O wszystkim i niczym

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
agata31

Post autor: agata31 »

Wydaje mi sie, a nawet jestem pewna ze nie beda się błyszczeć, a jeżeli sie je włoży to sie polamią bo beda tzw. "zwietrzałe" :D
Tak mi sie wydaje...
Father

Post autor: Father »

Wszystko zależy od temperatury i wilgotności a także od materiału z jakiego sa zrobione. Wiekszość materiałów syntetycznych wytrzymuje dłużej niz naturalne.
Najlepiej przechowywać w zamrażarce :)
Elliot

Post autor: Elliot »

wydaje mi się, że klej, który jest używany by uległ jakimś dziwnym i nieznanym mi procesom i pewnie szybko by się szybko złamały. ale to tylko moje wyobrażenie. chociaż pamiętam, że kiedyś zużyte pointy wrzuciłam na parę lat to szafy, znalazłam je przez przypadek i masz - były całkiem dobre, bo znowu twarde.

domyślam się, że chodzi Ci, Dolores, o info do Twojej książki. musisz wziąć pod uwagę, że na przestrzeni kilkudziecięciu lat technika wykonywania point i ich wygląd zmieniły się i będą się zmieniać. kto wie, co na nogach będą miały baletnice za 50 lat :)
Dolores1984

Post autor: Dolores1984 »

No nie wiem...
Widziałam 20-letnie pointy. Co prawda nie wiem w jakim stanie były jeśli chodzi o zdatność do tańca ,ale wizualnie wyglądały jak normalne pointy po przejściach tanecznych i pytam się o to ze względu na ciekawość i chodzi mi też o moje pointy, które sobie leżą spokojnie w pudełku.
Elliot

Post autor: Elliot »

bardziej niż o wygląd chodzi mi o materiały, z których są wykonane. freed of london na przestrzeni lat nie zmienił wyglądu swoich point, ale np jeszcze 20 lat temu nie było gaynor minden, które używa innej technologi. ba nawet grishko wtedy ledwo zaczynało raczkować. szczytem pointowej "technologii" jest model capulet julia.
Dolores1984

Dziękuje za informacje ,jesteście pomocne jak zawsze.

Mam pytanie ,z innej kategorii bo mnie to ciekawi.
Czy słyszałyście o Międzynarodowym Lecie Baletowym? Może baliście udział?

Jeśli ktoś będzie chciał poczytać to odsyłam tutaj:
http://www.fit.pl/taniec/aktualnosci_tanca/ladeckie_lato_baletowe,441,1,0.html
http://www.artbale.pl/content/blogcategory/30/76/

A tutaj filmik:

http://tvklodzko.pl/telewizja/ladek-zdroj/713-lato-baletowe.html
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

ciężko tu znalesc takiego, co nie słyszał. Ale jak się rozgladasz za festiwalem to najbardziej prestiżowy i najstarszy jest w Łodzi. W tym roku od 29 kwietnia do 5 czerwca. Będą m.in. lódź i PTT, Sylvie Guille, R. Maliphant, Bejarta zespół, Royal Ballet of Flanders, Balet Permski, Akram Khan Kompany i włoska La Scala z Klejnotami. Wszystko z ceniami w wiekszej polowie refundowanymi przez lodzki samorzad. Oprocz spektakli ww zespolow pewnie, wzorem ostatnich spotkan, filmy, wystawy itd- wszystko o tancu
Dolores1984

Wiesz ,mi nie jest potrzebny żaden warsztat ,tylko byłam ciekawa co ludzie o nim myślą. Tyle.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

Właśnie doszłam do wniosku, ze się chyba uzależniłam od forum... bo jak sobie myślę, ze ma mnie nie byc tu od dzis do wtorku, to dziwnie się czuję i wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek z utęsknieniem przepędzam tu całe. Oj źle to chyba wróży, źle wróży :) będę ogromnie tęsknic za wszystkimi: za tymi w moim wieku i baletowymi dziecmi moimi ulubionymi:)- trzymajcie sie dziewczyny!!!!!!!!!:)
Nataszaa

Post autor: Nataszaa »

Wiesz co, mam tak samo. ;p Dopiero gdy wróciłam to sobie uświadomiłam jak mi tego brakowało :) Ale baw się dobrze! :)
ODPOWIEDZ