Teatr - czyli co widzieliście w teatrze
-
Książe Benno
Ja byłem ostatnio na: Balladynie (w Grotesce) i na Tajemniczym ogrodzie (w Bagateli). Lubie chodzić do opery - ostatnio byłem na "Najpiękniejsze arie i uwertury operowe" - tak to się chyba nazywało. Ale najczęstrzym gościem jestem filharmoinii - wkońcu jestem flecistą :p ( raz jak byłem na koncercie IX symfonia Bethovena to był chór z Japoni, zaprzyjaźniłem się z taką jedną japonką Saito Remi i z Masako Suzuki - a ta japonka nawet pocałowała mnie na pożegnanie :oops: - dobrze się uczyć j. ang.)
W poniedzialek mialam okazje obejrzec w krakowskiej Bagateli spektakl "Niebezpieczne zabawy" z Janem Machulskim i musze przyznac, ze nie zaliczylabym go w poczet moich ulubionych sztuk. Raczej wolno rozwijajacy sie watek, niczym nieuzasadniona sztucznosc aktorki wcielajacej sie w role Anny i przewidywalne (chociaz podwojne) zakonczenie.
Mozna zobaczyc dla samego pana Machulskiego. Inaczej - nie polecam.
Mozna zobaczyc dla samego pana Machulskiego. Inaczej - nie polecam.
-
karolinkaaa
-
witamina-c
-
Chat Gatto
Ostatnio byłam na spektaklu "Sen nocy letniej" w krakowskiej PWST - grali studenci 3go i 4go roku. Cały spektakl był śpiewany, scenografia dość nowoczesna. Nawet był tam element baletowy - nimfa leśna tańczyła mały fragment na pointach. Szczerze mówiąc średnio to wyglądało, bo wszystkie nimfy miały stroje tubylców, miały pomalowane twarze na brązowo, a ona miała do tego białą paczkę ćwiczebną :?
W czwartek wybieram się na "Czarodziejski flet" do Opery. Na spektaklu byłam w zeszłym roku i zachwyciła mnie pełna energi "królowa nocy". Jest świetna. Dlatego na urodziny zafundowałam sobie bilet na ten sam spektakl... Mam tylko nadzieję,że będzie śpiewać ta sama osoba,bo podobno ostatnio widziano ją na deskach Teatru Narodowego w Warszawie...
-
~ balerinka ~