czytałam i szukałam na ich stronie uprawnienia po tym kursie, chodziło mi o stosunek tego dokumentu do ukończenia szkoły wyższej ale jeśli to nowość to dopiero sie okaże...
Związek z tańcem: tancerka
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 8:22 pm
Większość instruktorów z którymi miałam do czynienia skończyło właśnie te kursy w NCKu.
Uczą naprawdę dobrze (chociaż to moja opinia ;p), ale jeśli chcesz, napisz na priv a podam ci do nich kontakt, sam będziesz mógł zapytać.
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką."
Związek z tańcem: tancerz, uczen
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 2:37 pm Hiszpania/Portugalia
A moze ktos sie orientuje na temat jakis studiach lub kursach kwalifikacyjnych w Hiszpanii badz Portugali? Bo znam jezyk wiec mysle tez o tych krajach. Jezeli ktos cos wie to prosze napiszcie. Pozdrawiam:)
W Poznaniu kursy instruktora tańca organizuje Akademia Tańca i Fitnessu METRUM, a w ofercie mają też hip-hop, więc może tam zapytaj: telefon kontaktowy 602-138-102
No i studia podyplomowe na instruktora tańca na AWF, ale tam to się ma szerszy program nauczania, obejmujący różne style. Ale jak ktoś chce poważnie to potraktować to warto zainwestować w te 2 lata.
z tego co wiem to z czegokolwiek, bo kończyły tę podyplomówkę już osoby nawet po ASP i informatyce.
Tylko na wstępnych chyba trzeba się wykazać jakąś tam w miarę sprawnością fizyczną, ale dokładnych zagadnień nie znam. Trzeba by u nich bezpośrednio sprawdzić. Jedno jest pewne - te studia nie uczą tańczyć od podstaw, zakładają, że przynajmniej jedną technikę masz opanowaną, a w innych będziesz się szybko uczyć, żeby mieć o nich na koniec jakieś względne pojęcie.
Na egzaminie końcowym tańczy się dwie różne techniki.
Cytat ze strony AWF w Poznaniu
Cytat:
Formy Gimnastyczno-Taneczne i Fitness
Studia przeznaczone są dla absolwentów wszystkich uczelni wyższych.
Ukończenie studiów upoważnia do prowadzenia zajęć z wszelkich form tanecznych oraz przedmiotu taniec.
Studia obejmują zajęcia z:
- anatomii funkcjonalnej,
- fizjologii wysiłku fizycznego i restytucji powysiłkowej,
- rozwoju biologicznego i motorycznego człowieka,
- traumatologii i pierwszej pomocy,
- teorii tańca,
- tańca ludowego,
- tańca towarzyskiego,
- tańca współczesnego,
- gimnastyki jazzowej,
- modern - jazz,
- aranżacji ruchu,
- fitness,
- Free style,
- Funky,
- choreoterapii,
- rytmiko- i muzykoterapii,
- elementów techniki klasycznej,
- jogi,
- organizacji imprez sportowych,
- sędziowania imprez tanecznych,
- choreografii,
- urazowości w formach fitness i aktywnej regeneracji (wysiłkowe formy fitness).
A moze ktos sie orientuje na temat jakis studiach lub kursach kwalifikacyjnych w Hiszpanii badz Portugali? Bo znam jezyk wiec mysle tez o tych krajach. Jezeli ktos cos wie to prosze napiszcie. Pozdrawiam:)
w Hiszpanii w kazdym wiekszym miescie masz studia chyba 5 lub 4 letnie Grado lub Conservatorio( to samo) superior do wyboru "Pedagogía de la Danza" lub "Coreografía y Técnicas de Interpretación"
i z kazdego mozesz wybrac taniec wspolczesny(contemporaneo),klasyczny lub hiszpanski,po za tym masz w Madrycie w universidad de juan carlos
grado de danza y artes visuales http://www.isdaa.es/grado...suales-y-danza/
i tez jest w Madrycie na univesidad europea de madrid grado de danza ale to sa studia prywatne i chyba kosztuje ok 800 e miesiecznie ale nie jestem pewna
co do poziomu to ponoc dobry ja narazie chodze do conservatorium ale grado medio i mysle za rok isc na jakies studia jednak chcialabym wyjechac z Hiszpanii...
mam nadzieje ze pomoglam
Szukam Kursu instruktorskiego w stylach hip hop, raga jam. będę wdzięczna za informacje na ich temat między innymi na terenie Warszawy, POznania
W Bydgoszczy odbywa się 2-letni Kurs Instruktorski z zakresu Tańca Nowoczesnego - Form Ulicznych. Kadra polska i zagraniczna.
Info n a www.grupasklad.pl/Kurs_Instruktorski.html
Najlepiej zgłosić się do Organizatorów (kontakt na stronie)