Wysłany: Pon Mar 26, 2007 6:36 pm
Zobaczymy jak to będzie... szkoda tylko, że mnie tam aktualnie nie ma... ale przez cały czass jestem w kontakcie z jedną z konkursantek. Wyniki zeszłorocznego konkursu wiedziałam już ok 01:00 (w nocy) pare minut po ich ogłoszeniu. I oczywiście trzymam kciuki także za naszą Cheryl!
_________________ Oglądam-
Spocenie
Łzy
Uśmiechy
Rozpalone marzenia
Wyzwolenie radości
Trud i zmęczenie...
Balet
Związek z tańcem: Uczeń OSB
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 7:10 pm
Nie chcę niczego insynuować lub sugerować ale w tym roku z Gdańska na konkursie będzie 29 osób a z innych miast będzie o wiele mniej. Od razu tez mówię, że to że tyle osób z Gdańska jedzie na konkurs nie musi znaczyć, że od razu wygrają, ale jeżeli ten konkurs jest ustalony to na prwadę jest smutne bo to najbardziej znany konkurs tańca w Polsce i jeśli to nie będzie wiarygodne to...
_________________ "Ale próbować warto" William Wharton
a poza tym szkoły są biedne i nie stać ich na wysyłanie (opłacenie dojazdu, zakwaterowania, wyżywienia itd. itp.) tabunu uczniów i jeszcze kupy nauczycieli...
Zdjecia nie wygladaja na robione przez profesjonalistę. Mozliwe ze poprostu ktorys z nauczycieli dostal takie zadanie.
Czy w galerii w czesci "podpatrzone cz. 1" na zdjeciu 38 jest nasza Cheryl?
Ciekawi mnie tez zdjecie nr 52, ta kobieta podobna jest do Jolanty Pieńkowskiej (jesli nie pomylilam nazwisk).
ja też gratuluję laureatom, chociaż dziwne jest, to, że Gdańs zdobył chyba większość I miejsc (na pewno w gr. młodszej, średniej i starszej dziewcząt, dalej nawet nie sprawdzałam) i Grand Prix ... chociaż może rzeczywiście są tacy zdolni....
tak czy siak jeszcze raz wszystkim gratuluję!!
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Laureaci XV Ogólnopolskiego Konkursu Tańca Gdańsk 2007.
GRUPA MŁODSZA DZIEWCZĄT:
III MIEJSCE – ANITA ŁAPIŃSKA
II MIEJSCE – ELIZA WALASZCZYK i MARTA BORCZAKOWSKA
I MIEJSCE – AGATA KUCZYŃSKA
GRUPA MŁODSZA CHŁOPCÓW:
III MIEJSCE – NIE PRZYZNANO
II MIEJSCE – TOMASZ FABIAŃSKI
I MIEJSCE – PATRYK MIELEWCZYK
GRUPA ŚREDNIA DZIEWCZĄT:
III MIEJSCE – PAULINA CISŁOWSKA I IRMINA KOPACZYŃSKA
II MIEJSCE – IGA KRATA
I MIEJSCE – PAULINA JURKOWSKA
GRUPA ŚREDNIA CHŁOPCÓW:
III MIEJSCE – ADAM PIĄTEK
II MIEJSCE – NIE PRZYZNANO
I MIEJSCE – PATRYK WALCZAK
GRUPA STARSZA DZIEWCZĄT:
III MIEJSCE – JOANNA DRABIK
II MIEJSCE – ANETA WIRA
I MIEJSCE – ANGELIKA GEMBIAK
GRUPA STARSZA CHŁOPCÓW:
III MIEJSCE – PAWEŁ IRMIŃSKI
II MIEJSCE – LESZEK CEGIEŁKOWSKI
I MIEJSCE – BARTOSZ ZYŚK
GRUPA TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO:
III MIEJSCE – MAGDALENA PAWELEC I ZUZANNA PERSZEWSKA
II MIEJSCE – KAMIL GUZY
I MIEJSCE – IDA NOWAKOWSKA
GRAND PRIX
XV Ogólnopolskiego Konkursu Tańca Gdańsk 2007 – ELENA KARPUHINA
Jury przyznało również następujące nagrody:
Dyplom i medal za wyróżniające się partnerowanie w pas de deux z baletu „Płomień Paryża” – Anna Hop
Za pracę i zaangażowanie w przygotowanie uczniów do Konkursu oraz profesjonalnie opracowaną żeńską lekcję konkursową – IRENA TARASIEWICZ.
Za pracę i zaangażowanie w przygotowanie uczniów do Konkursu – Henryk Jeż
Za profesjonalne opracowanie męskiej lekcji konkursowej – Mirosław Różalski.
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope.
Ja zatrzymałam się na II etapie Tutu na Gali występują tylko laureaci >> a ja laureatką nie jestem Ogólnie jestem całkiem zadowolona, ale mogło być lepiej
_________________ Klawisze pianina są czarne i białe, ale grają niczym milion kolorów w Twojej podświadomości.
Związek z tańcem: tancerz, choreograf
Wysłany: Sob Mar 31, 2007 1:03 pm
No slicznie, Poznan zdobyl 3 nagrody i dyplom dla pana Rozalskiego! Bardzo mocno trzymalam kciuki za wszystkich, ale najmocniej za Irmine , wiec strasznie sie ciesze ze jej sie udalo. Wszystkim laureatom serdecznie gratuluje.
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 12:00 am
Ale było pięknie...
Koncert galowy przeszedł moje oczekiwania, jeśli chodzi o poziom występów (szczególnie po tym, co czytałam na forum ostatnio). Uczestnicy przygotowani byli fantastycznie, atmosfera w Operze była specyficznie sympatyczna - gdybym uczestniczyła w takim konkursie, na pewno byłoby mi bardzo miło, że pół szkoły przyjechało mi kibicować
Rewelacyjne były występy wszystkich nagrodzonych w grupie średniej dziewcząt i wszystkich nagrodzonych w grupie starszej chłopców. Bardzo podobały mi się układy współczesne Magdaleny Pawelec i Idy Nowakowskiej (świetna muzyka!)
Gwoździem programu było zdecydowanie pas de deux z "Płomienia Paryża" w wykonaniu Bartosza Zyśka i Anny Hop.
Abstrahując od konkursu, Marcin Krajewski zaprezentował się z niesamowitą klasą, tańcząc dwa układy demi-klasyczne do muzyki Brela. Artyzm na światowym poziomie i godna podziwu sprawnośc fizyczna.
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!