Związek z tańcem: miłośnik itp.itd...
Wysłany: Nie Wrz 18, 2005 1:06 pm Klasyka - Bydgoszcz - zajęcia dla dorosłych
Witam wszystkich dorosłych niespełnionych pasjonatów , miłosników , tańca klasycznego z Bydgoszczy i okolic .
Słuchajcie mam dobrą nowinkę dzięki pomocy wielu życzliwych osób min. jednej z tego forum Tan... , mam przyjemność ogłosić , że jest wielka szansa na zorganizowanie zajęć z tańca klasycznego u nas w Bydzi .
Zwracam się z uprzejmą prośbą do wszystkich zainteresowanych chętnych uczestniczenia w takich zajęciach o bezpośredni kontakt ze mną formy kontaktu podaję poniżej .
Myślę , że fajnie by było stworzyć grupę takich niespełnionych pasjonatów , którzy z chęcią zapoznali by się z tą piękną i trudną formą tańca jaką jest taniec klasyczny .
Liczę na udział w zajęciach kobitek , ale też nie wykluczam chętnych facetów , którzy się baletem interesują .[jesteście też mile widziani ]
Zajęcia oczywiście będą płatne [ koszt pedagoga prowadzącego zajęcia+koszty wynajęcia sali ].
Więcej informacji udzielę pod moim adresikiem proszę pisać wpalen@wp.pl lub pod tel. kom 502550795 dzwonić proszę w dni powszednie raczej po godz. 16.00 .
Jeszcze raz zapraszam wszystkich chetnych i oczekuję na wiadomości .
Pozdrawiam . .
P.S. Czytajcie- potencjalni chętni uczestnicy moich zajęć niech dodatkowego smaczku doda fakt , że zajęcia prowadzi p.Anna Tłokińska-Dzeravianka pierwsza solistka baletu Opery Nova .
Oraz wielką pomoc w organizacji tych zajęć zawdzięczam p. Markowi Zajączkowskiemu kierownikowi zespołu baletu Opery Nova i instytucji Operze Nova w Bydgoszczy .
Wielkie podziękowania kieruję z mojej strony dla wymienionych osób .
P.S. Pochwalę się tym ewentualnym jeszcze nie zdecydowanym , że odbyły się już dwa spotkania w poniedziałki i zajęcia były bardzo interesujące , świetnie są prowadzone i w miłej atmosferze .
Polecam i zapraszam . .
_________________ Wojtek-pozytywnie zakręcony...
...JESTEM JAK RUSKI CZOŁG NIE DO ZAJECHANIA...-hi hi hi...
Specjalne słodkie pozdrowienia dla JustDance...
Ostatnio zmieniony przez Wojtek4p Wto Lis 22, 2005 9:10 pm, w całości zmieniany 4 razy
super:) bardzo się cieszę, że w końcu uda się wam zorganizować zajęcia w Bydgoszczy
pozdrawiam
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Związek z tańcem: Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 9:35 pm
No to Wojtek działaj .Ludzie!!! Wojtek chce to bardzo profesjonalnie zorganizować - jak któś jest chętny na zajęcia z tańca klasycznego i nie tylko to ....piszcie i zgłaszajcie się .Jest to człowiek ,który musiał wiele ścieżek wydeptać ,żeby coś w Bydgoszczy miało szanse ruszyć .Trzymam kciuki !!!! Życzę wszystkim odwagi samozaparcia i rozpoczęcia zajęć !!!! Pozdrawiam .Tanc...
Wysłany: Sro Wrz 21, 2005 10:21 pm
Witam . Wielkie dzięki dla Sisi i Sebiego za słowa wsparcia i pozdrawiam . .
Związek z tańcem: Tancerz,choreo,naucz
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 12:05 am
Gratuluję Wojtku .Cieszę się ,że udało ci się rozpocząć akcję związaną z warsztatami z tańca i to z jakimi osobami prowadzącymi .Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia.Zachęcam wszystkich .Pozdrawiam.Tanc...
Swego czasu p. Marek Zajączkowki był choreografem baletu szczecińskiej Opery na Zamku. Miałam okazje z nim współpracować, naprawde przemiły, ale badzo wymagający facet
_________________ you know miss sunshine,
she starts paint a perfect picture.
today.
Wysłany: Sro Lis 23, 2005 8:44 pm
Witaj Julcia . Masz rację p. M. Zajączkowski bardzo świetny facet tak jak wspomniałem bardzo wiele mi pomógł w organizacji moich zajęć za pośrednictwem naszej Opery .
A jeżeli był wymagający tak jak piszesz to wiadomo , że działało to tylko na plus . Pozdrawiam . .
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 10:27 pm
Witajcie ludkowie . Musże się pochwalić , że jestem już po kolejnych poniedziałkowych zajęciach z tańca klasycznego , coraz bardziej mnie zaczynają fascynować choć przyznam uczciwie , że nie jest łatwo .
Ale pewnie gdyby szło zbyt łatwo to by nie było tej wewnętrznej satysfakcji , że do wszystkiego się dochodzi powoli i ciężką pracą .
Naprawdę polecam takie zajęcia wszystkim nie spełnionym pasjonatom tańca klasycznego .
I oczywiście zapraszam wszystkich ludków z Bydzi do mnie na zajęcia , jest świetna pani prowadząca , fajna grupka ludzi i miła atmosferka . .
bravi, bravi! jestem pełna podziwu dla ciebie wojtku, bo masz w sobie niesłychaną pasję... wielu ugięłoby się pod cięzarem zorganizowania zajęc a potem wytrwania na nich. powodzenia i czekamy na dalsze relacje
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!!
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 7:49 pm
Witaj Sisi . I dziękuję za Twoje słowa podziwu skierowane do mojej osoby jest mi niezmiernie miło je czytać .
Tak jak pisałem wyżej jestem bardzo wdzięczny za pomoc bardzo mnie zyczliwym ludziom za pomoc jaką włożyli w to aby te zajęcia w ogóle się rozpoczęły .
Ale jak wiadomo wspólnie można wiele osiągnąć i pokonać wszelkie trudności .
A co do kwesti pasji to tak jest to taki mój bakcylek za , który nie bardzo wiedziałem jak się za niego zabrać wcześniej ,ale jest ok.
Wytrwałość ...hm sądzę , że wytrwam ale jak zuważyłem to sam pobyt na zajęciach uczy dyscypliny i wytrwałości .
Naprawdę takie zajęcia są niesamowite same wejście na salę , przywitanie się z osobą prowadzącą i pierwsze dźwięki akompaniamentu i już jest ta atmosferka zajęć ... to jest to polecam wszystkim tym co nie mieli okazji tego doświadczyć .
Może troszkę przesadziłem z tym opisem , ale takie są moje odczucia i miło było się nimi podzielić . Pozdrowionka Sisi . .
Wysłany: Wto Gru 13, 2005 7:02 pm
Witam Molly . Masz rację , że są zajęcia z klasyki dla ludków tylko , że one nie są skierowane dla wszystkich .
Są tylko dla pewnej grupy ludzi [ ograniczone jest to pewnie wiekowo ] , a mnie chodziło równierz żeby były dostępne i powiedzmy dla innych pasjonatów tańca klasycznego , bo i takich nie brakuje .
Pozdrawiam . .
Wysłany: Wto Gru 13, 2005 11:10 pm
Witaj Molly ponownie . Sądzę , że fajnie prowadzi zajęcia stara się przekazywać dokładnie tą wiedzę , którą posiada w formie ćwiczeń .
Obserwuje jak ćwiczymy i oczywiście wprowadza swoje korekty jeżeli poszczególne cwiczenia są wykonywane źle lub niedokładnie .
Nieraz podczas wykonywania ćwiczeń dochodzi do wesołych sytuacji , kiedy walczymy z własnymi niedoskonałościami technicznymi i własnego ciałka .
Jeżeli chodzi o poziom zaawansowania naszej grupki w klasyce to nie jest on powalający z nóżek , ale co tu wymagać jeżeli to było dopiero piąte nasze spotkanie i w dodatku samych nowicjuszy .
Ale głownie chodzi o to w całym tym pomyśle żeby się spotkać z ludkami o podobnych zainteresowaniach , spróbować tańca klasycznego w praktyce , razem poćwiczyć i mile spędzić te 1.5 godz.
Pozdrawiam . .
cześć mam jeszcze jedno pytanko. co miałeś na myśli mówiąc że zajęcia prowadzone przez p. Ole nie są dla wszystkich? do nas chodziły juz kobiety co miały nawet 30 lat i ładnie sobie dawały rade:) życze miłych i owocnych zajęć:) pozdrawiam;)
Wysłany: Sro Gru 14, 2005 8:44 pm
Witaj Molly . Nie miałem nic złego na myśli pisząc , że zajęcia prowadzone przez p. Olę nie są dla wszystkich , nawet bym nie śmiał czegoś takiego napisać . Zresztą miałem okazję parę razy krótko bo brótko porozmawiać z p. Olą i jest bardzo miłą i sympatyczną kobietą . .
Ale z tego co mnie się udało ustalić to wiem , że na te zajęcia do Was uczęszczają dziewczyny raczej w młodszym przedziale wiekowym powiedzmy tak 15-20 lat , i pewnie poziom samych zajęć jest bardziej zaawansowany .
A o tym , że chodziły do was kobitki w wieku 30 lat to się przyznam , że nie wiedziałem .
Dziękuję za miłe życzonka Molly i może będzie kiedyś okazja porozmawiać sobie na żywo .
Pozdrowionka równierz i dla Zuzki . .
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 10:57 pm
Witam . W ostatnią niedzielę wybrałem się do naszej Operki Nova w Bydzi na przedstawienie " Królewna Śnieżka i siedmiu Krasnoludków " z moją siostrzenicą Victorią , która liczy sobie 4 wiosenki .
Powoli wujek stara się oswoić małą z tańcem , wprowadzić ją w to piękno przedstawień baletowych .
Co prawda zbyt wiele za pewno jeszcze nie zrozumiała z samego przedstawienia , ale z prowadzonych przezemnie obserwacji zauważyłem , że jednak przedstawienie ją interesowało .
Na sam koniec stwierdziła , że na następne przedstawienie jak tylko wujek będzie mógł załatwić bilety to prosi na " Kopciuszka " i ona równierz się z wujkiem wybierze .
Dodatkową atrakcją jaką zaliczyliśmy w przerwie przedstawienia była wizyta za kulisami , na scenie , możliwość porozmawiania swobodnie z tancerzami .Wszystko to oczywiście dzięki wspaniałej prowadzącej moje zajęcia pani Ani , która nas osobiście z moja grupką ćwiczących oprowadziła po gmachu Opery .
Mała Victorka była podekscytowana i bardzo jej się to podobało i wujkowi zresztą też , bo przy okazji odświeżyłem sobie " Królewnę Śnieżkę " po dobrych paru latach . Pozdrawiam .
Wysłany: Pon Sty 30, 2006 11:05 pm
Witam . I już po kolejnych poniedziałkowych zajęciach , oj było ciężko bolą stare kościki , ścięgienka i prawie wszystkie mięśnie a szczególnie te w nogach .
Muszę przyznać , że nasza świetna pani prowadząca daje w kość nam typowym amatorom na zajęciach , leją się strużki potu literkami , ale nie jest źle oby do przodu .
Pierwszy raz po ćwiczonkach rozciągających i takich ogólnorozwojowych zostałem sprowadzony do poziomu podłogi i nie mogłem się przez momencik podnieść . Jest gitaskowo szkoda tylko , że zajęcia są raz w tygodniu nad tym ubolewam . . Pozdrawiam wszystkich - zakręcony w klasyce Wojtek4p . .
elo wszystkim !!!!
ja od 10lat jestem w operce u p oli
jest czadowo odlotowo co roku mamy pokazy i fajnie wymiatmy, i w ogole megagit,w operze czasem wystepujemy,co prawda nie za ambitne role mamy, no ale coz.
Wysłany: Sro Lut 08, 2006 10:43 pm
Witam nowe forumkowiczki z Bydzi . . Bardzo miło , że pojawił się ktoś następny z Bydzi bo już myslałem , że pozostanę tu osamotniony .
Może staniemy się prężną grupeczką na tym forum , i dzięki temu równierz uda się nam wspólnie zainteresować innych ludków z Bydzi tańcem klasycznym .
Specjalne pozdrowionka dla forumkowiczek z Bydzi : Karlajn , Celebrite , Sofix , i Klakierka oraz dla wszystkich forumkowiczów równierz ... .
P.S. Celebrite jeżeli chcesz spróbować swoich sił w klasyce to zapraszam na zajęcia do mnie do naszej wesołej grupeczki , lub też kicnij sobie do Studium Baletowego . Nareczka .