Teatr - czyli co widzieliście w teatrze

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Rotbart

Post autor: Rotbart »

No proszę, ja byłem w zamierzchłch czasach w toruńskim teatrze na "Weselu" i się nieco wynudziłem (miałem 12 lat :) ), a teraz próbuję wysłać koleżanki z Torunia na coś, żeby mogły podzielić się wrażeniami. Jakiś czas temu były na "Wiśniowym sadzie" i mówiły, że całkiem porządny spektakl. [/url]
Książe Benno

Post autor: Książe Benno »

Ja byłem ostatnio na: Balladynie (w Grotesce) i na Tajemniczym ogrodzie (w Bagateli). Lubie chodzić do opery - ostatnio byłem na "Najpiękniejsze arie i uwertury operowe" - tak to się chyba nazywało. Ale najczęstrzym gościem jestem filharmoinii - wkońcu jestem flecistą :p ( raz jak byłem na koncercie IX symfonia Bethovena to był chór z Japoni, zaprzyjaźniłem się z taką jedną japonką Saito Remi i z Masako Suzuki - a ta japonka nawet pocałowała mnie na pożegnanie :oops: - dobrze się uczyć j. ang.)
just_me

Post autor: just_me »

W poniedzialek mialam okazje obejrzec w krakowskiej Bagateli spektakl "Niebezpieczne zabawy" z Janem Machulskim i musze przyznac, ze nie zaliczylabym go w poczet moich ulubionych sztuk. Raczej wolno rozwijajacy sie watek, niczym nieuzasadniona sztucznosc aktorki wcielajacej sie w role Anny i przewidywalne (chociaz podwojne) zakonczenie.
Mozna zobaczyc dla samego pana Machulskiego. Inaczej - nie polecam.
karolinkaaa

Post autor: karolinkaaa »

Ostatnio byłam w Toruńskim Teatrze na "Operze Żebraczej"i jestem jak zawsze pod takim wrażeniem.. :lol: Cudnie,było.Jeszcze nigdy nie nudziłam się na żadnym spektaklcie w Teatrze im.Wilama Horzycy.Aktorzy jak zawsze świetni :lol:
witamina-c

Post autor: witamina-c »

A ja w niedziel byłam w Sopocie na koncercie fado na Scenie Kameralnej, które śpiewała moja nauczycielka dramy:). Chociaż fado jak pieśń pochodząca z Portugalii jest śpiewana po portugalsku, to ona miała teksty przetłumaczone (ale tak ładnie;P) i śpiewała po polsku, ale i tak było bosssko:)
Iris

Post autor: Iris »

A czy ktoś z forumowiczów był może na spektaklu "Mayday" bądź "Mayday 2" bo ponoć to przedstawienie to niebezpieczna dawka śmiechu? :) :D Zamierzam się wybrać, ale czekam też na opinie ..
A więc? ;)
Nusia

Post autor: Nusia »

Byłam na "Mayday" - rzeczywiście bardzo rozrywkowy spektakl :) Ciekawa fabuła, wiele zaskakujących akcji i dobra gra aktorska. Z czystym sumieniem mogę polecić (idziesz do "Kwadratu"? O ile wiem na razie tego nie grają ;( ).
Chat Gatto

Post autor: Chat Gatto »

Ostatnio byłam na spektaklu "Sen nocy letniej" w krakowskiej PWST - grali studenci 3go i 4go roku. Cały spektakl był śpiewany, scenografia dość nowoczesna. Nawet był tam element baletowy - nimfa leśna tańczyła mały fragment na pointach. Szczerze mówiąc średnio to wyglądało, bo wszystkie nimfy miały stroje tubylców, miały pomalowane twarze na brązowo, a ona miała do tego białą paczkę ćwiczebną :?
Aga

Post autor: Aga »

W czwartek wybieram się na "Czarodziejski flet" do Opery. Na spektaklu byłam w zeszłym roku i zachwyciła mnie pełna energi "królowa nocy". Jest świetna. Dlatego na urodziny zafundowałam sobie bilet na ten sam spektakl... Mam tylko nadzieję,że będzie śpiewać ta sama osoba,bo podobno ostatnio widziano ją na deskach Teatru Narodowego w Warszawie...
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Ja bym się wybrała na jakis balet, bo dawno nie byłam... :D Może wy coś polecacie???
ODPOWIEDZ