Choreografia i techniki tańca - nowe studia w Łodzi!

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

a to pech :) ; juz myslalam, ze uda mi sie Cie wciągnąć w rozmowę o lodzkim balecie :D .

Egzaminem sie nie martw; bedzie dobrze :)
alexa07

Post autor: alexa07 »

noo pech jak bym mieszkala w lodzi to napeeewno chodzila bym do SB :D a tak to niestety ;//
Sagittaire

no tak, znany problem, ze nie w kazdym miescie jest SB :sad:
alexa07

a tak wracajac do tematu :D to ktos w tym roku wybiera sie na ten kierunek?? :D
AlicjaP

Post autor: AlicjaP »

ja :P

Pozdrawiam
Kropa-88

Post autor: Kropa-88 »

Dziewczyny spokojnie, egzamin przejdziecie pozytywnie, załatwcie sobie wszystkie potrzebne z tym sprawy typu zaświadczenie od lekarza, dokonajcie wpłaty przed egzaminem, bo rok temu jedna dziewczyne nie przyjeli dlatego ze nie miala zaswiadczenia od lekarza. Od zeszłego roku, czyli moj rocznik ma te specjalizację na wydziale wokalno-aktorskim, kierunek wokalistyka więc sie przygotujcie ze bedzie egzamin ze spiewu, bo na egzm we wrzesniu na ktorych ja bylem spoko ludzi bylo zaskoczonych kiedy gr przed nimi weszla do sali i zaczela spiewac :D Co do wyników w lipcu... Jeśli jedziesz na egzm w czerwcu a we wrześniu będzie jeszcze druga tura, to inf nt tego czy sie dostałaś czy nie będzie znana dipiero we wrześniu po dwóch turach egzm., tak miał moj kumpel który zdawał w czerwcu a znane mu było czy się dostał dopiero po moich egzaminach wrześniowych. Studia spoko, naprawde b. dobra kadra, ja nie żałuję !
AlicjaP

Post autor: AlicjaP »

nie wiem czy już o tym pisaliście wcześniej, ale czy ktoś z Was orientuje się jak długa ma być ta etiuda? Słyszałam, że to ma być tyko minuta. Czy ktoś z Was może potwierdzić tę informację?
A propos tego co napisał kolega wcześniej, to w harmonogramie egzaminów wstępnych jest napisane, że lista PRZYJĘTYCH zostanie ogłoszona 8 lipca, ale chyba lepiej zadzwonić i się upewnić jak to w koncu jest :P
Chiaranzana

Post autor: Chiaranzana »

Ja nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego ten kierunek nazywa sie choreografia i techniki tanca, a jest spiew? To jak to jest sa to studia choreograficzne czy wokalno aktorskie czy musicalowe? spiewajacy choreografowie? Ja bym sie pogubila w tym wszytskim. A reszcie zycze powodzenia i dostania sie na wymarzone studia.
alexa07

Jesli chodzi o dlugosc etiudy to apewno to jest minuta :D odnosnie list osob przyjetych tez wydaje mi sie ze jesli napisali ze lista osob przyjetych na studia bedzie dostepna 8 lipca to nie trzeba bedzie czekac do wrzesnia..... a jesli chodzi o ten caly egzamin ze spiewu to zostal on dodany bo kierunek choreografia i techniki tanca jest na wydziale wokalno-aktorskim dlatego na egzaminach oprocz tanca trzeba tez spiewac :D noo ale najlepiej przekonac sie samemu a egzamin juz za tydzien <stresik> :D
Sagittaire

to zaczynam trzymac kciuki :)
a tak w ogole to do kiedy mam je trzymac? :D
ODPOWIEDZ