www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sezon baletowy 2006/07
Autor Wiadomość
Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Pią Lis 03, 2006 6:35 pm   

XXXXXXXXX
Ostatnio zmieniony przez Cheryl Pią Sie 13, 2010 12:51 am, w całości zmieniany 1 raz  

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Pią Lis 03, 2006 11:28 pm   

no, z tym "dwa razy więcej spektakli" to bym polemizowała, ale fakt - na tle reszty Polski ma się nieźle. Z biletami gorzej - kiedy bym nie jechała do Poznania to zawsze jakies "kwiatki" - a to juz nie ma, a to nie wiadomo czy będą, a to zmieniają w ostatniej chwili cene, a to nie mozna zarezerwować.... Ale do Poznania i tak się wybieram - 11 listopada ;) będę u Was

na tym:
Polski Wieczór Baletowy 10 i 11 listopada

Paw i dziewczyna Szeligowski/Woźniak Premiera!!!
Powracające fale Karłowicz/Wesołowski wznowieni
Harnasie Szymanowski/Wesołowski wznowienie
kierownictwo muzyczne Mieczysław Dondajewski

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Sob Lis 04, 2006 1:35 pm   

A 18 listopada Jezioroko :D

Agasiek 
Koryfej

Wysłany: Sob Lis 04, 2006 1:37 pm   

Ty Cheryl będziesz w tym ,,Jeziorze..' tańczyć? Czy w innym?

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Sob Lis 04, 2006 1:44 pm   

Nie wiem czy jest to temat odpowiedni że by tu o tym pisać, ale w tym Jeziorze jeszcze nie bowiem było za mało czasu by perfekcyjnie wyćwiczyć układ.

Scarpia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Scarpia
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 5:38 pm   

:D na premierze "Pawia..." i oczywiscie na "Jeziorku" nie zabraknie Skarpii :wink: z zainteresowniem bedę śledził poczynania na scenie w kolejnym sezonie :lol: :twisted: Mój nienasycony duch fana TW Poznań będzie z ukrycia śledził każdy wasz ruch.... Uhuuuuuuuuuuuuuu! :wink:

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 10:24 pm   

Scarpia napisał/a:
:D na premierze "Pawia..." i oczywiscie na "Jeziorku" nie zabraknie Skarpii :

szkoda, że nie moge być na premierze, bo moze miałabym okazję poznac ducha opery vel Scarpię ;)

Scarpia 
Adept Baletu

Związek z tańcem:
Scarpia
Wysłany: Sob Lis 04, 2006 11:28 pm   

:D Hmmm... ale z duchami czasem tak bywa, że przenikają przez mury zacnej budowli "pod Pegazem", wspartej na 6 jońskich kolumnach, żeby choć rzucić okiem na poczynania ślicznych tancerek i tancerzy tego Teatru... więc... nigdy nic nie wiadomo Kasiu, może poczujesz na sobie mój wzrok i podczas występów drugiej obsady premierowej... :wink: Pozdrawiam

no, to aż strach sie bać ;) i na tym zakończmy ten niewielki offtopik (upominam sama siebie - hehe)
moderator Kasia G

carewna
Adept Baletu

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 10:48 am   bilet za zlotowke

czy ktos moze uczestniczyl juz w zdobywaniu biletow za 1 zl w Teatrze Wielkim w Poznaniu?...

W zeszłym roku 10 listopada 2005 był podobny numer na "Hrabiego Monte Christo". Biuro Obsługi Widzów biletów nie rezerwowało. Sprzedaż w kasach miała się rozpocząć na 14 dni przed spektaklem o 14:00. Byłem o 14:05 i już wisiała kartka "Biletów brak". Podejrzewam, że w tym roku bedzie podobnie, ale może nie, kto to wie...

Juz chyba wiem o co chodzi z tym biletem bo sie pytalam w biurze obslugi klienta.Podobno kolejka juz sie ustawia o 8 rano,sprzedaja nie wiecej niz 30biletow i Skarpia,niestety kasa sie otwiera o 13,wiec przypuszczam ze dla tego o 14:05 juz nie bylo biletow :wink:

carewna.bloog.pl

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 3:44 pm   

jakos mało zauwazone wydarzenie baletowe w TW-ON - wznowienie Dziadka do orzechów w odświeżonej formie połączone z jubileuszem pracy artystycznej Andrzeja Glegolskiego

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/32958.html

Moonbeauty
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 17, 2006 12:07 am   

Opera Śląska w Bytomiu:
9 stycznia - balet "Kot w butach" :)

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 8:02 pm   

XXXXXXXXX
Ostatnio zmieniony przez Cheryl Pią Sie 13, 2010 12:52 am, w całości zmieniany 1 raz  

Nefretete
Solista Baletu

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 9:27 pm   

Od 1 stycznia 2007 roku funkcje dyrektora artystycznego Teatru Wielkiego w Poznaniu obejmuje Emil Wesołowski:
http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/33131.html

carewna
Adept Baletu

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 10:37 pm   

Ciesze sie bardzo! :D

carewna.bloog.pl

Kasia G 
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem:
krytyk
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 12:09 am   

to dla mnie duże zaskoczenie, bez komentarza...

Cheryl 
Solista Baletu

Wysłany: Czw Gru 21, 2006 4:40 pm   

To bardzo miło... :)

Hej, idzie ktoś na to Jezioro?

Rotbart
Corps de Ballet

Wysłany: Czw Gru 21, 2006 11:26 pm   

Dzisiejszy "Dziadek..." wypadł średnio. Przede wszystkim orkiestra nie była powalająca, wiele wspaniałych fragmentów w jej wykonaniu straciło parę. Tancerze też nie prezentowali najwyższego poziomu - główni bohaterowie ogolnie poprawnie, ale bez fajerwerków (Anita Kuskowska o mało nie zaliczyła upadku przy fouettes w codzie do pas de deux). Wyróżniała się tylko Karolina Jupowicz i Maksim Wojtiul w walcu kwiatów. Nie bardzo przypadły mi do gustu zmiany poczynione w inscenizacji - poza usunięciem dużych Amorków żadnych plusów nie dostrzegam - Król Myszy pod koniec zamienił się w jedną z psotnych myszek, za dużo jak dla mnie bałwanków i wejść wspomnianych psotnych myszek - wiem, że to spektakl dla dzieci, ale można robić przecież wersje zrozumiałe dla dzieci, jak i atrakcyjne dla dorosłych - chociaż w przypadku tej inscenizacji od zawsze zastanawiało mnie jak dzieci rozumieją, że Klara zamienia się w drugim akcie we Wróżkę Cukrową egzystującą w niebycie :)

Odpowiedz do tematu Dodaj do serwisow: Bookmark and Share