W Polsce dobrze jak tancerka jest niska, bo u nas -inaczej niz w Rosji- sa tez calkiem niscy tancerze i wysokie dziewczyny moga miec maly problem. Sama kojarze jedna fantastyczna dziewczyne w Łodzi, ktora jest genialna ale tanczy mało glownych rol glownie przez wzrost... Niestety u nas , z powodu brakow chetnych chlopcow do sb, przyjmuje sie sporo niskich i potem jak sie wyksztalci cudny, niski tancerz, to z wysoka dziewczyna nie zatanczy. Tym bardziej, ze w klasyce dziewczyna dodatkowo zyskuje na staniu na pointach.
Związek z tańcem: miłośnik
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 10:12 pm
Owa tancerka z tvp info to Ekaterina Kondaurova i rzeczywiście ma tyle wzrostu, a najwyższa w Maryjskim jest Alexandra Iosifidi, licząca 180cm. W POB zaś Agnes Letestu ma 176, a Marie-Agnes Gillot - 180.
Tirusiu mam tyle lat co ty a mam 173 więc głowa do góry. Jak się jest wyższym wygląda się nna chuszego bo ciężar rozkłada się na poszczegółne części ciała
_________________ neno, ty też masz ode mnie buziaka ;*
Związek z tańcem: bliski
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 9:35 pm
Może rzeczywiście warto trochę przyhamować swoje reakcje. Nie komentujemy osób tyko ewentualnie wypowiedzi. Ale, że ręce opadają na takie wpisy 'czy 1,58 to dobrze', to też prawda. Zatem bardzo prosimy o przemyślane wypowiedzi. Zapytania czy 1,58 jest totalnie od czapy i nie wiadomo czemu służy i niby kto ma na to odpowiedzieć i dlaczego w ogóle mógłby? Ale skoro co niektóre z Was mają wątpliwości co do swojego wzrostu, to może, no nie wiem - jakoś się skoncentrujcie i wystrzelcie w górę, albo odwrotnie - weźcie się w garść i zmniejszcie?
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
-------------------------------------------------------
ja mam dokładnie 170 i tak ogólnie jestem zadowolona ze swojego wzrostu i nie chciałabym mieć ni mniej ni więcej. ale na balecie taki wzrost jest czasami kłopotliwy, szczególnie kiedy stoję w pointach (biorąc pod uwagę, że dodają mi około 20 cm). no i przy prostych skoczkach jak ćwiczenie wykonuje cała grupa wydaje mi się, że odstaję. tak jakby z powodu wzrostu moje skoki były mniej plastyczne.
_________________ Results don’t happen overnight. Every change takes time and effort. Patience and determination are key.