www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
W rytmie hip hopu 2
Autor Wiadomość
aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Sob Lis 11, 2006 11:51 pm   

Wszystkie córki prezydentów tancerki. Mogłby tatusiów ponamawiac, zeby jakoś promowali taniec (balet). :D

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Lis 12, 2006 1:49 am   

słonka, nie róbmy offtopów ;) mówimy tu o Save the Last Dance 2. :)

terka:)
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lis 12, 2006 2:54 pm   

ale dalej nikt nie powiedział skąd macie ten film, albo gdzie go można zobaczyć...

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 4:04 pm   

można ściagnąc np. z emule...

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Nie Lis 12, 2006 4:42 pm   

witamina-c napisał/a:
A szczerze mowiac film jest kiepski (oczywiscie widzialam go:), duuuzo gorszy od czesci 1, ktora byla bardzo fajna. Tancerka jest niezbyt ciekawa (w sensie, ze nie przykuwa w ogole wzroku, a bardzo dobra tancerka to robic chyba powinna:), tresci nudna i oklepana.

czy jest aż tak źle.. mnie się ta część chyba bardziej podobała od jedynki... a co do treści, to mogła być lepsza. o ile pierwsze 3/4 filmu wypada nieźle, to pozostała część jest dla mnie nie tyle co zła, tylko po prostu... dziwna. a raczej zachowanie Sary jest dziwne. z całego tego zgiełku między nauczycielką a jej nowym wybrankiem bym się na jej miejscu śmiała, a nie ryczała dniami i nocami. a nie wspomne już o zachowaniu Sary po spektaklu...

a co do postaci, to dla mnie głupotą było całkowite pominięcie Dereka [pierwszego hiphopowego mentora Sary] w tym filmie, a zastąpienie go jakimś Milesem [panem profesorem od hiphopu ;) ] - ja bym zrobiła to tak: Derek przyjechałby na "Giselle" z Sarą w roli tytułowej, następnie dowiedziałby się że Sara ma kogoś innego tak więc udałby się z nią do klubu, zaczął by się tłuc z Milesem, a następnie po wielkich trudach Sary byłoby wielkie pogodzenie i wyszscy tańczą w finałowej scenie ;) bo film jest zdecydowanie za krótki, za mało w nim jakiejś akcji :P
rozwinięcie innych ról - to coś czego w tym filmie brakuje, i tu jest największy pies pogrzebany -.-" w "Światłach sceny" wszystkie postacie mają swoje pięć minut w filmie, o każdej wiemy naprawde sporo, a w "Save the Last Dance 2" po za ciągłym wdrążaniem w charakterystyki Milesa, Monique i Sary mamy tylko strzępki, garstki informacji na temat innych, nieminiej jednak ważnych postaci. a na tym STLD2 dużo traci.

a jak już zaistniało porównanie do "Center Stage" bystre oko Princess zauważyło że fragment z tego filmu został wycięty i w wlepiony do "Save The Last Dance 2" - mianowicie chodzi o ten fragment co takie dwie laski w jedna zielonej i a druga czerwonej bluzce oraz w czarnych spodniach idą do SAB. w "Center Stage" jest to gdzieś 2.30-3 minuta [Jamiroquai i "Cosmic Girl"], a w "Save The Last Dance 2" jest to 51 minuta ;) School of American Ballet /tam gdzie działa się akcja "Świateł Sceny"/ i Julliard School /tam gdzie działa się akcja "W rytmie Hip Hopu 2"/ jest tym samym sklepieniu budynków - generalnie chodzi o Lincoln Center :P tam też bodajże się mieści New York City Ballet/Opera...

jednakże witaminko nie zgodzę się z tobą jeżeli chodzi o tancerkę [Izę Miko] - w roli Sary bardziej mi się podoba właśnie ona niż Julie Stiles - o wiele lepiej od niej tańczy i jest przede wszystkim od niej ładniejsza :P [zresztą, bardziej mi się podoba sposób w jaki tańczy Sara w drugiej części niż Jody z "Center Stage" :P ] pomijając fakt oczywiście że Iza miała kontuzję [o czym wspomina na początku filmu, podczas wywiadu] - a ta jak wiadomo ogranicza jej możliwość swobodnego tańczenia.

a tak a'propo, to bodajże ona jest dziewczyną Maćka Zakościelnego... coś mi się obiło o uszy.

teraz czekam na kontynuację "Świateł Sceny", sa! :twisted:

~~

a co do samego faktu obejrzenia filmu, to nie wiemy czy można o tym głośno mówić... :P [znaczy, skąd go mamy]

Basia
Adept Baletu

Związek z tańcem:
znowu tańcząca
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 12:24 pm   

Będę w posiadaniu filmu "Save the last dance 2". Gdyby ktoś był chętny, to udostępnię. Proszę o kontakt na priva lub na adres: paquitta@o2.pl Pozdrawiam serdecznie :)

Aga
Adept Baletu

Wysłany: Czw Lis 23, 2006 7:44 pm   

Może ktoś podać filmy o tematyce baletowej?Oczywiście oprócz tego wyżej omawianego.

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:02 pm   

W rytmie hip-hopu
Światła Sceny (center stage)
Babe!
FlashDance
One Last Dance (ostatni taniec)
Dirty Dancing
Dirty Dancing 2
Honey
Zatańcz ze mną
Roztańczony buntownik
Step Up
The company
Red Shoes
Billy Eliot
Wytańczyc marzenia
Ostatnio zmieniony przez Bajaderka Czw Lis 23, 2006 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

aankaa_baletnica=) 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
uczennica
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:11 pm   

Center Stage (balet)
Billy Elliot (balet)
Save the last dance(balet i hip hop)
Honey(hip hop)
The Company(balet)
Flashdance(balet)
Turning point(balet)
Fame(balet)
You got served (hip hop)
Strictly ballroom (taniec towarzyski)
Dirty Dancing 1 i 2(towarzyski)
Chicago(musical)
Dance with me
Footloose(balet)
Mad about mambo
The chours line
White nights
Burn the floor
The red shoes (balet)

To jest z naszego forum z topicu "Filmy o tematyce baletowej"

i na tym proponuję zakończyć ten offtop
moderator

gonia 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
miłośnik
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:18 pm   

nie wiecie może, czy mozna dostać te filmy baletowe są może dostępne na dvd albo coś?

Bajaderka 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
tancerz
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:25 pm   

Większośc jest dostępna na DVD

Julia-Tancerka
Gość
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 11:30 pm   2

I jeszcze coś tu jest: http://www.youtube.com/watch?v=Pk9VaeYxxxE

Basia
Adept Baletu

Związek z tańcem:
znowu tańcząca
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 2:09 pm   

Jestem już w posiadaniu "Save a last dance II". Gdyby ktoś reflektował, prosze o kontakt na priva :)

.:tutu:.
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 3:40 pm   

Troche nie z baletem :)

Wiecei ze Izabella Miko i Maciek Zakoscielny sa para ? xD

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 3:54 pm   

Od dawien dawna, jeszcze długo przed obejrzeniem Save the Last Dance 2 ;)

[czy ja kiedyś o tym nie pisałam?]

drCoppelius 
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 3:59 pm   

Princess Maron napisał/a:
a tak a'propo, to bodajże ona jest dziewczyną Maćka Zakościelnego... coś mi się obiło o uszy.

pisalas, pisalas ;)

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 7:09 pm   

Jak nazywa się melodia z tego momentu kiedy Sara spóźnia się na zajęcia, i jest skierowana do 3 lini. ( tj. 00.26.32 min. trwania filmu wtedy zaczyna się ta melodia).

Kilka zdjęć baletowyh panny Miko
http://img255.imageshack....92606189tj6.jpg
http://img255.imageshack....12208275ni0.jpg
http://img373.imageshack....16999159an8.jpg
http://img292.imageshack....15338225xl5.jpg
http://img292.imageshack....44108726ct9.jpg
Ostatnio zmieniony przez Książe Benno Wto Lut 06, 2007 8:47 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Maron 
Pierwszy Solista

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 7:47 pm   

o ile się nie myle to jest to muzyka z Aidy..

nic się nie stało ;)
a tak w ogóle to stanowią całkiem ładną parę :)
Ostatnio zmieniony przez Maron Wto Lut 06, 2007 9:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

.:tutu:.
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 8:40 pm   

Princess Maron napisał/a:
Od dawien dawna, jeszcze długo przed obejrzeniem Save the Last Dance 2 ;)

[czy ja kiedyś o tym nie pisałam?]

Ups :oops: Zupelnie nie zauwazylam, przepraszam!

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Wto Maj 01, 2007 9:16 pm   

Ktoś może wie/jest w posiadaniu melodi z tego momentu kiedy Sara spóźnia się na zajęcia, i jest skierowana do 3 lini. ( tj. 00.26.32 min. trwania filmu wtedy zaczyna się ta melodia)???

Lana_balerina
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 10, 2007 9:03 pm   

Izabela Miko czyli Mikolajczyk to jest jej pelne nazwisko, tanczyc to ona średnio umie jest po szklle aktorskiej można zauważyć że tańczy za nia dublerka

Książe Benno 
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Maj 10, 2007 9:38 pm   

HAHAHAHAHA!

Jakbyś niewiedzała to pani Izabala Miko jest po szkole baletowej! Chodziła od do jednej z polskich szkoł: bodajże do Warszawy lub Łodzi ale chyba do Warszawy. A potem wyjchała za ocean gdzie chodziła do: School of American Ballet: Association. Ale nabawiła się kontuzji i musiała zrezygnować z kariery baletnicy! Wiesz co jeśli nei przeczytałaś jej życiorysu się niewypowiadaj... :roll:

Kasia :)) 
Pierwszy Solista

Związek z tańcem:
oby wieczny!
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 9:45 pm   

W ogóle mam wrażenie, że pani Lana chce nas w błąd wprowadzić.
I to nie tylko w tym temacie :roll:

Basia
Adept Baletu

Związek z tańcem:
znowu tańcząca
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 1:54 pm   

Czy orientujecie się może, kto jest wykonawcą utworu z pierwszej sceny filmu, gdy Sara opowiada o sobie??

edytka
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 6:50 pm   

A oglądaliście ten film w polskiej wersji ? Bo nie moge nigdzie znaleźć :cry:

Odpowiedz do tematu Dodaj do serwisow: Bookmark and Share