A szczerze mowiac film jest kiepski (oczywiscie widzialam go:), duuuzo gorszy od czesci 1, ktora byla bardzo fajna. Tancerka jest niezbyt ciekawa (w sensie, ze nie przykuwa w ogole wzroku, a bardzo dobra tancerka to robic chyba powinna:), tresci nudna i oklepana.
czy jest aż tak źle.. mnie się ta część chyba bardziej podobała od jedynki... a co do treści, to mogła być lepsza. o ile pierwsze 3/4 filmu wypada nieźle, to pozostała część jest dla mnie nie tyle co zła, tylko po prostu... dziwna. a raczej zachowanie Sary jest dziwne. z całego tego zgiełku między nauczycielką a jej nowym wybrankiem bym się na jej miejscu śmiała, a nie ryczała dniami i nocami. a nie wspomne już o zachowaniu Sary po spektaklu...
a co do postaci, to dla mnie głupotą było całkowite pominięcie Dereka [pierwszego hiphopowego mentora Sary] w tym filmie, a zastąpienie go jakimś Milesem [panem profesorem od hiphopu ] - ja bym zrobiła to tak: Derek przyjechałby na "Giselle" z Sarą w roli tytułowej, następnie dowiedziałby się że Sara ma kogoś innego tak więc udałby się z nią do klubu, zaczął by się tłuc z Milesem, a następnie po wielkich trudach Sary byłoby wielkie pogodzenie i wyszscy tańczą w finałowej scenie bo film jest zdecydowanie za krótki, za mało w nim jakiejś akcji
rozwinięcie innych ról - to coś czego w tym filmie brakuje, i tu jest największy pies pogrzebany -.-" w "Światłach sceny" wszystkie postacie mają swoje pięć minut w filmie, o każdej wiemy naprawde sporo, a w "Save the Last Dance 2" po za ciągłym wdrążaniem w charakterystyki Milesa, Monique i Sary mamy tylko strzępki, garstki informacji na temat innych, nieminiej jednak ważnych postaci. a na tym STLD2 dużo traci.
a jak już zaistniało porównanie do "Center Stage" bystre oko Princess zauważyło że fragment z tego filmu został wycięty i w wlepiony do "Save The Last Dance 2" - mianowicie chodzi o ten fragment co takie dwie laski w jedna zielonej i a druga czerwonej bluzce oraz w czarnych spodniach idą do SAB. w "Center Stage" jest to gdzieś 2.30-3 minuta [Jamiroquai i "Cosmic Girl"], a w "Save The Last Dance 2" jest to 51 minuta School of American Ballet /tam gdzie działa się akcja "Świateł Sceny"/ i Julliard School /tam gdzie działa się akcja "W rytmie Hip Hopu 2"/ jest tym samym sklepieniu budynków - generalnie chodzi o Lincoln Center tam też bodajże się mieści New York City Ballet/Opera...
jednakże witaminko nie zgodzę się z tobą jeżeli chodzi o tancerkę [Izę Miko] - w roli Sary bardziej mi się podoba właśnie ona niż Julie Stiles - o wiele lepiej od niej tańczy i jest przede wszystkim od niej ładniejsza [zresztą, bardziej mi się podoba sposób w jaki tańczy Sara w drugiej części niż Jody z "Center Stage" ] pomijając fakt oczywiście że Iza miała kontuzję [o czym wspomina na początku filmu, podczas wywiadu] - a ta jak wiadomo ogranicza jej możliwość swobodnego tańczenia.
a tak a'propo, to bodajże ona jest dziewczyną Maćka Zakościelnego... coś mi się obiło o uszy.
teraz czekam na kontynuację "Świateł Sceny", sa!
~~
a co do samego faktu obejrzenia filmu, to nie wiemy czy można o tym głośno mówić... [znaczy, skąd go mamy]
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja
Związek z tańcem: znowu tańcząca
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 12:24 pm
Będę w posiadaniu filmu "Save the last dance 2". Gdyby ktoś był chętny, to udostępnię. Proszę o kontakt na priva lub na adres: paquitta@o2.pl Pozdrawiam serdecznie
_________________ "Taniec jest jak kwiat, balet jest jego rozkwitem" Margot Fonteyn
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:02 pm
W rytmie hip-hopu
Światła Sceny (center stage)
Babe!
FlashDance
One Last Dance (ostatni taniec)
Dirty Dancing
Dirty Dancing 2
Honey
Zatańcz ze mną
Roztańczony buntownik
Step Up
The company
Red Shoes
Billy Eliot
Wytańczyc marzenia
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Ostatnio zmieniony przez Bajaderka Czw Lis 23, 2006 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 9:11 pm
Center Stage (balet)
Billy Elliot (balet)
Save the last dance(balet i hip hop)
Honey(hip hop)
The Company(balet)
Flashdance(balet)
Turning point(balet)
Fame(balet)
You got served (hip hop)
Strictly ballroom (taniec towarzyski)
Dirty Dancing 1 i 2(towarzyski)
Chicago(musical)
Dance with me
Footloose(balet)
Mad about mambo
The chours line
White nights
Burn the floor
The red shoes (balet)
To jest z naszego forum z topicu "Filmy o tematyce baletowej"
nie wiecie może, czy mozna dostać te filmy baletowe są może dostępne na dvd albo coś?
_________________ Na forum wróciłam po 2 latach, widać nie da się żyć bez tańca, chociaż już zapewne do niego nie wrócę. Trochę jakby nowe życie.
Nie wiem, czy wróciłam na stałe, może za chwilę znów zniknę. Ale co jakiś czas zaglądnę.
Jak nazywa się melodia z tego momentu kiedy Sara spóźnia się na zajęcia, i jest skierowana do 3 lini. ( tj. 00.26.32 min. trwania filmu wtedy zaczyna się ta melodia).
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope.
Ostatnio zmieniony przez Książe Benno Wto Lut 06, 2007 8:47 pm, w całości zmieniany 1 raz
Ktoś może wie/jest w posiadaniu melodi z tego momentu kiedy Sara spóźnia się na zajęcia, i jest skierowana do 3 lini. ( tj. 00.26.32 min. trwania filmu wtedy zaczyna się ta melodia)???
_________________ Where there is discord, may we bring harmony. Where there is error, may we bring truth. Where there is doubt, may we bring faith. And where there is despair, may we bring hope.
Izabela Miko czyli Mikolajczyk to jest jej pelne nazwisko, tanczyc to ona średnio umie jest po szklle aktorskiej można zauważyć że tańczy za nia dublerka
_________________ Całe życie taniec... całą wieczność...taniec
Jakbyś niewiedzała to pani Izabala Miko jest po szkole baletowej! Chodziła od do jednej z polskich szkoł: bodajże do Warszawy lub Łodzi ale chyba do Warszawy. A potem wyjchała za ocean gdzie chodziła do: School of American Ballet: Association. Ale nabawiła się kontuzji i musiała zrezygnować z kariery baletnicy! Wiesz co jeśli nei przeczytałaś jej życiorysu się niewypowiadaj...