Wysłany: Pią Maj 14, 2010 10:36 am Warsztaty mistrzowskie JANA FABRE
Hello! Dzisiaj ostatni dzień zapisów na warsztaty Jana Fabre! Odbędą się na tegorocznym Maltafestivalu Poznań. A co można zyskać? Szansa kariery ogromna! Roczne stypendium za granicą, wsparcie finansowe w wysokości 10.000€ brutto, praca nad projektem Prometheus Landscape II wraz z Janem Fabre, któremu międzynarodowe uznanie przyniosła wystawiona w 1982 roku ośmiogodzinna sztuka pt. " To jest teatr taki jakiego należało oczekiwać i jaki można było przewidzieć"!
mistrzowskie czyli pewnie mistrza Jana Fabre. Zresztą nie wiem, tak tylko sobie myślę głośno
a te warsztaty to fajna rzecz; chocby tylko po to, zeby miec na chwile kontakt z mistrzem. Choc ja przyznam szczerze, ze nie jest on moim idolem choreograficznym. Czesc rzeczy jest przesadzone jesli chodzi o srodki wyrozu (no albo to ja sie nie znam )
Związek z tańcem: tancerz
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 8:32 pm
mistrzowskie, czyli pewnie tzw. master class, czyli warsztaty dla zawodowych tancerzy, na wysokim poziomie, jak dla mnie solistów, choreografów, pedagogów.
_________________ "Mniej w teatrze interesuje mnie to, jak ludzie się poruszają, a bardziej to, co ich porusza"
Pina Bausch
Nie do końca dla zaawansowanych. Owszem, doświadczenie zawodowe było wskazane plus przedział wiekowy pomiędzy 25 a 35 rokiem życia oraz biegła znajomość języka angielskiego. A tak to otwartość i silny charakter się liczy! Czasami mozna znaleźć "to coś" w osobie, która nie jest super zaawansowana. Niemniej i tak zapisy były do 14 maja. Mimo to zapraszam też na pokazy i występy taneczne w ramach Maltafestivalu
Ostatnio zmieniony przez Maltafestival Wto Cze 08, 2010 4:50 pm, w całości zmieniany 1 raz
no tak przy J. Fabre to otwartosc, SILNY CHARAKTER i cos w sobie do przekazania to chyba podstawa. Nie wiem zreszta, ale biorac pod uwage, to co wychodzi "spod jego rąk" to tak mi sie wydaje.