Seria La Scala-najpiekniejsze balety

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
drCoppelius

Seria La Scala-najpiekniejsze balety

Post autor: drCoppelius »

Stojąc dzisiaj na przystanku z Odylią w witrynie kiosku naszym oczom ukazało sie cos niezwyklego a mianowicie 1-szy nr nowej kolekcji La Scala pt"balet-najpiękniejsze przedstawienia" numer pierwszy za 9,95 :shock: to Jezioro Łabędzie w wykonaniu The Royal Swedish Ballet...swoją drogą ciekawe czy w naszym pieknym kraju bardzo sprzyjającym baletowi ukaze sie chociaz drugi numer... :roll: :evil: zaraz bedziemy ogladac to napiszemy o poziomie i jakosci nagrania...:D
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:a0528b0dab="drCoppelius"]swoją drogą ciekawe czy w naszym pieknym kraju bardzo sprzyjającym baletowi ukaze sie chociaz drugi numer... [/quote:a0528b0dab]

ukaże sie :)
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

a i w drugim numerze spartakus ;)
Rotbart

Post autor: Rotbart »

Obawiam się, że z powodu niskiej ceny pierwszy numer szybko stanie się białym krukiem podobnie jak "Aida" i będzie go można dostać jedynie na Allegro :?

A nasza tajemnicza forumowiczka nawet nie przyznaje się, że macza w tym projekcie palce :twisted:
Kasia G

ależ prosze bardzo, mogę się przyznac - maczam w tym palce :))))))

Seria niniejszym rozpoczeła sie własnie tym numerem z Jeziorem łabędzim, nastepny będzie Spartakus z Australian Ballet, potem Coppelia, balet raz w miesiacu. Kolejne numery beda kosztowały 19 zł
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Kasiu, a serię baletów można dostać na terenie całego kraju?
Bo ja jeszcze nie zauważyłam w Krakowie tegoż cudownego zjawiska :(
Kasia G

serię La Scala, od kilku miesięcy opery a od tego miesiaca balety można dostac na terenie calego kraju, sprzedawana jest w niektórych kioskach oraz w salonikach prasowych typu Empik, Traffic... Z tego co wiem, jezioro łabędzie dopiero co sie pojawiło w sprzedarzy, bodaj przed weekendem
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

a co do Jeziora...to co ciekawie bylo zobaczyc wreszcie cos ze Szwecji i zobaczyc jak balet rozni sie tam od ogolnych europejskich trendow bo mnie osobiscie porazila "tusza" niektótych tancerek(zwlaszcza ramiona) a takze specyficzny sposob wyrazania emocji...ale taka widocznie specyfika :wink:
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

no fakt ze niektóre tancerki nie były zbyt eteryczne, natomiast główna wykonawczyni bardziej mi sie podobała jako Odylia, jej Odetta była dla mnie za mało "łabedzia" za mało odrealniona.

ale jakosć nagrania ok.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja oglądałam ten balet u koleżanki. I wcale nie byłam zachwycona :?
ODPOWIEDZ