Wysłany: Pią Cze 28, 2013 8:14 pm Polski Balet Narodowy w BELWEDERZE!
Tego jeszcze nie było. Polski Balet Narodowy wystąpił w Belwederze na zaproszenie Pierwszej Damy Anny Komorowskiej. Był także Prezydent Rzeczypospolitej. Sensacyjne wydarzenie, kolejny zaszczyt dla Krzysztofa Pastora i jego tancerzy. Tu trochę zdjęć i wiadomości odnalezionych na stronie prezydenckiej: http://www.prezydent.pl/p...belwederze.html
_________________ Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż... cokolwiek, i rzadko zawodzi.
Związek z tańcem: krytyk
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 11:00 pm
Maksim zapowiadał ten występ na spotkaniu na Wilczej, ale z racji bardzo specjalnej rangi i okoliczności ... na niego nie zapraszał
PS. Co prawda nie znam takiego fragmentu Śpiącej królewny jak Królewna Aurora i Kawalerowie, ale pal sześć Mimo wszystko czy Adagio z czterema kawalerami to zbyt trudne dla gości Pierwszej Damy?
_________________ Niech pamięta elita, że każda śmietanka na deser jest bita.
Lec
...z racji bardzo specjalnej rangi i okoliczności ... na niego nie zapraszał
Do salonu fryzjerskiego zaprosił, ale do Belwederu już nie. Cóż za niewdzięczność...
PS. Ja za to nie znam czegoś takiego, jak „Adagio z czterema kawalerami”, znam „Adagio de la Rosa” (zbyt trudne nawet tutaj). Ale pal sześć. Nie było nas tam, więc przyjmijmy za dobrą monetę, że PBN pokazał gościom Pierwszej Damy co chciał, a jego soliści wystąpili jako Królewna Aurora i Kawalerowie, Odetta i Książę Zygfryd, Tristan i Izolda, Fryderyk i George Sand. Widząc na zdjęciach kto co tańczył, jestem pewien, że pokazali się pięknie.
_________________ Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż... cokolwiek, i rzadko zawodzi.