odnośniki do nagrań, blogów oraz numerów archiwalnych, subskrycja płatna, ale dostępne artykuły i zdjęcia też są ciekawe.
można je również kupić w tradycyjnej formie:
http://dancemedia.k-onlin...n?time=05:34:21
_________________ ""While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life. I can only be joyful and whole. This is why I dance."
- Hans Bos
-------------------------------------------------------
Związek z tańcem: uczeń i nauczyciel:)
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 3:35 pm
Przyznaję, że nie znam się na polityce tych magazynów, ale bardzo dziwi mnie fakt braku ich stron internetowych .
Jeśli chodzi o Danser to na górze okładki są podane różne państwa,w których się jeszcze ukazują: Belgia, Hiszpania, Kanada, Grecja i pare innych, muszę je jeszcze odszyfrować. Liczę cały czas na english anyway ...
_________________ Taniec jest moją jedyną prawdziwą wolnością...
Jeśli chodzi o Danser to na górze okładki są podane różne państwa,w których się jeszcze ukazują: Belgia, Hiszpania, Kanada, Grecja i pare innych, muszę je jeszcze odszyfrować.
Antyle i Reunion - zamorskie departamenty Francji
ale to są podane jedynie różne ceny, raczej stopka redakcyjna odsłania wszystkie tajemnice
trudno liczyć że francuski magazyn Danser ukaże się nagle po angielsku, a nawet jak jest dostępny w Grecji to nie znaczy że ma wersję grecką . Prosciej sięgnąc po istniejące już po angielsku np. Dance europe, Ballet 2000 trzyjęzyczny może tez się spodobają
_________________ Nic nie powinno ukazywać ciała, tylko ono samo
O.Wilde
Związek z tańcem: uczeń i nauczyciel:)
Wysłany: Sro Sie 11, 2010 8:22 pm
Joanna Bednarczyk napisał/a:
aokins napisał/a:
Jeśli chodzi o Danser to na górze okładki są podane różne państwa,w których się jeszcze ukazują: Belgia, Hiszpania, Kanada, Grecja i pare innych, muszę je jeszcze odszyfrować.
Antyle i Reunion - zamorskie departamenty Francji
ale to są podane jedynie różne ceny, raczej stopka redakcyjna odsłania wszystkie tajemnice
trudno liczyć że francuski magazyn Danser ukaże się nagle po angielsku, a nawet jak jest dostępny w Grecji to nie znaczy że ma wersję grecką . Prosciej sięgnąc po istniejące już po angielsku np. Dance europe, Ballet 2000 trzyjęzyczny może tez się spodobają
Dzięki wszystkim za linki no i za to wytłumaczenie . No cóż, narazie musi mi to wystarczyć (ale to narazie . Pewnie nie tylko mi brakuje fachowych artykułów o tańcu, czytałam, że coś tam ma nawet polskiego ogólnego powstawać, ale jakoś uzależniłam się od korzystania z międzynarodowych czasopism. Wydaje mi się wtedy, że mam szersze patrzenie na sprawę...
Pozostaje mi szkolenie mojego francuskiego
Ale i tak polecam te gazety ze względu na piękne zdjęcia!
_________________ Taniec jest moją jedyną prawdziwą wolnością...