Związek z tańcem: uczeń
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:47 pm
ja widziałam 2 w kinie, jest świetna, ale jednak 2 ma w sobie to coś. W jedynce są pokazane tak bardziej ,,magicznie" sceny tańca, a w 2 chodzi o hip hop i o ,,równouprawnienie" baletu i innych nowszych form tańca.
Związek z tańcem: uczennica SB FEA
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 5:06 pm
A ja zostanę potępiona, bo mi się pierwsza część wogóle nie podobała.
Za dużo gadania i za mało tańca. To przede wszystkim. Poza tym, ten film to straszny bałagan- już się pogubiłam w tych wszystkich kłótniach, powrotach i rozstaniach . Po trzecie: widać straszne niedociągnięcia np. wtedy kiedy ten właściwy tancerz Nory wraca do szkoły. I co ? Potańczy przez 5 sekund i zaraz stwierdza, że nie da rady. Albo jaką "rolę" pełniła śmierć Chudego ?Bo do tańca, jako podstawy filmu, to się ma nijak.
Zdecydowanie bardziej podoba mi się Step Up 2, chociaż on też nie jest doskonały.
_________________ W milczeniu nawet słaby krzyk robi wiele hałasu.
Związek z tańcem: pasjonatka :)
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 12:47 pm
ja tylko się zastanawiałam, jak Nora może tak tańczyć w takich butach
ja tanczyłam różne techniki, ostatnio towarzyski i na mniejszych obcasach jest mi ciężko, mimo, że w towarzyskim nie ma w sumie żadnych skokow itp.
_________________ "Gdy się uśmiechasz, to laguna śpiewa, a kiedy tańczysz, Meksyk w ogniu staje..."
"Kiedy tancerz tańczy, ziemia pod nim jest święta."
no prace się rozpoczęły jakiś czas po wpuszczeniu do kin amerykańskich dwójki, dodaj do tego półtora roku/dwa lata + 2 miesiące... i wyjdzie ci polska premiera
_________________ Naucz się choreografii, a będziesz tańczyć dzień. Naucz się fundamentów, a będziesz tańczyć do końca życia. - Angel Ceja