www.balet.pl Strona Główna www.balet.pl
forum miłośników tańca

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa Premiera w Operze Bałtyckiej Eurazja
Autor Wiadomość
M. 
Koryfej

Wysłany: Czw Maj 22, 2008 9:48 pm   

beznadziejnie - Marek W.-G. teraz powtórzy sto razy, że spektakl został zmieniony i za 101 razem wszyscy przyjmą tą bzdurę za prawdę - widać ta strategia się sprawdza - niestety

[ Dodano: Czw 22 Maj, 2008 21:39 ]
No i dopisali dwójkę - na stronie w sieci, biboardach i plakatach - tych przy Operze. Haha - ciekawe czy będzie im się chciało biegać po całym mieście i do wszystkich plakatów tą dwójkę doklejać.

Trochę to śmieszne - bo przecież wszyscy wiedzą, że to ten sam spektakl.
I trochę żenujące - bo Państwo Weiss, choć mają nazwisko i pozycje, to nie mają nawet odrobiny wstydu i zastanowienia nad tym jaką robią szopkę :neutral: Czy nie ładniej by wyglądało, gdyby zwyczajnie przyznali się do niedopatrzenia (inna sprawa czy celowego) kwestii praw autorskich.

To ciekawe. Eurazja jest teraz spektaklem, który miał dwie premiery w dwóch miastach.
Eurazja II - to chyba pierwszy w historii tańca spektakl, który pojawił się w programach i na deskach bez oficjalnej premiery. Bravo!!!

buhaha - jeszcze zwróciłam uwagę, na tytuł tego wątku - teraz brzmi trochę przekornie --> "nowa premiera"

Jestem ciekawa, czy Isadora dokonuje teraz panicznie jak największej ilości zmian w spektaklu, by wyglądał na nowy.

Czajori 
Solista Baletu

Związek z tańcem:
na całe życie! :)
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 11:10 pm   

Najbardziej podoba mi się uwaga Marka W-G o bezczelności Konrada Imieli... Nie wiem, czy większą bezczelnością nie było wystawianie już istniejącego spektaklu pod hasłem "premiera"...

Przecież z tej sytuacji można było wybrnąć na tysiąc sposobów, chociażby sprzedając jakąś marketingową bajkę, że spektakl przeniesiono do Gdańska, by mogła go poznać większa liczba widzów..."Bezczelny" Imiela miałby mniej punktów zaczepienia.

No i ten komentarz o zemście za odejście tancerzy! Chciałoby się powiedzieć: "każdy sądzi po sobie" :twisted:

Nie podoba mi się tylko, że afera wybuchła wokół udanego spektaklu, a nie np. tworu baletopodobnego, jakim było "4 and 4".

M. 
Koryfej

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 1:24 am   

Dopiero teraz zauważyłam, że od tygodnia na stronie Opery w dziale Aktualności jest oświadczenie Marka W-G w sprawie Eurazji. Co prawda nic w nim nowego, ale jakby ktoś chciał zajrzeć...

Odpowiedz do tematu Dodaj do serwisow: Bookmark and Share