Związek z tańcem: miłośnik baletu :)
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 9:28 am Najdziwniejsze miejsce z ciepłym słówkiem o balecie :)
Witam
Szukając w internecie rzeczy całkiem nie związanych z baletem (za to mocno związanych z sieciami komputerowymi , kochane google dość niespodziewanie wysłały mnie na forum poświęcone Islandii. Nie znalazłem tam interesującej mnie odpowiedzi, za to porozglądałem się nieco i .....
W dziale of topic znalazłem takiego oto posta: http://www.forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=2380
Jak widać balet potrafi zachwycić każdego i zawsze, byle by go odpowiednio podać
Pozdrawiam
Torin
p.s.
jeśli macie jakieś takie „dziwne” linki powklejajcie, może być ciekawie !!!
Związek z tańcem: na całe życie! :)
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 10:05 pm
Odświeżam temat Może nie tyle było to ciepłe słówko o balecie, ale w ogóle wzmianka w miejscu, w którym kompletnie się tego nie spodziewałam...
W niedzielę siedziałam w miłym towarzystwie w kinie z zamiarem podziwiania najnowszej części "Batmana" (aaach, Christian Bale!!!). Naprawdę nieźle się ubawiliśmy, gdy Batman w cywilu pojawił się na ekskluzywnej kolacji w towarzystwie prima balleriny Baletu Moskiewskiego, a potem była mowa o tym, że występ tego baletu będzie wielkim wydarzeniem kulturalnym. Nieźle jednak cywilizowane jest to fikcyjne miasto Gotham, skoro tak tam cenią balet! Brawo dla reżysera i specjalna nagroda za promocję naszej ukochanej formy tańca!
_________________ Anna Pawłowa nigdy nie zakręciła więcej niż dwa piruety, ale jakiż wyraz miały jej arabeski!
Wysłany: Czw Gru 11, 2008 10:51 pm
No to dorzucę i ja po dłuuugiej przerwie coś miłego podobnego typu co Wielce Szanowna a wspaniała Czajori
Otóż oglądałem sobie otrzymany od św. Mikołaja koncert Within Temptation "Black Symphony" (nawiasem mówiąc bardzo udany, lubię połączenie mocnej muzyki i orkiestry symfonicznej, no i jeszcze Sharon den Adel ahhh - dobra dobra Torin do ad remu)
No wiec oglądałem sobie rzeczony koncert i cóż oczka moje wypatrzyły ??
Ano w kawałku "ALL I NEED" (przedostatni) na wielkim ekranie nad sceną wyświetlany jest ...
No co ??
No nietrudno zgadnąć
Polecam youtube które ma wszystko można zobaczyć co tam jest wyświetlane
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Związek z tańcem: amator
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 3:18 pm
Ja też kiedyś słuchałam WT... Niestety musiałam przestać, ponieważ skończyłoby się to tragicznie...
Gdyby się komuś nie chciało szukać, to wklejam link na ten utwór... Zaczyna się trochę jak Umierający Łabędź, ale potem się rozkręca http://pl.youtube.com/watch?v=EKyAiDRW3rs
_________________ Never give up, it's such a wonderful life
/Hurts-Wonderful life/
Związek z tańcem: uczennica
Wysłany: Pią Gru 12, 2008 6:25 pm
A moim (jakże skromnym ) zdaniem te baletnice nie pasują do tego utworu. Oczywiście nie chcę urazić tymi słowami nikogo, kto uważa inaczej. Zaznaczę też, że nie wczytywałam się w słowa tej piosenki. Kto wie, może jest w tym jakiś sens.
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 6:41 pm
A ja byłam bardzo zaskoczona kiedy oglądając film: "Scooby doo: potwory na gigancie" zauważyłam, że w jakiejś takiej knajpce przez moment widać dziewczynę ubraną w spódniczkę a'la tutu. Była taka krótka, stercząca, uszyta z materiału tiulo- podobnego. Niestety nie miałam okazji przyjrzeć się dokładnie, gdyż tak jak napisałam postać ta pojawia się jedynie na chwilę, a nie mam opcji zatrzymaj/przewijaj.
_________________ Wampirzyca prosto z Brukseli
"Taniec jest jedną z najdoskonalszych form kontaktu z nieskończoną inteligencją" Paulo Coelho
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 11:33 pm
No to i ja podrzucam nastepny przyklad nietypowego miejsca z baletem
Szukałem ostatnio ciekawych DVD koncertowych no i znalazłem takowe które kupic zamierzam - jest to albim koncertowy Pendragona "Past and Presence"
z jakże piekną okładka
Torin
_________________ Statler - Świetny jest ten spektakl. Leczy moje dolegliwości.
Waldorf - A co ci dolega ?
Statler - Bezsenność !!!
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 2:36 pm
W najnowszym (styczniowym) numerze Victora Juniora jest komiks, w którym główna bohaterka pragnie zostać baletnicą. Kiedy czytałam ten komiks, jadłam, i prawie się zakrztusiłam. Nie spodziewałam się w gazecie takiego wątku...
_________________ Wampirzyca prosto z Brukseli
"Taniec jest jedną z najdoskonalszych form kontaktu z nieskończoną inteligencją" Paulo Coelho