Wysłany: Nie Cze 03, 2007 10:41 am V EUROPEJSKIE SPOTKANIA TANECZNE
Cytat:
Szanowni Państwo!!!
Zapraszamy do Warszawy do Egurrola Dance Studio w terminie
20 - 31 sierpnia 2007
na dwa tygodnie wypełnione warsztatami odbywającymi się pod kierunkiem najlepszych pedagogów, którzy reprezentować będą różnorodne style taneczne.
W szczególny sposób potraktowaliśmy techniki, które wzbudzają największe zainteresowanie bywalców Europejskich Spotkań Tanecznych, a więc jazzowe i hiphopowe. Nie mogło zabraknąć warsztatów tańca klasycznego, które uważamy za niezwykle ważne nie tylko dla adeptów szkół baletowych, ale dla wszystkich, którzy profesjonalnie zajmują się tańcem.
W sumie proponujemy ponad 50 kursów zróżnicowanych pod względem poziomu zaawansowania, terminów zajęć, no i oczywiście technik tanecznych.
Naszą intencją jest, aby uczestnicy Europejskich Spotkań Tanecznych odnaleźli tu narzędzia oraz inspirację do dalszego rozwoju, mieli szansę skonfrontować swoją wiedzę i umiejętności z dziedziny tańca z najnowszymi światowymi trendami, a także nawiązać, zrodzone ze wspólnej pasji, przyjaźnie.
Tego właśnie życzę wszystkim, którzy zechcą z nami spędzić 5. Europejskie Spotkania Taneczne!
Joanna Szokalska
Dyrektor Europejskich Spotkań Tanecznych
Biuro Organizacyjne:
Egurrola Dance Studio
Ul. Żwirki i Wigury 99a
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 4:40 pm
Są trzy poziomy. Podstawowy, średniozaawansowany i zaawansowany. Ja byłam w tamtym roku na średniozaawansowanym i było ok. W ogóle to były bardzo różnie tańczące osoby. Dziewczyny z młodszych klas OSB, starsze dziewczyny, które też myślę, że były z OSB (z końcowych klas, dobrze tańczyły), osoby z prywatnych szkół, było też kilka dziewczyn, które praktycznie zaczynały ćwiczyć... Zresztą i tak byłyśmy podzielone na 3 grupy i wykonywałyśmy ćwiczenia np. w różnym tempie, po prostu dostosowane do poziomu.
ja sama (jesli sie w ogóle wybiorę - ale byłoby to możliwe chyba tylko po napadzie na bank opcjonalnie po napadzie na dalszą rodzinę) wybrałabym się na klasyke i jazz do Jagielskiego <marzy...>
EDIT:
udało się jednak......oba kursy już opłacone więc nie ma odwrotu (tudzież decyzji sponsora o wycofaniu aktywów)....no to do zobaczenia
Ostatnio zmieniony przez Gość Pią Lip 27, 2007 3:59 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Lip 14, 2007 7:01 pm
Teraz mogę już powiedzieć, że na 100% będę na warsztatach. Na klasyce i modern jazz underground razem ze śnieżką_baleriną Poziom średniozaawansowany, drugi tydzień.
Teraz mogę już powiedzieć, że na 100% będę na warsztatach. Na klasyce i modern jazz underground razem ze śnieżką_baleriną Poziom średniozaawansowany, drugi tydzień.
Zastanawiam się nad tym samym, także może się spotkamy
Ale modern jazz underground, to chyba dwa wezmę jak już się zdecyduje.
Związek z tańcem: nauczyciel baletu
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 12:23 pm
Ja szczerze polecam (jeśli chodzi o drugi tydzień) Joachima Sauttera i jego brodway jazz
Jest przesympatycznym i naprawdę dobrym pedagogiem.
Byłam u niego na brodway'u rok temu podczas biennale w Poznaniu i w tym roku też będę (dosłownie tydzień wcześniej jak Europejskie Spotkania Taneczne).
A jeśli chodzi o modern jazz underground z Thierry Verger to rok temu miałam możliwość przyglądania się tym zajęciom na poziomie początkującym i muszę powiedzieć, że było tam prawie jak na zaawansowanym, bo dużo doświadczonych tancerzy chodziło. I ci ludzie, którzy wybrali ten poziom, żeby się czegoś nauczyć po prostu rezygnowali, bo grupa nie była zdominowana przez początkujących, tylko bardziej doświadczonych tancerzy...
Ale wrażenie robiło
_________________ Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu...
Właśnie myślałam nad wzięciem dwóch poziomów Vergera, nie wiem tylko czy będę zaniżać zaawansowany, czy podwyższać średniozaawansowany
Ale ostatnio byłam na średnim i było średnio, a podglądany przeze mnie poziom wyższy był dużo fajniejszy i nie taki trudny, jak myślałam.
hej, jest ktos z forum na klasyce sredniozaawansowanej teraz? Jesli tak przyznac się Ja bede tez w nastepnym tygodniu. Może jakis znak rozpozawczy, dziewczyny ktore ida? Jestem po pierwszym dniu i musze powiedziec, że jest super. Pot się leje strumieniami!
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 8:24 pm
No i po warsztatach Niestety już koniec... Żałuję bo było super. Na klasyce strasznie mi się podobało, fajne ćwiczenia, sposób prowadzenia lekcji i ogólnie. Na pewno sporo warsztaty dały. Było dość dużo dziewczyn z OSB i przez samo patrzenie na nie można się dużo nauczyć, a do tego nauczyciel, ćwiczenie i wszystko.
Modern jazz underground też bardzo mi się podobał. Fajne układy, kombinacje... Nauczyciel miły i śmieszny Podobały mi się jego zajęcia. Jedynie dla mnie 1,5 godziny modernu to trochę za długo... ale to pewnie przez to, że wolę klasykę. Ale mogło być
Ogólnie było super i jestem bardzo zadowolona