? Złamane ? pointy

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Teraz to ja mam problem. Mam nowe pointy, Fouette, twardość M. Rozrabiałam je wczoraj przy półpalcach, ręką. Nie były zimne, bo ponoć zimnych się nie rozrabia i jakoś specjalnie mocno tego też nie robiłam. Ale wewnątrz, mniej więcej tam gdzie widać czubek gwoździa powstała mi taka wystająca linia a w zasadzie dwie, druga ze dwa centymetry dalej. Nie jest na całej szerokości tylko w środku, centymetr albo półtora od boku pointy już jej nie czuję. I nie wiem czy to złamanie czy po prostu materiał się zmarszczył albo podeszwa. Na taj dolnej podeszwie nic nie widać. Dodam, że mam tak w obydwu pointach. To po prostu efekt wyrabiania, czy złamanie?
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

A jak ci się ćwiczy?
Przeszkadza ci to czy nie?
Może to jednak po prostu efekt wyrabiania, bo złamane pointy są baaaaardzo miękkie.
monika

Post autor: monika »

a czy akzde zlamane pointy da sie zlozyc wpol? czy moge byc takie nadlamane, i czy one sie lamia z trzaskiem? ...
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Zależy jak bardzo są złamane, ale czasami się da. Mogą być nadłamane, a łamią się raczej po prostu, bez efektów dźwiękowych :wink:
GwiazdkaNadia

Post autor: GwiazdkaNadia »

Ćwiczy mi się tak jak przedtem, nie czuję żadnej większej zmiany tylko łatwiej wchodzi mi się na półpalce. Nie przeszkadza mi to. Więc chyba nie są złamane, co?
lusiak

Post autor: lusiak »

jezeli dobrze Ci sie w nich ćwiczy. to chyba wszystko jendo, prawda? :wink:
groteska

Post autor: groteska »

GwiazdkoNadio te linie to raczej nic niezwyklego. A to, ze latwiej Ci sie wchodzi na polpalce - tym bardziej. W koncu rozrabiasz pointy i taki powinien byc tego efekt :P
Porcelaine

Post autor: Porcelaine »

Gwiazdka Nadia ja też tak mam. Mam nawet 3 takie linie. Ale mi sie dzięki temu o wiele lepiej ćwiczy.
A u mnie nauczyciele każą nam łamać pointy.
Mi troche tak żal łamać pointy, które sa takie ładniutkie, nowiutkie.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

CO?!
Może każą wyrabiać, a nie łamać? :shock:
Porcelaine

Post autor: Porcelaine »

Nadłamywać, może bardziej. I może nie karzą, tylko doardzajaą ;)
Mi sie wmoich złamanych dobrze ćwiczyło. Ale po 1,5 roku zaczęłam już przelatywać.
ODPOWIEDZ