Zaiterasowane osoby namawiam do dodawania swoich komentarzy.
Osobiście jestem już od dłuzszego czasu załamana tym co się dzieje na tej scenie - załamana na tyle, że popadłam nawet w swiostego rodzaju marazm
Związek z tańcem: oby wieczny!
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 12:38 pm
Każdy dzień z tą Rybarską jest stracony, oby jak najszybciej się wyniosła.
Jak zatrujemy jej życie, to może da sobie spokój...
Bo ja nie wiem, co jeszcze można zrobić
Straszne to co przeczytalam... Jeszcze jesli Maks odejdzie to juz wogole bedzie pozamiatane. Przeciez on jest swietny. Czasem tanczy w Operze Wroclawskiej z nami Dziadka do orzechów, a teraz wlasnie tanczy role Zygfryda w Jeziorze. Wspaniale jest go ogladac za kulisami. Basalajew takze tanczyl w Jeziorze Labedzim we Wroclawiu, ale jednak nie przypadl mi do gustu. Mam tylko nadzieje,ze cala sytuacja sie wyjasni i wszystko wroci na swoje miejsce.
Też przeczytałam ten artykuł i bardzo bardzo mi jest smutno z powodu tego co się dzieje w TW. Potwierdzam słowa Swanildy: jak Maks odejdzie to nie będzie dobrze Maks jest naprawde świetny i również oglądam jak on pięknie tańczy z kulis w Operze Wrocławskiej. Szczerze mówiąc chce mi się płakać
Związek z tańcem: uczeń-ekstern w osb
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 10:05 am
Maks jest faktycznie rewelacyjny.
_________________ Bycie TANCERZEM nie jest kwestią posiadanych w danej chwili umiejętności, lecz STANEM UMYSŁU i gotowości poświęcenia życia dla tańca.....
Ostatnio zmieniony przez milton Pon Cze 25, 2007 11:22 pm, w całości zmieniany 2 razy
Marze o tym by takich ludzi jak Kasia bylo wiecej!!!
Choc nie pracuje w TW-ON to wiem co tam sie dzieje i jezeli ta Pani nie zniknie to bedzie jedna wielka tragedia
ale z tym komentarzem sie nie zgodze! Kto to napisal?!!!
uh.. 2007-05-27 12:25
Muszę powiedzieć że jedyny balet jakimi widziałam w Warszawie widziałam to było "Jezioro Łabędzie" << nie jestem laikiem chodze od OSB ;)Tańczyła Dominika Krzysztoforska. Bardzo ładnie Ale tak naprawdę tylko poznański teatr jest profesjonalny i to "u nas" artyści traktowani są jak artyści. Jest dyscyplina ale bez przesady. Wszystkim miło się tańczy
Cayenne
_________________ Nie można iść do przodu patrząc w tył...
Związek z tańcem: uczeń-ekstern w osb
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 3:52 pm
Carewna, jak robociki??
_________________ Bycie TANCERZEM nie jest kwestią posiadanych w danej chwili umiejętności, lecz STANEM UMYSŁU i gotowości poświęcenia życia dla tańca.....
Kasiu, wielkie brawa za ten artykuł. Po wpisach widać jak wiele jest osób którym los warszawskiego baletu nie jest obojętny. Warto byłoby aby w ślad za tym artykułem poszły następne w innych gazetach. Może wreszcie tym którzy są odpowiedzialni za naszą narodową kulturę otworzą się oczy na to co się w TW-ON dzieje. Chcę w to wierzyć.
Ja też przyłączam się do gratulacji dla Kasi G! Nareszcie ktoś zajął się sprawą o której powinny huczeć media. Nie można pozwolić, żeby roztrwonić ciężką pracę całego zespołu baletowego przez decyzje jednej niekompetentnej, ale irracjonalnie pewnej siebie osoby.
_________________ Když už něco děláš, dělej to pořádně.
Równiez gratuluję Kasi G. przede wszystkim dbałości o scenę, ktora z miejsca o najwiekszym potencjale w kraju może przeistoczyc się w nudny teatr z, co gorsza, kiepskim zespołem baletowym, oby takie teksty jak ten dały dyrekcji do myślenia.
_________________ still this is someone else's form of bliss
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 9:24 am Ratujmy balet - blog
Kochani, wczoraj napisałam o tym w pogadalni, ale widzę, że tu jest specjalny temat do załamywania się...
Ogromne ukłony dla Kasi. Więc ja też jestem załamana, jeśli nie ZGORSZONA tym co dzieje się w TW. Moja wściekłość sięgnęła zenitu gdy zobaczyłam plakat spektaklu Śpiącej Królewny, na który Monika Olejnik i Tomasz Lis widnieją PRZED nazwiskami artystów baletu i są napisani większymi literami. Zgroza.
Na blogu zamierzam informować o i komentować poczynania pani Dyrektor. Jeśli damy blogowi rozgłos, zawsze będzie to jakiś mały wkład w nagłośnienie sytuacji. (chyba pani Rybarska nie napisze sprostowania do webmasterów Onetu!!) Wczorajszy wpis traktuje m.in o polemice wynikłej z artykułu Kasi, odpowiedzi pani dyrektor i jeszcze bardziej przygniatającej odpowiedzi Kasi na odpowiedź. (kto nie czytał jeszcze dzisiejszego Życia Warszawy, niech natychmiast leci do kiosku, lub klika: http://www.zw.com.pl/zw2/...35896&page=text
Zapraszam do czytania i komentowania.
_________________ W carskim pałacu na Kremlu carówna Ksienia oddaje się tęsknym marzeniom nad portretem swego zmarłego narzeczonego, zaś jej braciszek, Fiodor, z uwagą studiuje wielką mapę Rosji.
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 12:25 pm
M. napisał/a:
dziękuje
Pani Dyrektor napisał/a:
solistyczny taniec rosyjski
nie powinno być przypadkiem "solowy"? Było by bardziej po polskiemu
gwoli wyjasnienia:
wszyscy tancerze mówią "solistyczny" - nie wiem czemu, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Moze chodzi o podkreslenie ze nie solo, tylko tak jak (w roli) solisty...
ale nie róbmy offtopu
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
Wiecie co, tak sobie czasem myślę, że może to lepiej, że jestem za granicą i nie mogę chodzić do Teatru Wielkiego. Bo oglądać 'Jezioro' z panem S. jako Księciem, czy 'Śpiącą' z Olejnik i Lisem paradującymi po scenie, trąci masochizmem... To straszne patrzeć, jak niszczeje zespół, który tak kochałam!
_________________ W carskim pałacu na Kremlu carówna Ksienia oddaje się tęsknym marzeniom nad portretem swego zmarłego narzeczonego, zaś jej braciszek, Fiodor, z uwagą studiuje wielką mapę Rosji.
Ostatnio zmieniony przez mysha Sob Cze 02, 2007 12:04 pm, w całości zmieniany 1 raz