Ja mam takie pytanie czy W OSB są ten organizowane różnego rodzaju wycieczki jednodniowe lub kilkudniowe, zielone szkoły, wyjazdy do kin lub teatrów ? Czy widzieliście np. na żywo "Jezioro Łabędzie", "Dziadka do orzechów" itd. ?
Czy widzieliście np. na żywo "Jezioro Łabędzie", "Dziadka do orzechów" itd. ?
Odpowiem za uczniów OSB - setki razy.
generalnie jest coś takiego, że oni wręcz mają obowiązek co jakiś czas zobaczyć jakiś balet, przynajmniej tak jest w 1 klasie, dalej moja wiedza nie sięga
I jest to niekoniecznie w formie zorganizowanej wycieczki, czy nawet specjalnego spektaklu dla uczniów (jak to się zdarza w zwykłych szkołach), a po prostu uczniowie normalnie idą do teatru.
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 12:57 am
W starszych klasach to jest tak, ze generalnie uczniowie sami chcą chodzić na balety. Podszkalają się z wotu, podglądną coś z techniki a pozatym im to tez sprawia przyjemność- to ich pasja (no, niektórych nie, i tak samo niektórzy na te balety poprostu nie chodzą).
_________________ You can take the Dancer out of the Dance, but you can't take the Dance out of the Dancer
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 2:26 pm
oczywiście , tym bardziej ze szkoły baletowe w większosci znajdują się w miastach gdzie działają teatry operowo-baletowe, które jaki taki repertuar maja i grają. A wiem też, że z OSB w Gdanski przyjeżdzali uczniowie na wycieczke i do teatru do Warszawy
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
no tak tylko nie we wszystkich teatrach są grane dane sztuki "Jezioro Łabędzie" chyba tylko w Teatrze Wielkim jest o ile mnie pamięć nie myli.
Dziekuję za odpowiedź