaki miał tytuł, ale dziewczyny były raczej młodsze i miały na sobie czerwone bluzki i chyba granatowe spodnie... Z rytmiki po prostu wymiatacie!! Wszystkie robicie to tak równo i w ogóle genialne jesteście z rytmiki. Nawet małe dzieci miały układy z rytmiki (jakoś tak na początku, ubrane na biało) i też były dobre. Klasyka mi się mniej podobała... W ogóle tylko jeden układ był na pointach... Ale był najładniejszy... Ładne arabeski dziewczyny mają (przynajmniej większość). Ślicznie tańczy jedna z dyplomantek (hmmm... chyba, że jest ona w tej najstarszej klasie... nie znam się na waszych oznaczeniach ), niska, szczupła, blondynka, zawsze na środku z przodu. Jest dobra z klasyki i modernu. Fajne też były te dwa układy z jakiegoś tam spektaklu w wykonaniu najstarszych klas. Polonez i polka, takie fajne, wesołe.
Tyle ode mnie. Ogólnie mi się podobało
A ja tylko sprostuję bo wprowadzilam w bląd.
Bilety byly po 27 zl ale już nie ma,są za to wejściówki,które można kupić przed spektaklem za 17 zl.
Szkoda,że nasza szkola robi się rytmiczno-modernistyczna a klasyki jest tak malo zwlaszcza point
Bardzo dużo w tym roku maluszków tańczy a mniej starszych,szkoda.
Cieszę się,że choć trochę Ci się Aniu podobalo.
Związek z tańcem: uczennica KT
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 10:42 am
Ja byłam tylko na próbie generalnej i widziałam tylko 1 część , bo niestety obowiązki mnie sprowadziły do innej części miasta.
Podobał mi się polonez otwierający tę całą galę- bardzo oryginalny. Układy rytmiczne świetne! Modern z reguły też, choć czasem się powtarza. Jedyne zastrzeżenie na tyle co widziałam dotyczy układów maluchów, uważam że było ich trochę za dużo (ale to też może być wina tego, że musiałam je widzieć po 2 razy:D). Bardzo żałuję, że nie widziałam nic na pointach, bo w sumie to mnie najbardziej interesowało (bo modern i rytmikę w waszym wykonaniu już widziałam).
Poza tym miło patrzeć na pracę uczniów- ją tu widać. Widać też dziewczyny, które się wyróżniają na tle innych, przykuwając wzrok, są charakterystyczne, świetnie się ruszają. Nie wszystkie szkoły są bogate w takich podopiecznych. Więc gratulacje.
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 11:27 am
Jeszcze ładne były te zdjęcia, które robiły za tło. Szczególnie fajnie to wyglądało w tym polonezie na początku (w polce chyba też tak było...), bo zdjęcia odbijały się też na dziewczynach, nie tylko na tle Świetne wrażenie!
A jak Kleo nie napisałam, że klasyka mi się nie podobała i tak nie jest, ale po prostu bardziej podobał mi się modern w waszym wykonaniu, a z rytmiki to już w ogóle wymiatacie
A małych dzieci chyba jest w szkole bardzo dużo... czy jedna klasa tańczyła kilka układów?
Ślicznie tańczy jedna z dyplomantek (hmmm... chyba, że jest ona w tej najstarszej klasie... nie znam się na waszych oznaczeniach ), niska, szczupła, blondynka, zawsze na środku z przodu. Jest dobra z klasyki i modernu.
Wysłany: Sob Cze 30, 2007 7:36 pm
sari napisał/a:
Widać też dziewczyny, które się wyróżniają na tle innych, przykuwając wzrok, są charakterystyczne, świetnie się ruszają. Nie wszystkie szkoły są bogate w takich podopiecznych. Więc gratulacje.
Bardzo jestem ciekawa, które to są
A jak tam dokładnie się układy podobały? Co sądzicie o poziomie starszych grup? Interesuje mnie też, czy podobał się "Volver" i jazz (Finał), w którym sama miałam przyjemność tańczyć. Niech się wypowiedzą śmiało te, które były na Gali