Związek z tańcem: instruktor fitness
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 5:25 pm Czego NIE lubicie w balecie...
Odbiegając od stworzonego już wątku co lubicie w balecie postanowiłam stworzyć ten kontarstwoy: CZEGO NIE LUBICIE W BALECIE. Zawsze są jakieś wady nawet tego co się kocha...
Ja na przykład strzasznie nie lubię kręcić piruetów w atitiude i robić tak zwane"szpagatowe" na prawą nogę szczególnie bo zawsze puszczam stopę i nie moge tego wypracować...
A jak to wygląda u Was???
_________________ denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Kiedyś tancerka teraz instruktor fitness: w tym też można się spełniać :)
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 9:31 pm
A ja nie lubię zapachu w naszej garderobie. Jest to zapach piwnicowo-katakumbowy, chociaż garderoba jest na parterze. Do tego przesiąka przez wszystko.
Poza tym nie lubię, jak mi się pointy rozwiązują, chociaż niby wiążanie opanowałam do perfekcji
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
_________________ "Są trzy zasady rządzące życiem: rodzimy się, umieramy, rzeczy się zmieniają... i może jeszcze jedna: każdy ma osobę, po której już nikogo nie będzie mógł tak pokochać"
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 10:05 pm
Czajori napisał/a:
Poza tym nie lubię, jak mi się pointy rozwiązują, chociaż niby wiążanie opanowałam do perfekcji
może nie tyle rozwiązują, co jak się zawiąże supeł to reszta tasiemek (tzw. FARFOCLE ) wyłażą na wierzch raz sobie przyszyłam na występ nitką i do następnego układu nie zdążyłam jej urwać żeby przebrać baletki. wołali mnie przez głośnik
_________________ wild thing,
you make my heart sing,
you make everything groovy,
wild thing!!!
Nie lubię kiedy podczas tańćzenia rozwala mi się koczek i wszystkie włosy mam na oczach i w ustach. A jeśli chodzi o ćwiczenia, to podobnie jak niektórzy bardzo nie lubie skoków (pomijająć grante pas de chat) ... Ah te którtkie achillesy...
_________________ you know miss sunshine,
she starts paint a perfect picture.
today.
Związek z tańcem: baletoman
Wysłany: Czw Lis 24, 2005 11:18 pm
Przymykam oko na Trocadero, tłumaczy sie to pastiszem.
Ale nie do pomyślenia jest to w przypadku poważnego spektaklu baletowego, ad. często V. Malakhov... FU
_________________ sfra- odnaleziony pośród manewrów sztuki i jezyka francuskiego
Jako widz (wylacznie) moge sie jedynie wypowiadac o kwestiach estetycznych, wizualnych i tu na pewno przesadzony makijaz u panow jest dla mnie najtrudniejszy do zniesienia.
A u pań? Anorektyczne ksztalty niektorych baletnic oraz - i tu pewnie bedziecie sie smiac - sztywne, sterczace pod katem 90 stopni wzgledem linii ciala TUTU! Wiem, ze czesto jest niezbedne, zwlaszcza w popisowych fragmentach, ale nie lubie, kiedy kaze sie tanczyc bohaterce w takim sztywnym tutu caly czas. Czesto robili to Rosjanie. Lubie, kiedy tutu nieco opada, a juz najbardziej lubie paczki romantyczne!
_________________ Pozdrawiam,
Iza Zbikowska-Aaboe - Wasza Prima Ballerina Assoluta
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 11:45 am
Tutu jest to paczka ( tak sie nazywa w języku francuskim i angielskim)
Ja bardzo lubię skoki, ale nie znoszę fondue, no i nie lubie adagia, bo jest męczące i w ogóle.... nie umiem go robic tak dobrze, żeby miec przyjemnośc z ładnych póz itd. więc całą siłę wkładam w to, żeby mi noga nie opadła, no i to jest właśnie beznadziejne...
_________________ The dance says what words cannot
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Pią Lis 25, 2005 11:48 am
aha dziekuje.
Ja chciałabym pierwszy raz w życiu zatańczy w takiej prawdziwej stojącej paczce. 9 rok chodze do szkoły baletowej i jeszcze nie miałam okazji Paczki są śliczne! Nie wiem czy wygodne, ale to i tak nie jest takie ważne...
np. ta jest przepiękna....