Związek z tańcem: Uczeń OSB
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 6:12 pm
Tak, ten film jest naprawdę dobry, pokazuje Vaganovą w wielu codziennych scenach. Często lubię go sobie oglądać gdy zaczyna mi braknąć motywacji żeby rano wstać do szkoły Fajne są też sceny z Mezentsevą, którą ostatnio polubiłam
_________________ "Ale próbować warto" William Wharton
Związek z tańcem: miłośnik
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 6:07 pm
raisa napisał/a:
Tak, ten film jest naprawdę dobry, pokazuje Vaganovą w wielu codziennych scenach.
To właśnie mi się w nim podoba - że oprócz zajęć z baletu są też fragmenty na zwykłych lekcjach, w pokojach w internacie, na stołówce, na korytarzu, albo jak młodsi uczniowie oglądają zajęcia starszych. Chciałabym, żeby nakręcili część drugą, pokazującą, jak teraz to wygląda .
Ciekawa też była scena ważenia i doprowadziła mnie do wniosku, że waga uczennic/tancerek wcale się nie zmieniła przez te lata - jedynie doszedł wzrost .
tez jestem za tym, zeby teraz nakrecili czesc drugą
Tym bardziej, ze coraz bardziej podobają mi się wszystkie filmy na temat Mariinskiego itd np cudny dokument Ballerina, ktory tez w sumie, zwlaszcza na poczatku, nawiazywal do Waganowej.
niestety w Polsce filmow o balecie nie robią , za to w Japonii robia i tlumacza na japonski wszystko cos sie da.
Z tym, ze wiesz: ten Rosyjski jest taki, ze jak sie czlowiek dobrze wsłucha, to z grubsza cos zrozumie nawet jak nie zna języka. Choc sa slowa takie niepodobne jak łabędzie, łabądź itd
Związek z tańcem: amator
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 7:33 pm
Nie wiem czy to dobry temat, ale dziewczęta:
W czwartek, 8 lipca, na TVP1, godz. 23:50 (albo coś koło tego, jeszcze sprawdzę) będzie puszczony film The Beautiful Tragedy! (Piękna Tragedia, tak jest w programie)
(To o Oksanie Skorik i szkole w Permie)
_________________ Never give up, it's such a wonderful life
/Hurts-Wonderful life/