jak nie mialem gumy, to tez uzywalem szalika, teraz gdy ja mam, to moge ja tylkoz achwalac, gdyz pomaga mi nie wypadac z podupadajacej formy .
STRETCHING GUMA I LOVE YOU!
A można do rozciągania używać takiej gumy do skakania (była taka moda w zeszłych latach)? Tylko ją tak poskładać...
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 8:08 pm, w całości zmieniany 2 razy
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Czw Sty 12, 2006 11:31 pm
właśnie, to moze być dobry pomysł, bo taką gume spotyka się często w sklepach lub nawet kioskach;) Warto spróbować, ja niestety już jej nie mam, ale kiedys miałam (przerwala sie), wystarczyłoby ją poskładac:)
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: baletoman
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 10:50 am
wydaje mi się, ze guma do skakania, nie jets odpowiednia do rozciągania, gdyż jeżeli djamy an to ćwiczymy turecki aktywny, to wąska guma wepnie się nam w ciało i.. bedzie to troche bolało...
fgumy do rozciągania lub fitness są szerokie i nie wżynają się w skórę
poza tym guma do fitnessu (taka najprostsza i niemarkowa) kosztuje jakies 10 zł.
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego
Wysłany: Nie Lut 26, 2006 12:02 pm bezpieczna dla słabo rozciągniętych?
Zakladajac ze osoba nie potrafi zrobic szpagatu tureckiego ani fransuskiego to co daje mu guma?? Przecie ona silnie naciaga co moze spowodowac naderwanie tych sciegien...? Wyobrazacie sobie ze bierzesz noge w gora a Ci nagle guma tak ciegnie ze nie mozesz wrocic do poprzedniej pozycji?
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 8:56 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 7:50 pm znaczenie kolorów
Kolory oznazają różną grubość gumy. W Poznaniu (w sklepie sportowym) jest tak:
*jasno-niebieska- bardzo cienka
*granatowa- cienka
*zielona- średnia
*zółta- nieco grubsza
*czerwona- taka raczej mocniejsza
*szara- bardzo mocna
*czarna- extra mocna
Jak się domyślacie cena wzrasta razem z grubością gumy
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości.
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 9:08 pm, w całości zmieniany 1 raz
gdzie można we wrocławiu kupić jakąś porządną gumę do rozciągania? i jaką kupić, jeżeli jestem trochę mniej niż średnio [dziwne określenie...wiem ] rozciągnięta?
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 9:46 pm, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: uczeń-ekstern w osb
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 12:52 am mocniejsze niż czarna
Wspomnę jeszcze że na czarne się nie kończy.....faktycznie....to czarnej te gumy są bardzo uniwersalne i nadają się również do ćwiczeń stóp. Zresztą sam mam czarną i jest świetna.
Są jeszcze gumy srebrne i złote....te już są naprawdę baaardzo grube i nie nadają się do wszystkiego (no chyba że już ktoś ma niesamowicie silne kostki....ale i to z dużymi oporami). Za to są świtne do rozciągania i ćwiczenia śily innych mięśni.
_________________ Bycie TANCERZEM nie jest kwestią posiadanych w danej chwili umiejętności, lecz STANEM UMYSŁU i gotowości poświęcenia życia dla tańca.....
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 9:19 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 9:14 pm taśmy - można zawiązać?
Przypadkiem trafiłam na gumę do rozciągania w Go-Sport: 19,90zł, 120 cm dł., maksymalny naciąg 350cm. Tylko problem w tym że to jest pojedynczy pas, nie pętla. Jak wobec tego zaczepić ją sobie ma stopy (np. tak: http://www.ballettspass.de/images/januar0080.jpg )? Jak ją zwiążę to będzie za krótka, a poza tym tego się chyba nie związuje... Powinna być od razu pętla, prawda?
Posiadaczy proszę o wypowiedź
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 9:20 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wiesz Niusiu ja kupowałam taką prostą i sama zawiązywałam na supełki. Wyglądała na za krótką ale taka nie była.
P.S Guma była taka jak w Tesco sprzedają, te kolorowe.
Od niedawna mam gumę do rozciagania nabyta w Szwecji. Jest bardzo fajna, z tym, że nie jest całym kółkiem, tylko trzeba ją wiązać. Ja jakos nie moge się przekonać do tego wiązania, więc czesto ciagnąc noge za pomocą gumy często dostaję gumą w głowe. Mimo to, uważam, że to fajna zabawa!
Eee tam Ciarka, poświęć 15 min. i mocno zawiąż. Ja zawiązałam, i nie jest luźna.
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. Havelock Ellis
Może ja jeszcze swoje 0.03PLN dorzucę... I proszę o odpowiedź osoby bardziej zorientowane
Czy chodzi o TE "taśmy": http://www.thera-band.pl/...?mod=shop&cat=7 ?
Na stronie cennika niestety nie znalazłem, ale zawsze można zadzwonic (032/3820690) i zapytac. Raczej importer będzie miał najtaniej. Może niekoniecznie indywidualne zakupy wchodziłyby w grę, ale jak więcej sztuk, to czemu nie
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 9:48 pm, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: uczennica SB FEA
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 4:49 pm
Tak, to te taśmy O ile się nie myle taka guma kosztuje ok. 15 zł [zależy gdzie kupujesz]. Natomiast w Gosporcie opłaca się kupić komplet 3 [ o różnym stopniu "rozciągnięcia"]i wtedy kosztuje coś koło 40 zł.
Może się myle, ale tak przynajmniej było kiedyś.
_________________ W milczeniu nawet słaby krzyk robi wiele hałasu.
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:00 am Thera Band w Warszawie
Dla mieszkańców (i mieszkanek oczywiście ) Warszawy mam wiadomośc...
Przed chwilą buszując chwilę po sieci znalazłem taśmy w trzech kolorach (żółta, czerwona, zielona) w sklepie medyczno-zielarskim w Warszawie, na Bemowie.
Dokładnie to
A ja tak jeszcze od siebie zapytam... Jakiej DŁUGOŚCI powinna byc taka guma? Znaczy mniej więcej (domyślam się, że innej potrzebuje osoba 150cm, a inna by się dla mnie przydała (prawie 2m), ale tak orientacyjnie jeśli mógłby ktoś (kto faktycznie korzystał!) dac przykład. Tzn. swój wzrost (dla porównania) i długośc gumy... Albo (jeśli ktoś z różnych powodów nie chce wzrostu podawac) to np. wzrost[cm]/długośc[cm] - tylko żeby podac wg. jakiego wzoru to liczone
aha, jeszcze jedno - żeby nie było wątpliwości... Sama guma będzie związana/inaczej złączona na końcach, żeby stanowiła pętlę. Mówimy o długości GUMY, nie pętli, prawda? Tzn. długośc pętli x2
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 10:02 pm, w całości zmieniany 2 razy
Związek z tańcem: czynny! SB+OEB
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 12:59 pm
własnie kupiłam dziś gumę w sklepie sportowym niewielkim w dodatku. W Zabrzu. 28 zł za paczkę z 3 sztukami. Róznią się one grubością, od najsłabszej, do najgrubszej, najmocniejszej. zaraz wyprubuje. Tylko czy mam to wiązać na słupeł czy jak>??
_________________ Taniec wymaga człowieka chętnego,
szlachetnego, opanowanego;
człowieka o zrównoważonych siłach.
Dlatego chwalę taniec...
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 10:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 3:38 pm
czy ktoś może powiedzieć czy wytrzymałe są te z decathlonu i go sportu? I tez jakiej są długości.
Bo miałam gumę, którą kupowałam w sklepie we Francji, ale mój pies ją znalazł i niestety mało co z niej zostało -.- (wytrzymała rok, to i tak dobrze...)
_________________ "Jedyną rzeczą, której nikt mi nie może zabrać jest taniec" <3
Ostatnio zmieniony przez inaenka Wto Sty 11, 2011 10:10 pm, w całości zmieniany 1 raz