Warszawski "Spartakus"

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no, no, warunki sceniczne (wygląd, prezencję czy jak tam to zwać) to pewnie, że ma - zabrakło trochę temperamentu, trochę techniki i kondycji :( Inna sprawa, ze skąd mają nawet naprawde dobrzy tancerze brać kondycje i "otańczenie" jak wykonują jakies ogony raz na jakis czas... :evil:
Nefretete

Post autor: Nefretete »

Przepraszam, ze troszke odbiegam od tematu (choc nadal dot Spartakusa), ale pamietam, jaką ekscytacje ;) ostatnio wywołały zdjecia z premiery w ktorms numerze Gali. Tym razem pojawil sie mini-fotoreportaz w Vivie. Ale szczerze mowiac nie polecam. Jest zaledwie jedno niewielkie zdjecie z samego spektaklu i kilka fotek VIP-ow (odtwórców głownych ról brak). No chyba ze ktos kupi Vive dla filmu "Dziewczyna z perłą" (ja tak zrobiłam :) )
Kurt

Post autor: Kurt »

Spartakus!!!
Premiera była chyba w połowie listopada. Kto widział i jak było? Niestety jeszcze nie miałem okazji zobaczyć, ale zdjęcie rzeczywiście bardzo obiecujące. :lol:

kurt
Kasia G

[quote:dc704eec17="Kurt"] Kto widział i jak było? kurt[/quote:dc704eec17]

czytaj wyzej w tym wątku, wielu forumowiczów zamiesciło tu swoje uwagi, moze pojawią się nowe po styczniowym spektaklu w którym znów ma wystąpic pierwsza obsada.
Kasia G

27 stycznia zatańczy jednak II obsada (czy raczej obsada mieszana - bo zadebiutuje Karolina Jupowicz jako Egina)

"Wojciech Ślęzak (Spartakus), Dominika Krysztoforska (Frygia), Siergiej Basałajew (Krassus), Karolina Jupowicz (Egina), Maksim Wojtiul (Harmodius), Walerij Mazepczyk (Batiatus), Andrzej Marek Stasiewicz (Niewolnik grecki) "
Kasia G

nareszcie (no nie wiem czy jest sie z czego cieszyć :? ) sa zdjęcia ze Spartakusa na stronie TW
http://www.teatrwielki.pl/galeria.php?action=search&full=1&id=559#
Nefretete

Post autor: Nefretete »

hhmm, a ja muszę przyznać, że mnie się podobają - sprawiają wrażenie naprawdę widowiskowego spektaklu. Moze rzeczywiscie nie sa zbyt baletowe, ale gdybym nie czytała Waszych refleksji ze Spartakusa, to mogłaby mnie ta galeria zachęcić.
Justyna Ch-ipcio

Post autor: Justyna Ch-ipcio »

Hmmm chyba umieszczę swoje zdjęcia. Jestem absolutną amatorką sle .... obawiam się że nie są wcale gorsze od tych oficjalnych. Niestety!!
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

etam. najważniejsze że Boski jest :D
ja mogę powiedzieć tylko - lepszy rydz niż nic :(
Justyna Ch-ipcio

Post autor: Justyna Ch-ipcio »

Ania napisała: "zważywszy na poziom owej instytucji oraz fakt, że zatrudnia ona specjalnie fotografa którego zadaniem jest robienie dobrych zdjęć, to jednak chyba można by spodziewać się czegoś lepszego. Zwłaszcza że przy takich tancerzach naprawdę można zrobić świetne zdjęcie baletowe."

Gdzie jest Ewa Krasucka?
ODPOWIEDZ